במצוות אחותי, חובבת הקוקוס והשוקולד, הכנתי למשלוח אל מעבר לים שני סוגים של עוגיות שיתלוו למייפל-פקאניות הנהדרות. גם אלו, מצאתי במבצע חסר תקדים (לי זה עולה יותר, רק היום, אני מפסידה עליך, מזל שיש לך חיוך כ"כ יפה) אצל פיית העוגיות.
שני הסוגים היו מצויינים, ושניהם טעימים יותר כשהם עוד חמימים, והשוקולד נמס...
האחד, עוגיות עם קוקוס, שוקולד מריר ושיבולת שועל (שמיד מאזנת את השוקולד המריר וכל החמאה, והופכת את העוגיות לבריאות. לא ככה?). נפלאות נפלאות. המקור של המגזין Gourmet.
השני, עוגיות עם קוקוס שוקולד לבן ושקדים, נהדרות גם הן. המקור של רוני ונציה.
עוגיות צ'וקולט-צ'אנק, קוקוס ושיבולת שועל
החומרים (ל-24 עוגיות ענקיות):
225 גר' חמאה, מרוככת
160 גר' סוכר חום כהה
6 כפות סוכר לבן
2 ביצים גדולות
1/2 1 כפיות תמצית וניל
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
140 גר' קמח
165 גר' שיבולת שועל
115 גר' קוקוס טחון
340 גר' שוקולד מריר קצוץ לקוביות של 1 ס"מ
115 גר' שקדים טבעיים, קלויים וקצוצים
אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
בקערת מערבל חשמלי להקציף יחד חמאה ושני סוגי הסוכר על מהירות גבוהה לקציפה רכה. להוסיף ביצים ולהקציף.
להוסיף וניל, סודה לשתייה ומלח.
על מהירות נמוכה להוסיף קמח ולערבב רק עד שמתאחד.
לבחוש פנימה שיבולת שועל, קוקוס, שוקולד קצוץ ושקדים.
למדוד עוגיות מכמות של 1/4 כוס בצק ולסדר על תבנית משומנת קלות במרווחים של 8 ס"מ בין עוגייה לעוגייה (8 עוגיות לתבנית). לשטח מעט כל עוגייה בעזרת כף היד לגובה של 1 ס"מ.
לאפות 15-18 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. לצנן.
עוגיות שוקולד לבן, אגוזים וקוקוס
חומרים (55-60 עוגיות):
1/2 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
225 גרם חמאה, רכה
1/2 כוס סוכר רגיל
1/2 כוס סוכר חום
1 ביצה, בטמפרטורת החדר
2 כפות חלב
1/2 1 כפיות תמצית וניל
175 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
1 כוס (80 גרם) קוקוס טחון
1 כוס (130 גרם) אגוזי לוז קלויים, קלופים וקצוצים גס
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
מנפים ביחד את הקמח, אבקת הסודה והמלח לקערה גדולה.
בקערת מיקסר מקציפים ביחד את החמאה ושני סוגי הסוכר 3 דקות, לתערובת קרמית אחידה.
מוסיפים את הביצה, החלב והווניל ומערבלים לתערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים מעט, רק עד לתערובת אחידה.
מקפלים פנימה את השוקולד הלבן, הקוקוס והאגוזים במרית.
מהדקים בעדינות חתיכות בצק, ומגלגלים בין הידיים לכדורים בקוטר 4 ס"מ ומניחים מעל לתבניות עם מרווחים גדולים ביניהן. משטחים מעט לגובה כ-ֹ1 ס"מ.
אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.
יום שלישי, 6 בינואר 2009
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
6 תגובות:
שילוב מעולה, שוקוקוס! העוגיות נראות נהדר, במיוחד אלה עם השוקולד הלבן, שאצלי מנצח אוטומטית במלחמה מול שוקולד מריר :) אהבתי מאוד את התמונה האחרונה.
ושכחתי משהו - את יודעת שלפיירי יש בלוג? הוא לא חדש אבל אני גיליתי אותו רק לפני כמה ימים.
http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=ChefBal
כלום היא לא מספרת לי, זאתי... :-)
כבר רצה לבדוק.
אני חובבת מריר, כך שאצלי ברור אילו עוגיות מתחסלות קודם, אבל באמת זו עם השוקולד הלבן יותר פוטוגנית.
תודה!
העוגיות האלה נראות לא חוקיותתתת בעליל! חייבת לנסות
ומה זה הרכילויות האלה בפומבי?
הבלוג חדש לגמרי, פתחתי אותו רק לפני כמה ימים :)
אתן מוזמנות!
אכן, העוגיות היו נפלאות ואני עומדת מאחורי בחירתי - שוקולד וקוקוס זה השילוב האוטימטיבי.
אבל (תמיד יש אבל, לא?), למה לא קיבלתי משלוח נוסף בביקור האחרון? עכשיו אנחנו יושבים בלונדון האפרורית, השמש זורחת ב- 8 בבוקר ושוקעת ב- 3 אחה"צ, הטמפרטורות מתחת לאפס ("החורף הקר ביותר מזה 70,000 שנים") ואת התה צריך לשתות בליווי עוגיות מהסופרמרקט :-((
פיירי, כצפוי, הבלוג מקסים :-)
לונדונית, עוגיות מהסופרמרקט בלונדון לא מעוררות רחמים, מצטערת. הן בטח לא עשויות ממרגרינה...
הוסף רשומת תגובה