יום שלישי, 16 בדצמבר 2008

בקשה לגנטיקאים

אם תוכלו ליצור הכלאה בין עצי פקאן ומייפל, התוצר יהיה נפלא, אני בטוחה.
אגוזי פקאן עם ניחוח מייפל... מי יוכל לעמוד בפניהם? גם ככה פקאן זה שוס היסטרי.

בחיפוש אחר עוגיות שישלחו לאחותי הלונדונית, נתקלתי באלו. אחרי שמילאתי את חובתי המשפחתית לספק את הדרישה לעוגיות קוקוס (פוסט אחר, אני מבטיחה), החלטתי לזרוק גם את אלו לחבילה. הפלא ופלא, הפקאן-מייפליות האלו זכו להצלחה הגדולה ביותר, אפילו אצל אחותי חובבת הקוקוס. הן נראות פשוטות כאלו, אבל הן נמסות בפה... גגגגרררררר....

אין מה לעשות - המתכון נבדק והומלץ ע"י פיית העוגיות.
ואם פיית העוגיות המליצה - אני מאמצת.

מי שלא מכיר את היצירות של הפיה, קודם שיתבייש, ואח"כ שילך לבדוק את האתר שלה פה.
היא האורים והתומים של העוגיות מבחינתי. המתכונים שלה תמיד בדוקים, עם הערות וטיפים ושיפורים.



עוגיות המייפל פקאן של קרין גורן, כולל הערות של הפיה - כאן.


חומרים:

200 גר' חמאה רכה
1/4 כוס סוכר חום דמררה (50 גר')
4 כפות סירופ מייפל (40 גר')
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח רגיל (280 גר')
קמצוץ מלח
200 גר' אגוזי פקאן טחונים גס

אבקת סוכר לציפוי


הכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר חום, מייפל ותמצית וניל עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים קמח ומלח ומעבדים רק לקבלת בצק אחיד. מוסיפים פקאנים ומעבדים קצרות לפיזורם האחיד בבצק. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.

מחממים תנור ל170 מעלות. יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומסדרים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 20 דק', עד שמתחיל להזהיב, אבל עדיין בהיר.

מצננים מעט ומגלגלים באבקת סוכר. שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר או בטמפ' החדר.

9 תגובות:

אנני אמר/ה...

וואו....
איזה בלוג חמוד!!! וגם שימושי לאוהבי אוכל/בישולים/מסעדות כמוני.
ממש ממש במקרה נתקלתי בבלוג שלכם בחיפושיי ברשת אחר משהו אחר לגמרי ולא קשור (אם אתם מתעקשים לדעת - חנות בגדים!) ממש מוזר אבל כאילו קוסמי :)
מצרפת אתבם לפייבוריטס מיד!
:-)
עלו והצליחו.

אודליה אמר/ה...

אוי, הן נראות טוב...

אם יש כאלה בלונדון, אולי חמים שם יותר :)

שאלה של אכלנית אך לא בשלנית / אופה: מה עושה מי שאין לה מיקסר מצ'וכלל ?

Sophie אמר/ה...

תגובת הגנטיקאים:
בקשתך נרשמה, והועברה למקומה הראוי בתור, מייד אחרי "עוף עם 12 לבבות. בטור. אם אפשר כבר על השיפוד".

beagle אמר/ה...

תודה אנני! ברוכה הבאה! :-)

אודליה, במקרה של המתכון הזה, מיקסר חשמלי ידני קטן יעשה את העבודה, רק ייקח קצת יותר זמן, אבל לגמרי אפשרי.

סופי, 12 לבבות? למה הולכים על קטן? כמו מרבה רגלים, שידוע שהוא פיתוח מקדים לעוף עם המון פולקע'ס, גם כאן צריך ללכת על הגרנדיוזי. 36 לבבות, במינימום.

אנונימי אמר/ה...

ואני אציין - היא רק מבטיחה לכתוב פוסטים עתידיים.
העמותה שמחכה לפוסט על תרנגולי הודו.....

beagle אמר/ה...

אנונימי, העמותה תקבל תמונה של תרנגול הודו בפוסט חגיגי, ממש בקרוב.

ואם נציג העמותה יעביר לי את המתכון להודו, גם המתכון יפורסם פה.

ואפילו יותר טוב, מוכנה לפרסם פוסט אורח של נציג העמותה, עם הסברים מפורטים לגבי הכנת ההודו. איך אני?

fairy_mi אמר/ה...

יההה, הסמקתי
את חושבת שכדאי לי להחליף את שי ל"אורים ותומים"
:P

נראה מצוין! ואגב - מסכימה להשתתף במימון המחקר לעצי מייפל-פקאן

מירי אמר/ה...

אלה העוגיות ה-כ-י אהובות אצלנו בבית! בעלי מוכן לעשות הרבה דברים כדי שאני אכין לו אותן :)
נראות מצוין ועושות לי חשק ללכת ולהכין אותן שוב.

beagle אמר/ה...

פיירי, אני דווקא חובבת של השם "הפיה", אין מה להגיד. הולך מצויין עם עוגיות מהאגדות.

מירי, אלו בדיוק הדברים שבשבילם צריך לדעת להכין עוגיות, כמובן. עניין של תן וקח. ;-)