יום שלישי, 9 בדצמבר 2008

שקדים ואגסים

עוד תוצר מיום האפיה לכבוד חגיגות יום ההולדת - עוגות אישיות שמתבססות על פיננסייר שקדים (לרוב מוגש כעוגיות, אבל הפעם הוגדל לטובת מנה אישית, בתבנית שקעים למאפינס).

פיננסייר היא עוגית שקדים, רכה וחמאתית. בדר"כ מכינים אותה בתבניות קטנטנות מעוגלות ומאורכות.

אם תחפשו במתכונים שונים, תגלו יחסים מעט שונים בין המרכיבים, אבל תמיד תמיד העוגיה תהיה מורכבת מחמאה, שקדים טחונים, מעט קמח, חלבונים וסוכר. אני התבססתי במקרה זה על המתכון שנמצא פה.

במקרה הזה, העוגיה הוגדלה ושולבו בה אגסים - פשוט כי היו אגסי "חלודה" (נו, אלו בצבע זהוב-חום, מזן בוסק) רכים ומוכנים לאכילה - ממש באותו הרגע. אפשר לשלב כל פרי שהוא, ופיננסייר אוהבות במיוחד אוכמניות טריות.


עוגת שקדים אגסים אישית (12 מנות אישיות)
חומרים:
150 גר' חלבונים
155 גר' סוכר
70 גר' קמח
65 גר' שקדים טחונים
190 גר' חמאה מומסת
פרוסות מ- 3 אגסים רכים
הכנה:

להקציף חלבונים עם סוכר, רק עד איחוד. לערבב פנימה קמח ושקדים, וכשאחיד להוסיף את החמאה במומסת, באיטיות, תוך טריפה. לקרר את התערובת במקרר למשך לילה.

למחרת, לחמם תנור ל- 175 מעלות.
להעביר את התערובת לשק זילוף ולמלא תבניות שקעים עד מחציתן. אם נוח לכם יותר להעביר בכף - תעבירו בכף, שק הזילוף הוא עניין של נוחות בלבד.
לשקע בכל מנה פרוסות מרבע אגס.
לאפות 30 דק' לצבע זהוב, ולקרר.
להוציא מהתבנית ולהגיש - בטמפ' חדר.

5 תגובות:

Michal אמר/ה...

מזמין ביס.
לא חיזקת את הטעם של השקדים עם אמרטו?

Eyal אמר/ה...

שלום לך,
אהבנו את הבלוג שלך ואנו מזמינים אותך לצרף קישורים לגלריית הבלוגיסטים המשוגעים לאוכל וצילום (ומה שביניהם):
www.seefood.co.il

beagle אמר/ה...

מיכל, לא היה צורך, היה חזק על טעם השקדים גם ככה.

אייל, אני מבינה שזו גרסא מקומית ל tastespotting? ספר קצת איך זה עובד בתכל'ס. האם התמונות שאני מעלה נשארות בבעלותי?

מירי אמר/ה...

אוי, אגסים... כמה שאני אוהבת אותם, ועוד בשילוב עם פיננסיירים - פשוט נפלא!

beagle אמר/ה...

אכן, אגסים זו המצאה נהדרת, בעיקר באפיה :-)
אני תמיד אעדיף פאי אגסים על תפוחים, לא יודעת למה הם נפוצים פחות.