המקור נמצא כאן, ואני ביצעתי בו כמה שינויים - החלפתי את הבורבון ברום כהה, ואת הגרהם-קרקר'ס בעוגיות קרמל של לוטוס, שנתנו טעם קרמלי נפלא לבסיס. גם הקטנתי את כמויות המלית ל- 2/3 מהמתכון המקורי (רציתי עוגות גבינה נמוכות, כי ידעתי שיהיו עוד קינוחים, אבל אתם מוזמנים להגדיל חזרה).
להלן המתכון לאחר שינויים, המניב כ- 20 מנות -
עוגות גבינה-דלעת אישיות:
חומרים:
לבסיס-
150 גר' עוגיות קרמל לוטוס שבורות לחתיכות
3 כפות סוכר
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
130 גר' חמאה מומסת
למלית-
1 כוס מחית דלעת (250 גר')
2 ביצים
1/3 כוס דחוסה סוכר חום בהיר
1 כפות שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל טובה
1 כף רום כהה
1/3 כוס סוכר
2/3 כף קרונפלור
1 כפית קינמון
1/3 כפית אוגז מוסקט טחון טרי
1/3 כפית ג'ינג'ר טחון
קורט מלח
2 חבילות גבינת שמנת של 226 גר' כל אחת (אני השתמשתי בפילדלפיה)
הכנה:
חממו תנור ל- 170 מעלות.
במעבד מזון טחנו בפולסים מהירים את העוגיות עם התבלינים. ערבבו עם החמאה המומסת.
שימו בתבניות האישיות כף שטוחה מהתערובת, והדקו היטב באמצעות תחתית כוס.
אני השתמשתי בתבניות סיליקון למאפינס, תוכלו להשתמש בכל תבנית מאפינס שיש לכם (אבל אז דאגו לשמן אותה היטב).
אפו את הבסיס כ- 7 דקות עד שהוא מקבל צבע חום ליד הדפנות, וקררו.
במיקסר הקציפו את גבינת השמנת במהירות בינונית כ- 4 דקות.
בקערה ערבבו את הסוכר הרגיל, הקורנפלור והתבלינים היבשים. הוסיפו את התערובת לגבינת השמנת תוך כדי הקצפה, והמשיכו להקציף עוד 2 דקות.
טירפו בנפרד את הביצים, מחית הדלעת, הסוכר החום, השמנת, הוניל והרום, עד לתערובת אחידה.
הוסיפו את תערובת הביצים לתערובת הגבינה, תוך כדי הקצפה של כשתי דקות.
שיפכו את המלית על הבסיס האפוי, שטחו את החלק העליון במרית (או כמוני, ע"י נענוע התבנית מצד לצד...).
אפו עד שהמרכז מתייצב, כ- 30-40 דקות.
קררו לחלוטין. העבירו למקרר לשלוש שעות לפחות לפני ההגשה.
ניתן לקשט בשמנת מוקצפת קלות (לא ממותקת, או ממותקת במעט אבקת סוכר).
4 תגובות:
וואו, נראה מדהים!
אוף, אני שוב רעבה...
נראה ממש טוב!
אני תמיד נמנעת מלהכין דברים כאלה מראש
כי יודעת שבנזוגי יעקם את האף
ואז אני אצטרך לאכול הכל לבד
לא שזה רע
אבל גם לזה יש גבול...
בכל מקרה - נראה מעולה!
{משננת לעצמי: לא טעים. לא טעים. דיאטה. לא טעים}
תודה לכן :-)
לא סוגרת, אני לא מבינה למה את תמיד קוראת את הפוסטים על הבוקר...
פיירי, יש הרבה אנשים שיש להם בעיה עם דלעת בקינוחים. דלעת מסתדר להם רק במרק. גם אני הייתי כזו, פעם.
סופי, באמת לא טעים, תעזבי.
הוסף רשומת תגובה