יום שישי, 16 באפריל 2010

פריכות מענגת

עוגייה פריכה
אתם חייבים לנסות את אלו.
לא, אתם חייבים.
חייבים, אל תתווכחו, חייבים.
הפריכות של הבצק יוצאת דופן, בעיקר בזכות השימוש בקורנפלור, כולו אורירי ויבש-יבש, ובתוך הבצק מסתתר אגוז.
באמת עוגיות נהדרות, ומאד קלות להכנה.
כבר מזמן הן הופיעו אצל הפיה, והפעם, לכבוד בילוי משפחתי של סופשבוע בצפון הארץ, החלטתי להכין אותן - חיפשתי משהו קל שיעמוד היטב בנסיעה.
העוגיות הללו עמדו בכל הקריטריונים וחוסלו מהר (יחד עם סוג נוסף של עוגיות שוקולד, להן אקדיש פוסט נפרד).

המלצה אחת - שימו בפנים רבע אגוז ולא חצי, אחרת העוגיות יוצאות גדולות (לטעמי).
שינויים נוספים - קיררתי את הבצק חצי שעה בלבד - היה די והותר, ואת סוכר הוניל החלפתי בכף סוכר ותמצית וניל, פשוט בגלל שנגמר לי...
המתכון מופיע כאן כפי שמצאתיו במקור.

עוגיות הפתעת אגוז
חומרים:

250 גרם חמאה
100 גרם א. סוכר
שקית סוכר וניל
250 גרם קורנפלור
75 גרם קמח
כף קקאו
כפית קינמון
אגוזי מלך שלמים

הכנה:
לשים בקערה חמאה, א. סוכר וסוכר וניל, לערבב לתערובת קרמית.
להוסיף קורנפלור, קמח, קקאו וקינמון וללוש לבצק רך ונעים.
לקרר כשעה.
להוציא מהמקרר, לתלוש חתיכת בצק, לעשות שקע באמצע עם האצבע להניח אגוז, ולסגור לכדור, למעוך קצת בגב היד, שיהיה קצת שטוח.
להניח בתבנית על נייר אפייה, ולאפות בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.
לצנן, לפזר מעל א. סוכר.
מקור המתכון: יעל מוינה


עוגיות הפתעה אגוז פריכות

היה

ונגמר

6 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

היה טעים ומתוק. ליווי נפלא לקפה ולתה - לפני, אחרי ובבוקר שאחרי המנגל.

זאת מלונדון

אנונימי אמר/ה...

טעים וקליל כל כך שאפשר לגמור קופסה בלי להרגיש !
איריס

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

המלצה חמה, שימו יד מתחת לעוגיה כשהיא נפגשת עם הפה. אני מבטיחה לכם שלא תצטערו.
או יותר נכון, אתם יותר תצטערו כשחצי מהדבר הנפלא הזה יבוזבז כשהוא יפול על השטיח...
אבל במקרה הזה, תקחו עוד אחת מהקופסה. כי אם אי אפשר אחת, אז אחת וחצי עדיפה על חצי(-;

soul food אמר/ה...

ינוסה ממש בהקדם, נראה מאד שווה!
תודה....

beagle אמר/ה...

תודה!
הלונדונית אכן זכתה לאכול מהם בחיק הטבע, וזה משדרג כל עוגיה.

איריס ולא-סוגרת זכו לטעימה קטנה, ממש לפני שנסעתי לסוף-השבוע. שמתי בצד את מרביתה עוגיות, וטוב שכך, כי אני לא חושבת שהיו נשארות עוגיות...

אוכל לנשמה - ממש ממש שווה לנסות!

fairy_mi אמר/ה...

שמחה שאהבת יקירתי, אלו באמת עוגיות מדהימות-
נראות פושטיות ופשוטות (זה אותו דבר או היינו הך?)
אבל הקורנפלור יחד עם נגיעת הקקאו והקינמון עושים בהן שמות
והופכים אותן לדבר ממכר להפליא ליד כוס תה
ולתורך העניין גם בקופסה בטיול.
נשיקותתתתתתת