והפעם, פוסט בסימן טישו.
שיעול עצבני שתקף את ד', ידידי משכבר הימים, שלח אותי למטבח לחנוך את הכיריים החדשים, ולהכין סירופ טבעי נגד שיעול, לפי מתכון של דיויד קאפח.
אילו רק ידעתי שגם הריאות שלי יחליטו לאתגר אותי בשיעולים נמרצים, הייתי מכינה כמות כפולה...
אכן, שבוע לאחר שהשארתי את הסירופ בידיו של ד', גם אני נתקפתי בשיעולים.
ואני כבר הולכת להכין לי עוד סירופ. אני מאמינה שזה עובד, ויתרה מזאת, זה טעיםםםםם.
אני בהחלט שוקלת להשתמש בסירופ באחד הקינוחים הבאים...
אז לכל אלה שלמרות השרב סובלים מהתקררות - טימין טוב נגד שיעול, קינמון להורדת חום. לכו תתפרעו על איזו חליטה.
סירופ טימין נגד שיעול
חומרים:
200 ג'ר טימין טרי (לי יצא כחמש חבילות)
1 ליטר מים רותחים
זרעי שומר
500 גר' דבש
הכנה:
שוטפים את הטימין היטב, שמים בסיר, ושופכים עליהם את המים הרותחים וגרעיני השומר. מכסים ומניחים לשעה.
מסננים, מוסיפים למים שהטימין שרה בהם את הדבש. מביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, ומבשלים עד שמצטמצם לשליש. לא לשכוח לערבב מדי פעם.
מצננים, מעבירים לצנצנת נקיה, ושומרים במקרר.
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
4 תגובות:
ראשונההה!!! "איזה חליטה"?!??
ולא כתבת כמה זרעי שומר. נשמע טעים.
תיקנתי, תודה :-)
בערך כף.
גדולה את! אין ספק שזה אחד המתכונים המעניינים יותר שקראתי בבלוגי אוכל.
את בטוחה שאם לאחר שבוע גם את נתקפת בשיעולים זה סימן טוב לגבי הסירופ? :)
מה שבטוח בניגוד לסירופים המגעילים המוכרים, זה נשמע טעיםםםםםם
השיעול עבר. לא יודעת אם בזכות הסירופ, או לבדו, אבל לכל הפחות הוא היה טעים ;-)
הוסף רשומת תגובה