לפני כשבועיים, חטפתי דלקת גרון עצבנית, ונשארתי בבית יומיים כדי להחלים.
ובין עליות וירידות חום, צרכתי כשתי עונות רצופות של 'דוקטור הו'.
אני מאשימה את עודדי, הוא אמר לי להתחיל לראות.
כשיצאתי מהבית בתום היומיים האלו, ראשי היה מלא בדוקטורים מתחלפים, חלליות, חיזרים, וקצת הומור בריטי. בכל מקום ראיתי התיחסויות לסדרה, והצקתי לחברי הסבלניים:
נכון שהוילון הזה נראה כמו קסנדרה?!
נכון שהחתול הזה נראה כמו האחיות בבי"ח על כדור הארץ העתידני?!
נכון שאגוז המלך הזה נראה כמו חללית???!
לאותה ארוחה בה הכנתי את מוס השוקולד, הכנתי גם קינוח שדורש מעט יותר התעסקות, אבל יוצא מרשים ונהדר, ואם לא מתעצלים כמוני, וגם חותכים ישר, אז בכלל...
המקור כאן, אבל ביצעתי כמה שינויים - יותר שמנת מתוקה מוקצפת בשלב המוס, ותבנית גבוהה יותר שתיתן ריבועים גבוהים יותר.
מוס קרמל על בראוני
חומרים:
בסיס בראוני-
125 גר' חמאה
170 גר' שוקולד מריר
3/4 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
מוס קרמל-
1/2 כוס סוכר
2 כפות מים
50 גר' חמאה מלוחה בטמפ' חדר
250 מל' שמנת מתוקה
170 גר' שוקולד חלב
ציפוי-
1/2 כוס שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד מריר
הכנה:
בסיס בראוני-
חממו תנור ל- 180 מעלות.
רפדו תבנית 20X30 בנייר אפיה, כשאתם משאירים שוליים מעל התבנית. שמנו את נייר האפיה.
המיסו את החמאה והשוקולד על אדים, הסירו מהאש וביחשו לתערובת אחידה. קררו מעט.
ערבבו את הקמח, אבקת האפיה והמלח בקערה גדולה.
הקציפו את הביצים, הסוכר והוניל לתערובת סמיכה ובהירה, כשלוש דקות. תוך המשך הקצפה, הוסיפו את תערובת השוקולד והחמאה. הוסיפו את הקמח וערבבו רק עד לקבלת תערובת אחידה. קפלו פנימה את אגוזי המלח.
העבירו לתבנית שהכנתם, וישרו את פני השטח עם מרית. אפו עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים עליו, כ- 30 דקות.
קררו 15 דקות, והעבירו בעזרת נייר האפיה לרשת לקירור מלא.
רפדו תבנית באותו גודל (או מעט קטנה מזו בה אפיתם את הבסיס, אבל ממש מעט) בנייר אפיה או פלסטיק נצמד. חיתכו מעט את שולי עוגת בראוני שהכנתם והסירו אותם, והעבירו לתוך התבנית השניה כבסיס.
מוס קרמל-
במיקרוגל חממו 1/4 כוס שמנת מתוקה לחום גוף או מעט מעל לחום גוף.
המיסו את השוקולד מעל אדים, והניחו בצד.
במחבת כבדה, שימו את הסוכר והמים, וחממו מבלי לערבב לקרמל בצבע חום עמוק. הזיזו את המחבת מצד לצד כדי שלא ישרף רק בנקודה אחת. הסירו מהאש מיד כשמגיע לצבע הרצוי, והוסיפו את החמאה והשמנת שחיממתם. התערובת תבעבע - לא להבהל. ערבבו בכף עץ עד לתערובת חלקה, וקררו עד שתהיה פושרת.
הוסיפו את הקרמל לשוקולד וערבבו היטב לתערובת חלקה. בשלב הזה אתם יכולים לראות שחלק מהשומן צף על פני התערובת - אל תדאגו, זה תקין.
הקציפו את יתרת המשנת המתוקה לקצף יציב אך רך. קפלו שליש מהקצפת לתערובת הקרמל-שוקולד, כדי לרככה, ואז קפלו את התערובת ליתרת הקצפת.
שטחו את התערובת על בסיס הבראוני, והעבירו למקרר להתייצבות מלאה. אני רציתי לקצר תהליכים, אז הקפאתי.
ציפוי-
הביאו את השמנת לרתיחה, ושיפכו על השוקולד.
ערבבו היטב עד שכל השוקולד נמס, ושיפכו על מוס הקרמל (רק לאחר שיציב לחלוטין!).
קררו לגמרי, עד שהציפוי מתייצב.
חיתוך-
בעזרת נייר האפיה, שילפו את העוגה מהתבנית.
חיתכו בעזרת סכין משוננת ארוכה (כמו סכין לחם) לריבועים. הקפידו לשטוף את הסכין במים חמים ונגבו היטב במטלית בין חיתוך לחיתוך. כשמתעצלים כמוני, החיתוך יוצא עקום, או "מושך" שכבה אחת לתוך השניה.
קישוט - מה שבא לכם. במתכון המקורי תוכלו לראות ששמו סוכריות קרמל. אני טבלתי אגוזי מלך בשוקולד והנחתי מעל. אפשר גם לשים שברי קרמל מעל - ככל העולה על רוחכם.
יום שבת, 7 בפברואר 2009
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
8 תגובות:
חבל"זזזז. קנית אותי.
נראה מדהים!
ואל תרגישי רע. האגוז באמת נראה כמו חללית...
גם אני מאשרת - נראה כמו חללית.
נראה מעולה!!!
תודה לכן :-)
אני עדיין מחכה שמישהו יזמין אותי לסנדביץ' במזנון החללית.
את זה!!!
איזה? כזה? ;-)
לא, זה בסדר. לא נעלבתי. בכלל לא. כי כשאני אומרת לך לראות דר. הו את לא מתיחסת. לא, זה בסדר.
אני ואת דיברנו על הדוקטור? מתי? זה תמיד היה עודדי שהציק לי לראות.
שוקולד יכול לעשות אותי סנילית?
אהמ, עונה 5 תיכף מתחילה. כל המאחרים, זה הזמן לסגור פערים.
הוסף רשומת תגובה