יום ראשון, 24 באוגוסט 2008

איך עושה כריש?

לא, זה לא מתכון לכריש.

אבל לכרישה - כן. פשטידת כרישה, ליתר דיוק.

במתכון אמנם יש שמנת (יחסית רזה) אבל לעומת זאת הוא בלי שום גבינה צהובה, כך שלא נורא.

מצרכים - לשתי תבניות עגולות בקוטר 24
*ארבע כרישות גדולות, רק החלק הלבן
*6 ביצים
*שני גביעי גבינה לבנה 5%, כל אחד 250 גרם
* גביע קוטג' עם זיתים
*חבילת שמנת עמידה לבישול 10%, 250 מ"ל
*צרור עירית
*מספר שיני שום, לפי הטעם
*חצי כוס קמח
*4 כפות שמן
*מלח, פלפל, אגוז מוסקט
*חמאה לשימון התבנית

אופן ההכנה



מחממים את התנור לחום בינוני - 180 מעלות. פורסים את הכרישות לרוחבן, פרוסות עגולות ברוחב 1 ס"מ בערך, ומטגנים אותן במשך כרבע שעה. במהלך הטיגון אפשר להוסיף כמה שיני שום חתוכות דק, לפי הטעם. קוביות "דורות" מתאימות בהחלט. כשהכרישה מתרככת מורידים מהאש ומצננים.


מערבבים בקערה את הביצים, הגבינות והשמנת לתערובת אחידה. מוסיפים פנימה את הקמח, תוך ערבוב, שלא ייווצרו גושים. חותכים דק את גבעולי העירית ומוסיפים לתערובת.

מוסיפים את הכרישה, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים היטב.


משמנים בחמאה שתי תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ, ושופכים לתוכן את התערובת.


אופים למשך כ-50 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה. זהירות: טעים חם וגם קר, להסתיר מיד מהזללנים.


מי שרוצה רעיונות נוספים לדברים שאפשר לעשות עם כרישה, מוזמן ליהנות מהקליפ הבא:



אלה שמתעקשים לקבל מתכון לכריש, מוזמנים למשהו קצת דומה לזה, בקליפ הזה:

המדור אינו מתכחש לביקורת מסעדות אחת שהוא חייב כבר מזמן, וישתדל להעלותה בקרוב. שקט שם בקהל!

8 תגובות:

Sophie אמר/ה...

איך? איך ידעת שיש בבית ארבע כרישות שמחכות להתפשטד?

וגם התגעגעתי לילדה היפנית עם הכרישה והשיר הנורבגי.

beagle אמר/ה...

הקהל אף-פעם לא שקט.
תגידו, זה נורמלי שהיא שרה ככה תשע דקות רצוף? זה ענף אולימפי שלא שמעתי עליו? להטוט כרישות.

כריש, דרך אגב, עושה מרק סנפיר מצוין.

Sophie אמר/ה...

למה שלהטוט כרישות לא יהיה ענף אולימפי? אם בנצבונצ על טרמפולינות זה ענף, אז להטוט כרישות זה לפחות גזע!

אנונימי אמר/ה...

להטוט הכרשות המודגם ע"י היפנית והכריש מזכירים לי את הכריש מבית אמא שהוא גוש ג'לטין רוטט משופע בבשר עוף שום ומקושט במיץ לימון. מרקם נוראי וטעם גן עדן. שילוב של הג'קיל והייד שהשאיר את חותמו עלי ועל אי יכולתי להגיע למסקנה אחת ויחידה בכל תחומי החיים.
האם מישהו מכיר את המאכל? טעם או ניסה להכין?

Sophie אמר/ה...

שביליסט,
מדובר, כמובן, ברגל קרושה. טעים טעים, המרקם הוא עניין של טעם.
בעצמי לא הכנתי, אבל כשסבתא מכינה, אני אוכלת.

Droli אמר/ה...

התחילה יפה הפשטידית.
כרישה, וגבינה 5%, ואז הגיעה שלב הטיגון של הכרישית.
ככה עשית לנו?
ואם לא שמנת 10% שומן? איך נרזה את הפשטידית?

odedee אמר/ה...

אני מאמין שאפשר להחליף את השמנת בחבילת קוטג' ועדיין יצא בסדר. אבל צריך לנסות. ומי שהשמן של הטיגון מציק לו, יכול לנסות לאדות את הכרישה... אבל זה כבר נשמע לי קטנוני :(

beagle אמר/ה...

לא אכלתי רגל קרושה מגיל... לא זוכרת בעצם.
זוכרת שאהבתי, מעניין אם גם היום אוהב. מי מתנדב להכין לי?