יום שלישי, 21 ביוני 2011

ממולאים part six - ציפורים אוכלות לחם ופירות, או עופיון ממולא ותותים לקינוח

זהו, החלק האחרון של הסדרה...
שני מתכונים, האחד קצת יותר "רציני", והשני חפיפניקי....

הכנו שני עופיונים ממולאים, האחד הלך להקפאה ויצא מצוין אחרי הפשרה.
לגבי התותים, שוב, כמו מרבית הממולאים, זה מעין ריפוי בעיסוק, מיועד רק לכאלה שיש להם סבלנות לעבודות עדינות.



עופיון ממולא בלחם ועשבים

חומרים:

2 עופיונים

4 פרוסות לחם קלויות וקצוצות גס
1/2 חבילת שמיר קצוץ
1/2 חבילת כוסברה/פטרוזיליה קצוצה או תערובת של שתיהן (זה מה שאנחנו עשינו)
עלי נענע מ- 10 גבעולים, קצוצים
1/2 כף עלי טימין
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק
מלח, פלפל
שמן זית בנדיבות




הכנה:

ערבבו את כל חומרי המלית. מלאו את בטן העופיון.
הפרידו בזהירות את העור מגב העופיון, מבלי ליצור חורים או לנתק לגמרי, בעצם ליצור מעין "כיס". מלאו גם אותו במלית.
מישחו את העופיון בשמן זית ומעט מלח ופלפל. אם נשארה מעט מלית, אתם יכולים למרוח בה את העופיון.
הכניסו לתנור בחום בינוני מכוסה ל- 45 דקות, ואז לא מכוסה עד להשחמה.




תותים ממולאים בשוקולד



חומרים:

20 תותים
100 גר' שוקולד מריר (כאילו, דה)
25 גר' חמאה
30 מ"ל שמנת מתוקה

הכנה:

שיטפו את התותים והסירו את הגבעול והעלים. גלפו בזהירות חור במרכז כל תות, השתדלו לא לנקוב אותו.
הניחו ליבוש על נייר מגבת, חצי שעה.
המיסו את השוקולד  עם החמאה והשמנת במיקרו, בהפעלה של 20 שניות בלבד בכל פעם, שלא ישרף.
עם כפית קטנה, מלאו את השקע בתותים. העמידו אותם בקופסא נשענים אחד על השני או על דפנות הקופסא, והכניסו למקרר, עד שהשוקולד מתקשה לחלוטין.


3 תגובות:

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

תותים ממולאים בשוקולד? מה, זה ריפוי בעיסוק?
העוף נראה מעולה.

אנונימי אמר/ה...

העופיון אכן נראה מעולה. אני מאוד בעד מילוי מתחת לעור, כידוע.
על התותים אני בוחרת שלא להגיב. משלל סיבות. :)

הפבריקציה.

beagle אמר/ה...

כן, נו, סטיה שלי, עבודות יד שאחרים מוצאים אותן משמימות :-)

פבריק, לא הבנתי למה לא להגיב... :-) ותודה