יום שני, 10 באוגוסט 2009

נשנושים

ממש בקטנה, נשנוש טעים להפליא, וגם בריא (ברם לא דיאטטי) - גרגירי חומוס קלויים.
זה לא חדש, ואפילו מוכר לרבים, אבל אני הכנתי בפעם הראשונה רק לפני כחודשיים, והתאהבתי לחלוטין.
אתם יכולים לגוון בתבלינים - אני הלכתי על הקלאסיקה של כמון, אבל למה שלא תתפרעו עם קינמון, או עם עלי נענע מיובשים וטחונים?


גרגירי חומוס קלויים

חומרים:

3 כוסות גרגירי חומוס מושרים ומבושלים עד לרכות (או שפשוט תפתחו קופסת שימורים... אני לא אגלה לאף אחד)
3 כפות שמן זית משובח
1.5 כפות כמון טחון
1/2 כפית צ'ילי גרוס
מלח גס
הכנה:

לערבב את כל החומרים בקערה, ולהעביר לתבנית התנור, על נייר אפיה.

לאפות 30-40 דקות בחום שינוני, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהגרגירים זהובים ומעט קראנצ'ים.
להגיש חם.
ניתן לפזר פטרוזיליה קצוצה מעל כל הכבודה - משדרג להפליא.


8 תגובות:

זאת מלונדון אמר/ה...

היי ביגל, זאת לא אשמתי שרשימת המטעמים מתארכת לה! הרי אני ניזונה פה על אוכל מקומי. נכון - יש בחוץ הודי, תאילנדי, סיני, יפני וכדומה אבל יש משהו באוכל ביתי מעולה. ובביתנו הקט אנחנו לרוב בקטע של עוף/שניצל/פסטה + תוספת (שתופסת). אז דעי לך שלפרובוקציות שלך יש תוצאות :-))
אני כבר סופרת את הימים.
דרך אגב, אני רוצה עם משמש. לא אפרסק. וכמובן פיסטוק.

זה מסן פרנסיסקו אמר/ה...

אז גם אני רוצה להזמין... עם תאנים.

ובטח פיסטוק.

ו... איך זה מסתדר עם מי ורדים?

beagle אמר/ה...

אוכל מקומי, עלק. אוכל מצוין.
אין משמש. מצטערת, פשוט אין. פספסת את העונה... :-(
אבל יש לך תוכנית כבקשתך בשבוע הבא, אז תתחילי לחשוב מעכשיו מה את רוצה (ואפשרי). אני אכין.

סנפרנסיסקני - זה אתה...?
מי ורדים???
אין בעיה, נכין עם תאנים. עוד מעט העונה (כבר יש להשיג, אבל הן עוד נראות לי מבאסות, התאנים).
אולי תשכנע את הלונדונית לקבל תאנים במקום משמש...

fairy_mi אמר/ה...

זה את עשית? הייתי בטוחה שזה נקנה יחד עם האובלטים :)
עיםםם בטירוף, אחלה של נשנוש!

shir26 אמר/ה...

זה אכן נישנוש מצויין!!!
אבל אם כבר הזכרת נענע.......
אז אני רוצה בבקשה את המתכון למטבל שעועית :D

יאמי!!!!

beagle אמר/ה...

תודה, פיה! כן, זה אני הכנתי :-) אתם קיבלתם את הגרסה המקלויה עד לייבוש, ובתמונות השארתי את הגרגירים קצת לחים - פשוט פחות זמן אפיה. שתי התוצאות מאד טעימות.

שיר, ממרח השעועית יקבל פוסט נפרד בקרוב (אני מקווה) אבל כדי שלא תחכי - שועוית לבנה מושרית ומבושלת לרכות, טחונה עם נענע, צ'ילי חריף מיובש, טחינה גולמית, ומעט מיץ לימון. הכל לפי העין.

carmoosh אמר/ה...

מעולה, פשוט וטעים.
הכנתי מחומוסים קפואים והוספתי צ'ילי מתוק במקום צ'ילי יבש.יצא משובח.תודה!

beagle אמר/ה...

קרמה (או כרמה?) - אני שמחה לשמוע! רעיון הצ'ילי המתוק נשמע לי מגניב, בהחלט אאמץ.
תודה!