יום חמישי, 6 באוגוסט 2009

גם אני רוצה טארט משמש!


כולם מסביבי הכינו טארט משמש, גם אני רוצה!
המוזה נחתה עלי בעיקר בגלל המתכון של הפיה.
היא והצילומים שלה שהורסים לי את הבריאות...
הלכתי על משמשים טריים וקרם פיסטוק.
הספקתי בדיוק לשבריר הרגע שבו משמשים עוד היו בעונה.
לגזור ולשמור לשנה הבאה!!!


טארט משמש ופיסטוק

חומרים:

בצק-
135 גר' חמאה
200 גר' קמח
30 גר' שקדים טחונים
40 גר' אבקת סוכר
1 חלמון
1 כף מים קרים

מלית-
75 גר' חמאה
75 גר' סוכר
120 גר' פיסטוק - טחונים דק במעבד מזון (לא צריכה להיות אבקה, אבל קצוץ הכי דק שתוכלו. אני אוהבת שיש מדי פעם חתיכה של פיסטוק, הופך את המלית ל"נגיסה" יותר)
1 ביצה
40 גר' קמח

10-12 משמשים

הכנה:

במעבד מזון עם להב מתכת עבדו יחד את הקמח, השקדים ואבקת הסוכר.
הוסיפו את החמאה הקרה, ועבדו לפירורים. הוסיפו את החלמון וכף המים הקרים, ועבדו עד לקבלת כדור בצק.
שטחו לדיסקית, עיטפו בניילון נצמד, וקררו לשעתיים.

חממו תנור ל- 180 מעלות.
רדדו את הבצק והעבירו לתבנית פאי. אפו אפיה עיוורת (עם משקולת) כרבע שעה.
הסירו את המשקולת ואפו עוד עשר דקות. קררו לחלוטין.

במיקסר הקציפו את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה. הוסיפו את הפיסטוק, את הביצה והקציפו היטב. הוסיפו את הקמח, ועבדו רק עד להתאחדות התערובת.

מורחים את הבצק בקרם הפיסטוק.
חוצים ומגלענים את המשמשים ומסדרים מעל לקרם הפיסטוק. בוזקים מעט סוכר למעלה.

אופים 40 דק' עד שהמשמשים משחימים.

מגישים בטמפרטורת החדר.


10 תגובות:

זאת מלונדון אמר/ה...

כזה תכיני לי בעוד שבוע?

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

מזכיר לי עוגה של אמא

מי מאחורי הפרויקט אמר/ה...

עכשיו גם אני נהרסתי....
נראה דלישססססס.
שיהיה שבת שלום

odedee אמר/ה...

נראה לי שזה יסתדר טוב עם הרוקפור שיש לנו במקרר.

shir26 אמר/ה...

משמשים הם מבחינתי פרי מיוחד.
כזה שהוא היחיד שאני מוכנה לאכול מקופסאת שימורים אבל לא טרי.

הם שעירים
זה עושה לי צמרמורת.

אני מהעמותה להסרת שיער לצמיתות במישמשים :)

ולמרות כזה זה- נקרא מדהים.... :)

fairy_mi אמר/ה...

משמשים שעירים? בקושי. אולי תעשי להם שעווה

ביגל זה נראה פשוט מעולההההההההה
כמה זמן חיכיתי לראות מה קרה לפראנג'יפאן פיסטוקים, חחחח
אהבתי מאוד את השילוב מבחינת הצבעים והטעמים, אוהבת אוהבת!

ותמיד שמחה להרוס לך את הבריאות, לכבוד הוא לי :)

beagle אמר/ה...

תודה לכם!

לונדונית, הרשימה הולכת ומתארכת... את לא תספיקי לאכול את הכל! אבל משמשים הלכתי לחפש וכבר אין... אז אולי אציע לך תחליף עם אפרסקים או משהו.

לא סוגרת - איזה כיף! נוסטלגיה ישר משדרגת עוגות :-)

מי מאחורי (מי באמת?), תודה!!! ושבת מצויינת.

עודדי, למה יש לכם רוקפור במקרר והאם לבוא ולהביא איתי ענבים קפואים?

שיר, אני בהלם גמור. מילא אפרסק, אבל משמש? הוא בכלל לא שעיר. בטח שלא אחרי אפיה... שעיר לעזאזל... ;-)

פיונת, תודה!!!!!!
הפרנג'יפן פיסטוק (פיסטופאן?) זה באמת משהו נהדר. אני חושבת שאנסה אותו גם עם תאנים, נשמע לי שילוב טוב.

דניאל אמר/ה...

ביגל,

אני כאן הרבה וניסיתי כבר להגיב אבל לא הלך לי משום מה. מקווה שהפעם אצליח ולו כדי לומר לך חגיגית - את אלופה!

ואע"פ שזה לא הפוסט של החומוס הקלוי - גם אני אף פעם לא הכנתי וזה נראה טוב. זה אמור להיות חטיף או אוכל-אוכל?

beagle אמר/ה...

היי דניאל :-)
ברוך הבא!!! ותודה, כמובן.

החומוס הוא חטיף.
אם קולים אותו ממש לקריספיות, מייבשים אותו בתנור, אז הוא ממש חטיף בסגנון ביסלי, לגמרי קראנצ'י.
אם קולים חלקית, הוא רך וטעים, ויכול להיות תוספת נהדרת בארוחה.

Michal אמר/ה...

גם אני רוצה!
D