ממש בקטנה, נשנוש טעים להפליא, וגם בריא (ברם לא דיאטטי) - גרגירי חומוס קלויים.
זה לא חדש, ואפילו מוכר לרבים, אבל אני הכנתי בפעם הראשונה רק לפני כחודשיים, והתאהבתי לחלוטין.
אתם יכולים לגוון בתבלינים - אני הלכתי על הקלאסיקה של כמון, אבל למה שלא תתפרעו עם קינמון, או עם עלי נענע מיובשים וטחונים?
גרגירי חומוס קלויים
חומרים:
3 כוסות גרגירי חומוס מושרים ומבושלים עד לרכות (או שפשוט תפתחו קופסת שימורים... אני לא אגלה לאף אחד)
3 כפות שמן זית משובח
1.5 כפות כמון טחון
1/2 כפית צ'ילי גרוס
מלח גס
הכנה:
לערבב את כל החומרים בקערה, ולהעביר לתבנית התנור, על נייר אפיה.
לאפות 30-40 דקות בחום שינוני, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהגרגירים זהובים ומעט קראנצ'ים.
להגיש חם.
ניתן לפזר פטרוזיליה קצוצה מעל כל הכבודה - משדרג להפליא.
8 תגובות:
היי ביגל, זאת לא אשמתי שרשימת המטעמים מתארכת לה! הרי אני ניזונה פה על אוכל מקומי. נכון - יש בחוץ הודי, תאילנדי, סיני, יפני וכדומה אבל יש משהו באוכל ביתי מעולה. ובביתנו הקט אנחנו לרוב בקטע של עוף/שניצל/פסטה + תוספת (שתופסת). אז דעי לך שלפרובוקציות שלך יש תוצאות :-))
אני כבר סופרת את הימים.
דרך אגב, אני רוצה עם משמש. לא אפרסק. וכמובן פיסטוק.
אז גם אני רוצה להזמין... עם תאנים.
ובטח פיסטוק.
ו... איך זה מסתדר עם מי ורדים?
אוכל מקומי, עלק. אוכל מצוין.
אין משמש. מצטערת, פשוט אין. פספסת את העונה... :-(
אבל יש לך תוכנית כבקשתך בשבוע הבא, אז תתחילי לחשוב מעכשיו מה את רוצה (ואפשרי). אני אכין.
סנפרנסיסקני - זה אתה...?
מי ורדים???
אין בעיה, נכין עם תאנים. עוד מעט העונה (כבר יש להשיג, אבל הן עוד נראות לי מבאסות, התאנים).
אולי תשכנע את הלונדונית לקבל תאנים במקום משמש...
זה את עשית? הייתי בטוחה שזה נקנה יחד עם האובלטים :)
עיםםם בטירוף, אחלה של נשנוש!
זה אכן נישנוש מצויין!!!
אבל אם כבר הזכרת נענע.......
אז אני רוצה בבקשה את המתכון למטבל שעועית :D
יאמי!!!!
תודה, פיה! כן, זה אני הכנתי :-) אתם קיבלתם את הגרסה המקלויה עד לייבוש, ובתמונות השארתי את הגרגירים קצת לחים - פשוט פחות זמן אפיה. שתי התוצאות מאד טעימות.
שיר, ממרח השעועית יקבל פוסט נפרד בקרוב (אני מקווה) אבל כדי שלא תחכי - שועוית לבנה מושרית ומבושלת לרכות, טחונה עם נענע, צ'ילי חריף מיובש, טחינה גולמית, ומעט מיץ לימון. הכל לפי העין.
מעולה, פשוט וטעים.
הכנתי מחומוסים קפואים והוספתי צ'ילי מתוק במקום צ'ילי יבש.יצא משובח.תודה!
קרמה (או כרמה?) - אני שמחה לשמוע! רעיון הצ'ילי המתוק נשמע לי מגניב, בהחלט אאמץ.
תודה!
הוסף רשומת תגובה