יום חמישי, 20 באוגוסט 2009

גושו, עושו, חושו.

שני ברים כבשו את ליבי.

האחרון של ברי סחרוב ורע מוכיח לא מתחלף אצלי ברכב כבר כמה שבועות, וברי סייג מטאטי שוב ממצב את עצמו בעיני ככשרון מנצח.

הצילומים שלי באמת לא מעבירים את הטעם... צולם בתנאי שטח לגמרי, בלי תאורה מתאימה. הכתמים הכהים יותר על פני העוגה הם המקומות בהם סירופ הסוכר נספג בעוגה... השזיף בתחתית העוגה יוצא קרמי ורך... רק תדמיינו את המרקם.

בקיצור, חושו להכין את הבחושה הזו. ברי נתן את המתכון.




עוגת קקאו ושזיפים

חומרים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ - אני ישר הכפלתי כמויות):

20 גרם (3 כפות שטוחות) קקאו איכותי
100 מ"ל (1/3 כוס +1 כף) מים רותחים
85 גרם חמאה רכה
160 גרם (כוס אחת לערך) סוכר חום דמררה
2 ביצים
120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
50 גרם (7-8 יחידות) שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים דק
2 שזיפים אדומים גדולים (או 3-4 קטנים), מגולענים וחתוכים לרבעים

לעיטור-
חופן שוקולד צ'יפס

לסירופ-
50 גרם סוכר
50 מ"ל (כ-3 כפות) מים
1 כף ברנדי

לשימון-
חמאה מומסת/רכה


הכנה:


ממיסים קקאו במים הרותחים. מניחים בצד לצינון.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה מומסת/רכה.

מקציפים חמאה וסוכר חום דמררה עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים ביצים בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קרם חלק ותפוח.

בקערה בינונית יבשה מערבבים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
מוסיפים לתערובת הביצים לסירוגין מתערובת הקמח ומנוזל הקקאו, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

מוסיפים שזיפים מיובשים קצוצים, מערבבים בעזרת מרית, יוצקים לתבנית המשומנת ומיישרים.

מפזרים רבעי שזיפים טריים, משקעים אותם מעט פנימה, זורים שוקו צ'יפס לעיטור ומכניסים לתנור. אופים כ-55 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או עם פירורים.

סירופ הסוכר-
מניחים סוכר ומים בסיר קטן על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-2 דקות. מסירים מן האש, מצננים ומוסיפים ברנדי.

כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים את הסירופ ומצננים כשעה לפחות לפני ההגשה.

3 תגובות:

עידית אמר/ה...

you had me at berry :)

אני לגמרי מריירת על התמונות של העוגה...

fairy_mi אמר/ה...

אחחחח כמה שזה נראה טוב! מתה על שילוב של שזיפים בעוגות שוקולד, שובה אותי בכל פעם מחדש
נראה יופי
thank you dear
אבל מה עם ברי סימון? וגבינת ברי? או האלי ברי?

beagle אמר/ה...

עידית, תודה! אני לא יכולה להגיד את זה מספיק - עוגה נהדרת, פשוטה וקלה להכנה. כלום מאמץ, ותוצאה מגניבה לגמרי.

פיה, עוגה עם גבינת ברי... נתת לי רעיון ;-)