קלפוטי דובדבנים, אותה עוגה-רפרפת שאני לעולם לא אצליח לזכור איך אומרים את השם שלה נכון.
clafoutis.
לא יודעת למה השם הזה לא נדבק. הרי כבר עשרים פעם הלכתי ובדקתי איך מבטאים את זה, ולא עוזר. עוד שבוע, שוב לא אזכור.
קלפוטי (ובהטיה - קלפוטך, קלפוטנו, קלפוטם. סתם, סתם...) היא העוגה הפשוטה ביקום.
צריך פירות טריים -רצוי ממשפחת פירות היער, והקלסיקה היא דובדבנים, אבל אני תמיד בעד גיוון וניסיונות, אז תנסו גם פירות אחרים, למה לא.
צריך בלילה לעוגה, שמערבבים בקערה אחת, או במיקסר.
צריך אבקת סוכר.
צריך תאבון.
העוגה לא יוצאת מאד מתוקה, כך שחובבי המתוק יוסיפו עוד סוכר לבלילה, אני פשוט הגשתי אותה עם גלידת וניל.
את העוגה מכינים בתבנית, רצוי חרס או זכוכית, שטוחה ועגולה, ומגישים עם כף מנות לא מסודרות לסועדים.
וזה הזמן, לפני שיגמרו פירות הקיץ.
קלפוטי דובדבנים
(מתוך הספר הנפלא"עוגות וקינוחים")
חומרים:
500 גר' דובדבנים טריים
60 גר' קמח
100 גר' סוכר
4 ביצים
250 מ"ל חלב (אני שמתי חצי חלב וחצי שמנת מתוקה)
25 גר' חמאה מומסת
אבקת סוכר לפיזור
הכנה:
חממו את התנור ל- 180 מעלות.
שמנו תבנית פאי רדודה מזכוכית או חרס בחמאה.
גלענו את הדובדבנים, ופזרו בשכבה אחידה בתחתית התבנית.
בקערה, ערבבו את הקמח עם הסוכר, וצרו גומה באמצע.
טירפו יחד את הביצים, החלב, והחמאה, ומיזגו לגומה. ערבבו בהדרגה עם הקמח, לתערובת אחידה.
או כמוני, אם אתם עצלים - ערבבו הכל במיקסר...
צקו את הבלילה מעל הדובדבנים ואפו 25 - 30 דקות. הקלפוטי צריכה לצאת תפוחה מעט וזהובה בקצוות.
הוציאו מהתנור, פזרו בנדיבות אבקת סוכר, והגישו חם.
4 תגובות:
חחחח
הרגת אותי עםן השיר הזה, שיר פשוט גדול
אין כמו שנות השמונים, הגיחוך הקלאסי בשלמותו
למכן האמת הדובדבנים הנפלאים שאוטוטו כבר אוזלים מהמדפים ממש דורשים קלפוטי טוב, הוצאת לי את העיניים, אין ספק
נ.ב.
וכמובן שחיכיתי שהשיר יגמר בשביל לכתוב את התגובה
תודה פיונת!
אכן, כריות הכתפים, האודם בצבע ורוד בהיר, הבלונדיני שלא מצליח לשיר או לנגן על הגיטרה בתיאום עם הפלייבק... אני מתגעגעת לאייטיז.
תראי דני הוליווד.
תשמעי שם כל מיני דברים שלא שמעת מזמן (וטוב שכך) כמו שור ברור, משדיד, מזניב ועוד
שור ברור!!!!!!
הוסף רשומת תגובה