למה להכביר במילים? הייקו לכבוד פירות יער, גבינה והדרים:
חמוץ החלב
טיפות מתיקות סוערות
שתקי ותכיני עוד
מאפינס ריקוטה לימון ואוכמניות
חומרים (ל- 18 מאפינס):
1 כוס גבינת ריקוטה
2 ביצים
1 כוס ריויון
1 כף תמצית וניל
1 כף מיץ לימון
100 גר' חמאה מומסת ומקוררת
2 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1/2 1 כפית אבקת אפיה
1/8 כפית סודה לשתיה
1/2 כפיתמלח
2 כפות גרידת לימון
1/2 1 כוסות אוכמניות (טריות או קפואות לא מופשרות)
הכנה:
חממו תנור ל- 180 מעלות.
הקציפו את הריקוטה, והוסיפו את הביצים אחת אחת, כשאתם מקציפים היטב אחרי כל תוספת. הוסיפו את הריויון, וניל, לימון וחמאה, וערבבו היטב. הניחו בצד.
ערבבו יחד בקערה נפרדת קמח, סוכר, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח וקליפת לימון.
הוסיפו את תערובת הגבינה לחומרים היבשים וערבבו רק עד שמעורבב - אל תערבבו יותר מדי, כי זה יגרום למאפינס להיות כבד ודחוס. קפלו פנימה את האוכמניות מבלי לערבב יותר מדי.
בכלל, החוק הידוע לגבי מאפינס אומר ערבוב טוב של יבש ורטוב בנפרד, ערבוב מינימלי של שניהם יחד.
העבירו לתבניות מאפינס (רפדו בנייר כדי שיהיה קל להוציא ולהגיש).
אפו 20-30 דקות עד שמשחים מעט בחלק העליון, וקיסם המוחדר לאמצע המאפין יוצא נקי.
קררו על רשת והגישו בטמפרטורת חדר.
5 תגובות:
יצא חמוץ הפוסט הפעם. אבל עם ד.
מה זה דמוץ?
;-)
תמיד טענתי שמתאים לך סגלגל ומנוקד.
נראה מעולההההה~
תודה פיונת!
ניראה טעים מאוד
האם אחרי האפיה המנג'טים יורדים בקלות ?
הוסף רשומת תגובה