יום שבת, 13 ביוני 2009

טיול אביבי ובומב שוקולד לבן ומוס לימון

כפי שכתבתי, פעמיים בשנה מתארגן טיול חברים, והטיול של יום העצמאות התקיים השנה ליד ראש הנקרה. מזג האויר היה מושלם לטיול, כיאה לחודש אביבי. הקינוחים, כרגיל, הוטלו עלי.

הטיילים דרשו משהו לימוני, ושילוב של שני פוסטים מבלוגים החביבים עלי במיוחד, הכריעו את הכף... בומב שוקולד לבן, עם מוס לימון, ודובדבנים חמוצים.


החשק הגיע בגלל הפיה, שמרחה תבניות סיליקון בשוקולד לבן, כאילו אין מחר. המתכון לבסיס העוגה והמראה כללי הגיע מהבלוג use real butter (זה גם בלוג נהדר שאני קוראת בחשק רב, וגם עצה טובה באופן כללי...). המוס עצמו - של רוני ונציה.
מ-שלו-שה יוצא אאאאאחד..! אאאאאחד...! אאאאאחד...!
סליחה, היתה פה רגרסיה קטנה לילדות.
איפה הייתי?
אה, כן.
בומב.


אני שמתי דובדבנים רק בתבניות הגדולות (הכנתי גם בומב קטנטנות), כי רק בהן היה מקום. אתם יכולים להמיר בדומדמניות אם אתם רוצים את האפקט האדום גם במנות קטנות. אני פשוט ויתרתי. הצלחתי לצלם את הבומב פרוס רק בתנאי שטח, בלילה, בצימר, אחרי שסיימנו למנגל עצמנו למוות. על צלחת חד-פעמית. בחיי שמגיעה לה יותר, לבומב.

לבסיס אתם יכולים להשתמש בכל עוגת טורט הפרוסה דק, אבל אני ממליצה בחום על עוגת הלימון, למרות הנחיות המשקל המופרעות משהו... תכינו כמות כפולה, ותאכלו חצי ככה סתם, ליד קפה. אני הבאתי שאריות מהעוגה (את השוליים שנשארו אחרי שקרצתי עיגולים) לחברים, והם חיסלו אותן כאילו היתה זו עוגה שזה עתה יצאה מחלון הראווה של קונדיטוריה, למרות שהמראה היה פירורי משהו.
בומב שוקולד לבן עם מוס לימון (ודובדבן חמוץ)

חומרים (ל- 3 תבניות סיליקון: 6 בומב גדול, 24 בומבים קטנטנים קוטר 2 ס"מ, 6 תבניות מאפינס. כן, גיוונתי. מה יש?):

400 גר' שוקולד לבן

בסיס עוגה:
205 גר' קמח
124 גר' אבקת סוכר
95 גר' חלב
85 גר' שמן
46 גר' ביצים
56 גר' מיץ לימון
7 גר' אבקת אפיה
185 גר' חלבונים
135 גר' סוכר
1/2 כפית תמצית וניל

מוס:
1/4 כוס מים
1 כף ג'לטין
4 חלמונים
2 כפות גרידת לימון
1/2 כוס מיץ לימון
1 כוס סוכר
1 שמנת מתוקה
3 חלבונים
קורט מלח
דובדבנים חמוצים
הכנה:

המיסו את השוקולד הלבן על אדים, ומירחו את תבניות הסיליקון. אני השתמשתי במכחול והיה לי מאד נוח, אבל כל דרך שתשמח אתכם - תשמח אותי. מירחו שלוש שכבות, עד שתסיימו למרוח שכבה ראשונה על התבנית השלישית, התבנית הראשונה כבר תתקשה מספיק כדי למרוח את השכבה הבאה. אם יש לכם חשק, תטמפררו את השוקולד. עדיף. אני השתמשתי בשיטת ההזרעה.

אחרי מריחת השוקולד, הניחו את התבניות להתקרר להם, עד למילוי במוס. אל תתפתו לדפוק את התבניות על השיש כדי להוציא בועות מהמוס, שכן השוקולד ישבר. בכלל, תהיו עדינים איתן. הן עכשיו סיימו טיפול קוסמטי.

בסיס עוגה:
חממו תנור ל- 180 מעלות.
מירחו תבנית (מלבנית רגילה, כמו חד-פעמי בינוני) בחמאה, הן את התחתית והן את הצדדים. הניחו נייר אפיה בתבנית, ומירחו גם אותו בחמאה.

ערבבו את כל החומרים היבשים פרט לסוכר בקערה (דהיינו, קמח, אבקת סוכר, אבקת אפיה).
ערבבו בקערה נפרדת את החלב, השמן, הביצים, מיץ הלימון ותמצית הוניל. ערבבו פנימה את החומרים היבשים.

הקציפו את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. קפלו בעדינות לתוך תערובת הבצק, שליש בכל פעם, עד לתערובת אחידה, כדי שלא יהיו לכם "ענני" קצף בעוגה.

שיפכו לתבנית, ואפו 20-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת.


קררו לחלוטין, הוציאו מהתבנית וקלפו את נייר האפיה.
פירסו לשכבות, שלוש או ארבע שכבות, בעובי 2 מ"מ.
קירצו עיגולים בגודל תחתית תבנית הבומב שלכם. לקטנטנות מצאתי רק חותכן משונן, ועל כן הן יצאו עם פריזורה משעשעת בתחתיתם. לא רע, רק חריג. בבומב העגולות כבר איתרתי חותכן עגול חלק, והם יצאו הרבה יותר קונפורמיסטיות.

מוס:
שמים בכוס את המים, מפזרים את הג'לטין, מניחים כמה דקות לריכוך. ממיסים את הג'לטין במיקרו, בחימום בפולסים (כמה שניות בכל פעם, לשמור שלא ישרף!).

שמים בקערה את החלמונים, מערבבים במקצף ידני, מוסיפים את קליפת הלימון, מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון וחצי כוס מהסוכר. מבשלים בסיר כפול על אדים, על להבה בינונית כ-10 דקות, תוך ערבוב רצוף בכף עץ, עד שהתערובת מסמיכה קצת ומצפה את הכף. מסירים מהאש, מוסיפים את הג'לטין, מערבבים. מניחים בצד, מערבבים מדי פעם עד לצינון מלא.

כאשר תערובת הלימון צוננת, מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה.
בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר הנותרת. מקציפים לקצף יציב וגמיש. מקפלים בהדרגה את תערובת הלימון אל הקצף ולבסוף מקפלים פנימה את הקצפת, לקבלת תערובת אחידה.



הרכבה:
שיפכו את המוס לתוך התבניות מצופות השוקולד. שקעו פנימה דובדבן אחד. שימו לב לא לדחוף אותו לגמרי למטה, אחרת יראו אותו דרך השוקולד הלבן.
הניחו עיגול עוגה מעל כל בומב, והקפיאו ללילה.

הוציאו מהקפאה, חלצו בעדינות את הבומב מהתבנית, והעבירו לקופסת פלסטיק אטומה. ניתן להחזיר להקפאה מיד, אם לא נאכל על המקום, או לשמור בקירור עד לאכילה.

בכל מקרה, יש להוציא מההקפאה למקרר, שעה לפני האכילה.

ורק נציין, שלא רק אכלנו, גם טיילנו. בדיוק הפריחה היתה בשיאה, והנוף מרהיב.


8 תגובות:

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

וואו, יצאו מהמם התמונות של הפרחים.
ואני, אני הייתי נשארת עדיין בלתי סולחת על זה שהבאת משהו לימוני כמו שמישהו ביקש ולא הבאת משהו עם קפה כמו שמישהו אחר ביקש.
אבל קיבלתי את המשהו עם קפה ליומולדת, אז ברור שסלחתי :)

beagle אמר/ה...

קפה זה פוסט אחר
זהו פוסט על טהרת הלימון!

fairy_mi אמר/ה...

ואוו זה נראה הורססססס!
גם על צלחת חד פעמית בחושך זה עדיין נראה הורססססס!
שילוב של שוקולד לבן ולימון זה פשוט דבר לא חוקי
איך קינוח כזה מחזיק מעמד בטיול לעזאזל?
ולמה אנחנו בטיולים תמיד אוכלים רק במבה?
ועדיין לא הבנתי-
מי ניצח ב"משלושה יוצא אחד"?

מטבחי טופז אמר/ה...

נראה משובח ביותר...
איזה השקעה כקינוח לטיול!!!!
וגם התמונות מהטיול נראות מקסימות ביותר!!! :)

beagle אמר/ה...

פיה, ניצח הלימון, אין תחרות בכלל ;-)
אל תדאגי, גם בטיולים שלנו תמיד יש במבה. אין טיול בלי במבה, זה לא יתכן מבחינה מדעית לטייל בלי במבה.

היי טופז, ברוך הבא! או ברוכה הבאה?
תודה על המחמאות, כיף לשמוע! הטיול באמת היה נפלא, מזג האויר היה מושלם.

Michal אמר/ה...

wow נראה משו.
בהחלט עושה חשק לביס.
שאפו לך יקירה

אנונימי אמר/ה...

Y ניראה 10

במקום טימפרור - לא הבנתי מה עשית

אפשר הסבר ?

טיולים אמר/ה...

שמעי לי את מוכשרת לגמרי. אין כמו לשלב טיול בטבע שלנו עם אוכל נהדר ונפלא. למרות שקצת מוזר לי לשלב את הבומב הזה עם הטבע, אבל נו, כל אוכל טעים טעים בכל מקום, לא?:)