יום שלישי, 4 בנובמבר 2008

הבוקר נפלא וארצי נהדרת!

אם מיד כשקראתם את הכותרת אמרתם "כל-כך מתחשק לי לטבול בכנרת" אני יודעת באיזו עשור נולדתם.


לפחות פעמיים בשנה אני וחברי לטיולים מארגנים נופש צימרים לניקוי הראש - פעם בחגי תשרי, ופעם ביום בעצמאות/שבועות. לפעמים אנחנו מוסיפים טיול יומולדת בנובמבר או טיול אביב בפסח, לפי החשק והיומן, אבל הקבועים לכל טיול הם:

*יום אחד לפחות של שאנטי, שבו לא עושים כלום חוץ מלשבת בצימר ולשחק קלפים (ודומינו).
*מסלול מים אחד, שממנו חוזרים עם שרירים תפוסים ובגדים רטובים.
* עוגיות.

לרוב, משימת הכנת העוגיות מוטלת עלי, ובטיול האחרון (כנרת, ג'ילבון, זויתן עליון, מעלה גמלא, עין פיק, קטיף סברסים) הכנתי לארוחת בוקר בר-סובין-פטל. עטוף במנות אישיות לכל הטיילים האמיצים. פרצו כמה קטטות כשהלכו מכות על העוגיה האחרונה, אבל פרט לכך, התגובות חיוביות.


המקור מכאן. אל תדמיינו בר-בריאות קשיח, זה יותר לכיוון העוגה הפרוסה, אבל עם אפיל-סובין.

בר סובין-פטל

חומרים:

לבצק-
1/2 1 כוסות קמח
1 כוס דחוסה של סוכר חום כהה
1/4 1 כוסות סובין
3/4 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתיה
3/4 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית קינמון
125 גר' חמאה

למלית הפטל-
1/4 כוס דחוסה של סוכר חום כהה
1 כף קליפת לימון מגוררת
1/2 כפית קינמון
2 כפות קמח
400 גר' פטל (אני השתמשתי בקפוא)
1/4 כוס מיץ לימון
2 כפות חמאה מומסת ומקוררת



הכנה:

חממו תנור ל- 180 מעלות.
שמנו תבנית מלבנית, והניחו נייר אפיה בתחתיתה.

במעבד מזון שימו את הקמח, הסוכר החום, הסובין, מלח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, קינמון. עבדו בפולסים עד שהכל מתערבב היטב (לא אמור להיות אחיד), והוסיפו את החמאה. עבדו בפוליסות ליצירת פירורים.

שימו 1/2 1 כוסות מהתערובת הפירורית בצד, ואת היתר שטחו בתבנית, הדקו בעזרת הידים.
אפו 10-15 דקות עד שמזהיב קלות. הניחו לקירור (אל תכבו את התנור) עד להכנת המלית.

מלית - ערבבו יחד את הסוכר, קליפת הלימון, קינמון וקמח. הוסיפו את הפטל, מיץ הלימון והחמאה, והשתמשו בידים כדי לערבב כך שהפטל כולו מכוסה.

פזרו את המלית על בסיס העוגה האפוי. פזרו מעל את הבצק ששמרתם בצד.

אפו 35 - 45 דקות, כשאתם מסובבים את התבנית כל 15 דקות על מנת להבטיח אפיה שווה. כאשר החלק העליון זהוב והמלית מבעבעת סביב הדפנות - העוגה מוכנה.

העבירו לרשת לקירור מלא, ואז חיתכו למלבנים, ועיטפו אותם בנייר אפיה או נייר פרגמנט כמנות אישיות.
לשמור במקרר בכלי סגור.



תמונות העץ והסברס מהטיול באדיבות ע. הטייל האמיץ וחצי מצוות-קוטפי-הסברסים נטול המורא.

9 תגובות:

זאת מלונדון אמר/ה...

יקירתי, לא הצלחתי להשלים את השורה ועכשיו אני מרגישה קשישה :-(
אבל, בהנחה שהייתי מצליחה להשתתף לפחות בפעילויות הגיראטריות (כמו גם ב"אתגריות") כבודי האבוד השתקם בן רגע.

בן זוגי שיחיה מגיע לבקר בשבוע הבא וקופסת עוגיות תתקבל בברכה.

נשיקות, זאת מלונדון

beagle אמר/ה...

נו, אז לא גדלת על כלי המטבח המטיילים (נדמה לי שהיה זה התרווד שאמר את השורה הזו, אבל אני לא בטוחה). בלונדון אף אחד לא ידע.

יש העדפה לעוגיות ספציפיות?

אנונימי אמר/ה...

מיהם כלי המטנח המטיילים?
טוב, לגבי העדפות...
משהו עם שוקולד (ברור, לא?), קוקוס, אולי משהו עם פרי?

שלא יתפוררו עד נחיתתם בפינצ'לי.

זהו בעצם.

זאת מלונדון

אנונימי אמר/ה...

אני חושב שזו הייתה הכף, כי צריך גם תרווד ללביבות.

אבל מותק, קחי את התמונה של המלית, תעשי לה rotate ב 90 מעלות, ואת מקבלת משהו מאד לא סימפטי (געגועים עזים לאלכס).
פריזB

beagle אמר/ה...

גם אני מתגעגעת לאלכס... :-(

ולגבי התמונה - אני מניחה שזה בעיני המתבונן... :-)

odedee אמר/ה...

אני כן ידעתי להשלים את השורה הזו.

אבל מנין היא, לכל הרוחות?

beagle אמר/ה...

לדעתי מבלי סודות או מפרפר נחמד.

fairy_mi אמר/ה...

הסיפור נלקח מפרפר נחמד.
הנוסטלגיים שבכם יכולים גם להתרענן בקישור הבא:
http://www.youtube.com/watch?v=rYF6576u5jU
קורע מצחוק

beagle אמר/ה...

תודה, פיה :-)
אני גם רוצה לקשור סרט כזה בשיערי, כמו של גברת קרש!