יום רביעי, 12 בנובמבר 2008

פארק שעשועים


יש דברים שמכינים כדי להשתעשע. הם דורשים הרבה עבודה, אבל שוים אותה בגלל שהם משעשעים.
למשל, סוכריות עוגת-גבינה על מקל.
המתכון להלן הוא מתוך Sticky, Chewy, Messy, Gooey של Jill O’Connor, והוא מופיע באינספור פוסטים של בלוגרים הכותבים על אוכל, בעיקר בגלל שהמתכון נבחר לככב באתגר של daring bakers, עליו תוכלו לקרוא פה.



אז כבר אמרנו - הרבה עבודה. אבל התוצאה כ"כ כיפית...

חומרים (כ- 60 סוכריות לא-קטנות):

5 חבילות של גבינת שמנת (8 אונקיות כל חבילה, כלומר, 5 חבילות של גבינת שמנת פילדלפיה קלאסית).
2 כוסות סוכר
1/2 כוס קמח
1/4 כפית מלח
5 ביצים גדולות
2 חלמונים
2 כפיות תמצית וניל משובחת
1/4 כוס שמנת מתוקה
מים רותחים (לאפיה)

מקלות לסוכריות

שוקולד מריר/לבן/חלב לציפוי (כ- 600 גר'), וקישוטים ככל העולה על רוחכם - אני בחרתי בסוכריות צבעוניות, אגוזי מלך קצוצים, קוקוס.




הכנה:

3 ימים לפני ההגשה- הכנת העוגה:
חממו את התנור ל- 160 מעלות.

הקציפו יחד את הגבינה, הסוכר, הקמח, והמלח לתערובת חלקה. אם אתם משתמשים במיקסר חשמלי - על מהירות איטית. הוסיפו את הביצים השלמות ואת החלמונים - אחד אחד - והקציפו היטב אחרי כל הוספה, שוב, על מהירות איטית.

הוסיפו את הוניל והשמנת המתוקה.

שמנו תבנית אפיה (26) והעבירו את התערובת לתוכה. הניחו את תבנית העוגה בתוך תבנית תנור גדולה, ומלאו במים רותחים עד למחצית מגובה תבנית העוגה.

אפו במרכז התנור עד שהעוגה יציבה ומעט זהובה, כ- 40 דקות.

הוציאו מאמבט המים, והניחו להתקרר לטמפ' חדר לפני העברה למקרר, ללילה.

2 ימים לפני ההגשה - כידרור:
קחו מעט מהעוגה (כפית גדושה) ועצבו לכדור. תיקעו מקל של סוכריה בכדור העוגה, והניחו על מגש עם נייר אפיה. המשיכו עד שכל העוגה נגמרת (דרך אגב, היא טעימה להפליא גם בתור "סתם" עוגה גבינה). הקפיאו לילה.

יום לפני ההגשה - שיקלוד:

הכינו קלקר או חומר כלשהוא שתוכלו לתקוע בו את הסוכריות במצב מאונך וגם להכניסו למקרר. אני השתמשתי בקלקר שהיה באריזה של מחשב, שחתכתי ל"מגש".

המיסו את השוקולד בבה-מארי (אמבט אדים), וטיבלו את הסוכריות, בעודן קפואות, בתוך השוקולד. קשטו במהירות (ע"י טבילה או פיזור הקישוט על השוקולד, מהר, בטרם יתקשה), ותיקעו בחומר שבחרתם, עד להתקשות. העבירו למקרר לקירור מוחלט.


הגישו. ניגסו. השתעשעו.

6 תגובות:

מונא אמר/ה...

מקסים, מקסים, מקסים!!!
ככה את עובדת בפרך ביומולדת?

beagle אמר/ה...

לא, זה היה עוד בראש השנה, אני פשוט מחזירה חובות של פוסטים מהחודש הקודם... באמת היה עבודה קשה.

ליומולדת עצמו הכנתי המון עוגיות שנשלחו ללונדון, מיני-טארטלטים ועוגות אישיות של שקדים ואגסים.

Sophie אמר/ה...

ביגללללללל!!!!!!!!!!
את מטורפת!!!!!!!!!!!!!!!!

(וגם: אני מדמיינת אותך אומרת "בה-מארי". לא יוצא לך בלון מהאף?)

beagle אמר/ה...

נו, בה מארי.
ה"ן" הוא סיילנט, לא?

בבבבבההההה מארי זה אחלה שם לכבשה, דרך אגב.

Michal אמר/ה...

יפה לך, ממש.
מקבלת הזמנות?

beagle אמר/ה...

ממך, תמיד.
מה אני מקבלת בתמורה?