אני ידועה כאחת שלא חוזרת על מתכוני קינוחים לטיולים, לכן למרות בקשות, סירבתי להכין שוב את העוגיות האלו לטיול האחרון. אבל לכבוד יום ההולדת של לא-סוגרת, שבועות מספר לאחר הטיול האחרון, הכנתי מגש של עוגיות קפה כמתנה.
ואז גם אני נזכרתי עד כמה הן היו טובות... פריכות, עם טעם חזק של קפה, ומעט מתיקות של נוגט.
כרגיל, היתה זו הפיה שהביאה את המתכון לתשומת ליבי, עוד לפני שנים רבות. לכן המתכון מובא לכאן עם ההערות שלה.
עוגיות סנדוויץ' קפה בקרם קפה-נוגט
החומרים:
לבצק:
כף גדושה קפה חזק מומס במעט מים חמים
180 גרם חמאה
80 גרם א. סוכר
שקית סוכר וניל
2 חלמונים
280 גרם קמח
לקרם:
100 גרם שוקולד בטעם מוקה או קפה
200 גרם נוגט
(אני השתמשתי ב- 100 גר' שוקולד רוזמרי, שבא עם הנוגט "בילט-אין")
אופן ההכנה:
מערבבים חמאה, א. סוכר, וסוכר וניל. להוסיף תוך ערבול את החלמונים.
להוסיף קמח ואת הקפה המומס וללוש לבצק. לקרר כשעה במקרר.
לרדד לעלה ולקרוץ עיגולים, להניח על נייר אפיה ולאפות בחום בינוני 8-10 דקות, לקרר.
לקרם: להמיס כל החומרים בבן-מרי, לקרר.למרוח על עוגיה אחת, לכסות בשניה.
הערות של fairy: עוגיות ענוגות וטעימות. הבצק קצת מפונק ולעיתים דורש קירור בזמן העבודה. הבצק לא מתפשט בזמן האפייה אז אפשר להתקמצן במרווחים בין העוגיות. לשוקולד השתמשתי בשוקולד במלית קרם אספרסו של עלית. אפשר גם להשתמש בשוקולד רגיל ולהוסיף לקרם מעט קפה מומס במים חמים. אפשר גם להכין גנאש שוקולד-קפה ולוותר על הנוגט.
מקור המתכון: יעל מוינה, ynet
5 תגובות:
איך אפשר לשכוח את העוגיות האלו?
ראשית, גדלתי על אפיה בצל הקפה. אמא שלי היתה מוסיפה קפה כמעט לכל מתקון אפיה.
שנית, סבלתי ממיגרנה באותו סופ"ש צפון, ולכן חיסלתי עוגיות קפה בכמויות. חזרתי שני קילו יותר.
והכי חשוב, הן היו מ-ע-ו-ל-ו-ת!!! גם אז וגם עכשיו.
ובשבועיים אחרי יום ההולדת שלי נהנתי כל בוקר להחליף את שתי פרוסות הלחם עם קוטג' בשתי עוגיות קפה. אושר גדול!
גם לי יש את הבעיה של לא לרצות לחזור על מתכונים, אבל במקרה הזה נראה לי שהייתי חורגת ממנהגי, העוגיות נראות נהדרות ואני יכולה להרגיש את הטעמים בפה רק מהתיאורים שלך!
תודה! הן באמת נפלאות :-)
באמת נוסטלגיה! העוגיות הללו באמת משובחות, איך העלית לי אותן מהאוב :) נראות פשוט מעולההההה!
ואפרופו לא לחזור על מתכונים אני מודה שזו היתה הפעם היחידה שהכנתי אותן, וכשאני רואה את המראות הקשים באמת לא ברור לי למה...
אולי כי לרוב אני אוכלת את הנוגט שיש לי בבית בכפית P:
יצא ממש טעים!
תודה על המתכון
הוסף רשומת תגובה