יום שלישי, 16 ביוני 2009

דרך חטחטים

טוב, אני יודעת. משחק מילים גרוע במיוחד. ממש, אבל ממש גרוע. לו היו לי עגבניות, הייתי רוגמת את עצמי.
הוא ניצח בקושי את "מחטט רגליים" שהיו לו קונוטציות קשות במיוחד, ולכן ויתרתי עליו.
תגידו תודה. כמעט קראתי לפוסט הזה "החיטה ועונשה". הא!


סלט חיטה מנצח, שהוכן כבר פעמיים, ויוכן ככל הנראה עוד פעמים רבות.

פטריות ביישניות, נבטי חמניה עזי מצח, פלפלים רועשים, משמשים קשי עורף, ואגוזים סנובים.
תופסים תחת על כולם, האגוזים.
"אווו.... תראו אותנו... אנחנו בריאים..."
יאללה, שמענו עליכם.



סלט חיטה ענקי

(למה ענקי? כי יוצאת קערה ע-נ-קית, שמספיקה לשישה אנשים לפחות כתוספת נאה לצד מנה עיקרית)

חומרים:
250 גר' חיטה לפני בישול
פלפל אדום בקוביות
פלפל צהוב בקוביות
פלפל ירוק בקוביות
חבילת נבטי חמניות קצוצים גס
חבילת פטריות שמפיניון חתוכות לחצי אן לרבע (תלוי בגודלן)
חופן פטרוזיליה קצוצה
כוס אגוזי מלך
1/2 כוס פקאנים
10 משמשים מיובשים (או חמוציות מיובשות, או גם וגם) חתוכים לקוביות
2-3 כפות סילאן
מיץ משני לימונים
2 כפות רוטב סויה
שמן (לפי הטעם, צריך לאזן את הלימון והסויה, פשוט תטעמו ותתקנו לפי הצורך)
מלח, פלפל

הכנה:
השרו את החיטה לשעתיים-שלוש במים. אני משרה כל הלילה, כי ככה מסתדר לי עם לוח הזמנים שלי, וזה בסדר גמור.
לסנן את החיטה ולשטוף, להעביר לסיר עם מים נקיים, ולבשל עד לריכוך - כחצי שעה.
לסנן ולקרר.
לערבב עם יתר החומרים.

אם אתם מכינים מראש ומאפסנים במקרר, עדיף להוציא את זה חצי שעה לפני כן החוצה. יותר טעים כשזה לא מאד קר.


2 comments:

Sophie אמר/ה...

נשמע כמו מנה עיקרית משובחת לצהרי יום קיץ. כמה זמן מחזיק?

beagle אמר/ה...

שלושה ימים, למרות שלקראת היום השלישי העלים נראים קצת עייפים...