לילות מספר נדדה שנתי, ולא ידעתי מנוח, עד שטרוטת עינים וחמורת סבר הכרעתי בסוגיה, ונפלה ההחלטה - אין מנוס. עלי להכין את שתיהן, ויהי מה!
פנקוטה יוגורט לימון עם ג'לי רימונים מכאן.
פנקוטה יוגורט וניל עם מוס תות וג'לי תות מכאן.
הראשונה היתה הטעימה יותר לדעתי, למרות שבה עשיתי שימוש באבקת ג'לטין ולא בדפים שהתרגלתי אליהם (נגמרו לי בפנקוטה עם התותים...). משהו בחמצמצות ובקליפת הלימון שהלך נהדר עם מיץ רימונים ויוגורט. קליל ומרענן.
השניה היתה מעט כבדה יותר, ות' אחייני חובב התותים (ושונא השוקולד! מאיפה הוא הגיע?!) חיסל אותה ללא הנד עפעף. אין להכחיש כי היא קוסמת יותר ויזואלית, בשל השכבות הורדרדות, שנראות כאילו עוצבו ע"י אדם עם קבעון בזוקה. המסטיק, לא הנשק. טוב, אולי גם הנשק.
פנקוטה לימון עם ג'לי רימונים:
חומרים:
5 כפות מיץ לימון
1 כפות אבקת ג'לטין
1 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
2 כפות קליפת לימון מגוררת
1 כוס יוגורט איכותי
1 כפית תמצית וניל טובה
55 מ"ל מים רותחים
1/2 1 כפיות אבקת ג'לטין
225 מ"ל מיץ רימונים
1 כפית סוכר
פזרו את הג'לטין על מיץ הלימון והניחו לעשר דקות עד שכל הנוזלים נספגים בג'לטין.
ערבבו את החלב והשמנתעם הסוכר בסיר קטן, וחממו כמעט עד רתיחה. הסירו מהאש והוסיפו את הג'לטין, ערבבו עד המסה מלאה. ערבבו פנימה את קליפת הלימון, היוגורט ותמצית והניל, לתערובת חלקה.
שיפכו לכוסיות הגשה (תשאירו מקום לג'לי, מלאו רק 3/4).
העבירו למקרר ל- 4 שעות קירור.
ג'לי - ערבבו את הג'לטין עם המים הרותחים עד שנמס לחלוטין. אם צריך, ניתן לחמם מעט את התערובת במיקרו, בפולסים של 5 שניות עד שמתמוסס. הוסיפו את הסוכר ומיץ הרימונים, ושיפכו מעל הפנקוטה, רק אחרי שהתקשתה מעט, כמובן.
קררו עד להתמצקות.
חומרים:
200 גר' שמנת מתוקה
45 גר' שוכר
1 כף מחית וניל
3 גר' דפי ג'לטין
100 גר' יוגורט
100 גר' מחית תותים
10 גר' סוכר
2 גר' דפי ג'לטין
75 גר' שמנת מתוקה, מוקצפת לקצפת רכה
150 גר' מחית תותים
30 גר' סוכר
2 גר' דפי ג'לטין
הכנה:
השרו את דפי הג'לטין במים קרים.
בסיר קטן, בשלו שמנת, סוכר ווניל עד לרתיחה. הסירו מהאש והוסיפו את דפי הג'לטין, וערבבו להתמוססות מלאה.
העבירו לקערה וקררו בערך עד טמפ' גוף. הוסיפו את היוגורט וערבבו היטב.
שיפכו לכוסות הגשה, עד לחציין. וקררו במקרר עד להתיצבות.
מוס - השרו את דפי הג'לטין במים קרים.
חממו חצי מכמות מחית התותים עם הסוכר. הוסיפו את הג'לטין וערבבו להתמוססות מלאה.
הוסיפו את יתרת המחית והניחו להתקררות.
קפלו פנימה את הקצפת, שיפכו שכבה מעל הפנקוטה וקררו במקרר עד להתיצבות.
ג'לי - השרו את דפי הג'לטין במים קרים.
חממו חצי מכמותה מחית עם הסוכר. הוסיפו את הג'לטין וערבבו להתמוססות מלאה.
הוסיפו את יתרת המחית והניחו להתקררות.
שיפכו שכבה מעל מוס התות.
וכך צעדו דני והדוד ישר לתוך ארץ העצלנים. פעמים עברו את דרכם בריצה תרנגולות מקרקרות. הן משכו אחריהן מחבתים קטנות ומבריקות, ובראותן בני-אדם עמדו תחתיהן והטילו חיש-מהר ביציות עם נקניק או חביתות עם ראשי-אספרגוס. דני שחרר אותן במחי-יד, כי היה שבע, ומיד נעלמו התרנגולות בין השיחים, כשהמחבתים נגררות אחריהן.
שלושים וחמישה במאי - אריך קסטנר
5 תגובות:
מחבתים!
עלי להשיג לי עותק של הספר הנפלא, ויהי מה!
ומנה של פנקוטה לימון עם ג'לי רימונים, בבקשה.
אוי אוי אוי אויש'
היכן היית אתמול שכל כך חיפשתי משהוא דומה?
בתיה איזו טלפאתיה!
בדיוק גמני הכנתי פנקוטה יוגורט בסוף השבוע הזה וזאת אחרי שנכנסתי להתקפת זלילה של יוגורט והתחשק לי להכין איתו משהו פרקטי.
אפילו שקלתי להכין אותה עם ג'לי רימונים, אבל החלטתי בסוף לצקת מעליה סלט של כדורי מלון בדבש נענע והדרים.
נראה מעולהההההההה! ממש יפיופים יצאו לך!
חוצמזה ממש אהבתי את הספר הזה כשהייתי קטנה, גאוני!
סופשבוע נעיםםםםםםםםםם
זו עם התות יותר יפה. יכול להיות שזו עם הרימונים יותר טעימה, אבל בלי לטעום אני לא מאמין.
אני השגתי לי תרגום ישן של הספר אצל איתמר. המחבתים באמת שבו את ליבי.
הילה, אני אומרת לכי על זה. אף-פעם לא מאוחר בשביל פנקוטה ;-)
פיה, איזה כיף זה יוגורט, נכון? בטח הלך נהדר עם מלון. מצחיק, אני הכנתי כדורי מלון בדבש ונענע בשבוע שעבר, ממלונים כתומים מתוקים ומדהימים. הטלפתיה כנראה באמת עובדת שעות נוספות...
עודיי, אתה צדק, גם אני חושבת שאת החייב לטעות. תודיע לי כשאתה מכין, אני אבוא לבדוק שיצא לך כמו שצריך...
הוסף רשומת תגובה