יום שלישי, 29 בספטמבר 2009

אמריקה 4. ולסיום סיומת.

אז לכל ארוחה צריך להיות קינוח, ולארוחת אמריקאית... פאי פקאן, כמובן.

פאי פקאן
זה המקור לפני שינויים, והיו שינויים. כמויות החמאה היו גדולות בעליל ולכן הוקטנו, ובסופו של דבר התקבל פאי שהוא עדיין חמאתי למדי, אבל מתוק ואגוזי, שהלך נהדר עם גלידת וניל (הפעם קנויה).

אני הכנתי בתבנית מלבנית שנחתכה לריבועים כמו במתכון המקורי, ולא בתבנית פאי... אבל הסועדים לא התלוננו.

פאי פקאן
ריבועי פקאן (או פאי פקאן)

חומרים:

200 גר' חמאה
3/8 כוס סוכר
2 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל משובחת
1/4 2 כוסות קמח
1/4 כפית אבקת אפיה
קורט מלח

225 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר
1/2 1 כוסו סוכר חום בהיר
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת
כף שמנת מתוקה
400 גר' פקאן קלוף, חצוי וקלוי

הכנה:

חממו תנור ל- 180 מעלות.

הקציפו את החמאה והסוכר במיקסר עם וו הגיטרה, כשלוש דקות, לתערובת תפוחה.
הוסיפו את הביצים אחת אחת, ואת תמצית הוניל, שכאתם מקציפים היטב אחרי כל תוספת.
ערבבו יחד את הקמח, המלח ואבקת האפיה, והוסיפו לתערובת החמאה תוך המשך עיבוד במהירות נמוכה, רק עד לבצק אחיד.
שטחו את כדור הבצק לדיסקית, עיטפו בניילון נצמד, וקררו כשעה במקרר.

הוציאו את הבצק, רדדו ושטחו בתבנית מרובעת עם נייר אפיה(אני השתמשתי בתבנית חד-פעמית בינונית), דאגו שהבצק יכסה גם את הדפנות.
אפו 15 דקות, כך שהבצק לא ישחים, אבל יהיה יציב.
קררו לטמפרטורת חדר.

בסיר שימו את החמאה, הדבש, הסוכר וקליפות ההדרים. בשלו על אש נמוכה עד שהחמאה נמסה.
הגבירו את עוצמת הלהבה ובשלו ברתיחה כ- 3 דקות.
הסירו מהאש וערבבו פנימה את השמנת המתוקה והפקאן.
שיפכו את הפקאנים המקורמלים על הבצק האפוי, ונסו שהקרמל ולא יכנס בין הבצק לתבנית, אחרת יהיה לכם קשה להפריד... אפו עוד 25 - 30 דקות עד שהמילוי יציב. קררו.
הגישו חמים, עם גלידה קרה... יאמי!!!

פאי פקאן גלידה
והנה כל הארוחה האמריקאית שלנו:
והקינוח בפוסט זה ממש!

3 תגובות:

פנינהט אמר/ה...

גם אני לא הייתי מתנגדת שיהיה מרובע, עגול או משולש העיקר שיהיה

fairy_mi אמר/ה...

נראה מדהים כרגיל!
ולמה שיתלוננו?
פאי פקאן זה אחד המעדנים הכי ממכרים שיש
ומאוד אהבתי את הגירסה זו, והתיקונים במקומם.
יום יבוא ויאסרו אותך על שחיתות, בחיי :)

beagle אמר/ה...

תודה תודה!