יום שלישי, 22 בספטמבר 2009

אמריקה 2. אמריקה-הה-הה.

מיונז - יש. קטשופ - יש. חרדל - קנינו (אוף). קולסלו - יש.
אפשר לעבור לפחמימות.

לחמניות סומסום
לחמניות להמבורגר צריכות להיות מעט מתוקות, כדי שיודגש טעם הרטבים ומיצי ההמבורגר עצמו.

מתכון נהדר של קרין גורן מצאתי בבלוג זה טעים, שבאמצע ההכנות של הרטבים גיליתי שהם חושבים בדיוק כמוני על המבורגרים. הם הלכו על יום העצמאות הישראלי, אנחנו על האמריקאי. דפדפו, כיף שם.

אני הכנתי לחמניות מיני, שילכו עם המבורגר המיני שתכננתי להכין, ופיזרתי הרבה שומשומין. בעיקר בגלל שאני אוהבת לכתוב את המילה שומשומין, וידעתי שפיזור שומשומין על הלחמניה יהיה תירוץ מצוין לכתוב שומשומין, כמה וכמה פעמים.
שומשומין.


לחמניית שומשום
לחמניות המבורגר

חומרים:

3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח
20 גרם של שמרים טריים (שמתי 12 גר' יבשים)
240 מ"ל מים
ביצה גדולה אחת
50 גרם סוכר (שמתי טיפה יותר)
כפית גדושה של מלח
2 כפות שמן
חלמון מדולל במים (שמתי ביצה שלמה) לזיגוג
שומשומין לקישוט


הכנה:

בקערת המיקסר מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את המים, הסוכר והביצה ומעבדים עד להטמעות. מוסיפים את השמן והמלח ונותנים למיקסר לעבוד עשר דקות עד שהבצק הופך להיות גמיש ומעובד מספיק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומשמנים קצת גם את פני הבצק (כדי שלא יתייבש). מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה (עד להכפלת הנפח).

אחרי ההתפחה הראשונה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח (לא יותר מדי) ומחלקים לשמונה חלקים (או יותר, תלוי בגודל הלחמניות שאתם רוצים). מגלגלים לכדור.
אם אתם רוצים טיפים לגבי גלגול כדורים נאים - קיפצו למתכון המקורי, אי שם למעלה בלינק שנתתי. יש שם תיאור מצוין.

מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת מטבח לחה (ונקייה). מתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (בערך שעה). כשהלחמניות תפוחות, מורחים עליהם את החלמון המדולל ומפזרים שומשומין.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200º למשך 10-12 דקות.

להגשה עם המבורגר, יש לפרוס במרכז ולקלות אותן מעט, בשביל קצת קריספיות. רק לצנן אותן לפני שחותכים אותן.









שומשומין!

6 תגובות:

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

זה ממש מדהים שבתיימינג מושלם, את והפייה פרסמתן באותו השבוע מתכון מפורט להמבוגר, כולל רטבים, לחמניה וקציצה :)
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1551292
בכל מקרה, את שלה לא טעמתי, אבל את שלך זללתי (לא זוכרת אם 3 או 4), והיה מדהים!!!
גם אז, וגם עכשיו, מאוד רציתי לצרף לינק של השיר:
Musical Hamburger - The meat with a beat
לצערי, מצאתי רק את זה.
http://www.youtube.com/watch?v=KyeLaOoUrG0

Sophie אמר/ה...

שומשומין זה הכי, אחי!

Michal אמר/ה...

אם יורשה לי, בעניין השומשומין
אז הוא מלכלך נוראות, משתפרץ לכל עבר ועבר.
והכי נורא נתקע בין השיניים שזה ממש עוון.
הממ..האם יום חיפור חל על זה?
D

beagle אמר/ה...

לא סוגרת, את לגמרי צודקת, זה לא יאומן הסנכרון ביני לבין הפיה! דה מיט איז אינדיד דה ביט!

סופית, הדבר היחיד שהוא יותר טוב משומשומין, זו טחינה משומשומין!

מיכל, שומשומין אולי נתקע בין השיניים, אבל לא בולט כמו פרג, ששם זו קללה כפולה - גם נתקע, וגם שחור ובולט. על כן עדיף שומשומין לפגישות חשובות או דייטים לוהטים, ועדיף פרג להתחזרות ביתית בחברת אנשים שכבר ראו אתכם בכל מצב צבירה מביך אפשרי.

כלי אוכל אמר/ה...

מעולה, פשוט מדריך מהנה. ללא ספק עושה חשק להכין המבורגרי ביתי ממש לבד. כנראה שזה יהיה יותר בריא מהאוכל שמציעים בהמבורגריות מהירות, עכשי והשאלה האם זה יהיה יותר מוצלח..

beagle אמר/ה...

תודה כי אוכל :-)

החבר'ה שלי אמרו שיצא טעים להפליא, אז אני יכולה רק לצטט אותם :-)