יום ראשון, 17 במאי 2009

מפזרים פירורים - הכינו את הכובעים והמשרוקיות!

כן, כן, אז סופי טענה שאני זו שגוררת אנשים להתפלשות הדוניסטית בפירורים.

ואני רוצה להזכיר לה שהיא זו שהעלתה את הרעיון לארוחת פירורים, ואילו אני רק אמרתי, כבדרך אגב, שזה יומולדת, ויש לחגוג אותו (ראו! ראו את ההילה המרחפת מעל ראשי! שימעו את הכינורות המנגנים!).


אז אחרי המנה הראשונה הנפלאה (אתם לא תאמינו כמה טעימה היא היתה) התפניתי אני להכנת המנה העיקרית. התפרעתי עם פירורי לחם טריים תוצרת בית, והכנתי גלילות עוף עם פירות יבשים, מצופים בפירורי לחם, פירה קרמי במיוחד עם בצל מטוגן, ומנה הזכורה לי מילדותי - כרוב ניצנים בחמאה, שום ופירורי לחם. שזה כמו הגורים של הכרוב, וכולם אוהבים גורים. שילוב מנצח של מנות שהחמיאו זו לזו.


מחר, אם נהיה טובים, עודדי יספר לנו על הקינוח שהכין. אני מוכנה לגלות שזו לא היתה עוגת גבינה פירורים.
גלילות חזה עוף במלית פירות יבשים

חומרים:

6 שניצלים משוטחים דק-דק

מרינדה:
גרידה של 2 לימונים
4 כפות חומץ בלסמי
4 כפות שמן זית
עלים מ- 7 גבעולי טימין
מלח ים אפור
פלפל שחור גרוס
3 שיני שום כתושות

מלית:
5 תאנים מיובשות
7 משמשים מיובשים
20 שזיפים מיובשים ללא גלעינים
עלים מ- 3 גבעולי טימין
כוס אגוזי מלך

לטיגון:
קמח
ביצה טרופה עם מעט מים ומלח
פירורי לחם מעורבבים עם מעט פלפל שחור גרוס

רוטב:
1 כף דבש
1 כף גדושה של חרדל
מיץ מ- 2 תפוזים
מלח, פלפל.


הכנה:

הכינו את המלית - לטחון יחד את כל החומרים לעיסה. מעבד מזון עובד מצוין.

ערבבו את כל חומרי המשרה והניחו את השניצלים בתוכם לשעתיים/שלוש.

הוציאו את השניצלים, סיפגו מעט את השניצלים, שטחו על כל אחד שכבה של מחית וגלגלו. עטפו כל גלילה בניילון נצמד והקפיאו לרבע שעה.
טיבלו כל גלילה בקמח, נערו היטב. טיבלו בביצה ואז בפירורי הלחם. טגנו בשמן חצי עמוק מכל הצדדים עד להזהבה.

את חומרי הרוטב ערבבו ובשלו עד לרתיחה.

עד לשלב זה ניתן להכין מראש.

לפני ההגשה:
הכניסו את הגלילות לתנור ל- 5 דקות בחום גבוה.
הוציאו והניחו ל- 2 דקות. פירסו וסדרו על מגש את הפרוסות. חממו מעט את הרוטב, וזלפו מעל הגלילות.


כרוב ניצנים בחמאה, שום ופירורי לחם

חומרים:

חבילת כרוב ניצנים. כן, הקפוא.
100 גר' חמאה.
שיני שום קלופות ופרוסות מ- 1.5 ראשי שום.
2 כוסות פירורי לחם טריים.

הכנה:

אדו את הבייבי-כרוב מעל מים, עד להתרככות. אל תהרגו אותם, שישארו בצבע ירוק חי.
המיסו במחבת גדולה 50 גר' חמאה, וטגנו את השום לצבע זהוב בהיר. הוסיפו את פירורי הלחם, טגנו לקריספיות.
הוסיפו עוד 50 גר' חמאה, ואת כרוב הניצנים, והקפיצו יחד, עד שהכרוב יצופה בתערובת הפירורים.

5 תגובות:

Sophie אמר/ה...

אלוהי הנהנתנות, היתה זו מנה שמיימית!

זאת מלונדון אמר/ה...

הריח הגיע עד לכאן, הריר הרטיב את הסינור ואני נזכרת כיצד ביגל הכינה לנו באחד מביקוריה חזה עוף בחומץ בלסמי (אבל ללא המלית :-(
אז, החלטתי לנסות בעצמי (יום אחד). ואיפה המתכון לפירה הקרמי?

Sophie אמר/ה...

הלונדונית צודקת. איה המתכונית לפירה?

beagle אמר/ה...

פירה:
לבשל תפו"א בסיר עם מים ומלח.
יש הגורסים עם קליפה, וקילוף לפני המעיכה.
והם צודקים, אם רוצים פירה אורירי (ש"עומד" על הצלחת), ולא פירה מחיתי (ש"נמרח" על הצלחת). אנחנו מדברים על פירה מחיתי. לכן - קילוף לפני הבישול.
אחרי שהם רכים, לסנן מהמיים, להוסיף הרבה חמאה, מעט חלב, מלח, פםלפל שחור ואגוז מוסקט. לטחון ולא למעוך (שוב, ההבדל בין פירה אוירירי לפירה מחיתי), אנו השתמשנו בטוחן הידני הזה, על מקל. כמו מעבד מזון, רק בז'אנר ארטיק.
להגיש עם בצל מטוגן.

fairy_mi אמר/ה...

הרגתםםםם אותי, זה נראה חבל"זזזזז....
מנה יפהפיה ונראית ממש טעימה.
respect