יום שבת, 16 במאי 2009

מפזרים פרורים - במחבת, על הכיריים, בצלחת, על השולחן ובחיקנו החם

פעם בכמה זמן מתעורר לו השדון הקטן בנפשה של ביגל, ולוחש לה "ארגני לנו חינגה".
כך קרה גם לפני כחודש, כאשר עלה נושא יום ההולדת לבלוג. ביגל, נמלה עמלנית מאין כמוה, מיד רתמה את עודדי ואותי למשימה רבת סכנות, ריגושים והרפתקאות: פוסט משולש, חגיגי, ליום ההולדת של הבלוג.
"בואו נתפייט על פירורים" הצעתי. לפעמים בחורה צריכה ללמוד לשתוק. אבל, רעיון שנזרק לחלל כמותו כמנוי וגמור, וכך נפגשנו לנו שלושתנו, ובאמתחותנו ארוחה בת שלוש מנות, שנושאה הוא, כן כן, "פירורים".



מנת הפתיחה שנבחרה היתה גבינת עיזים מטוגנת בפירורים, מוגשת עם פירות טריים ומבושלים. בתפקיד הגבינה כיכבה סנט מור מצויינת של ברקנית, בתפקיד הפירורים כיכבו, אלה לצד אלה, פירורי פנקו יפניים, זהובים ופריכים, ופרוסות שקדים מולבנים, ענוגים ו.... טעימים. את המנה הזו הגשתי עם שרדונה של יקב הרי גליל. פשוט נהדר!

לאחר מנת הפתיחה היה עוד אוכל. לא חשבתם שתצאו בקלות עם ארוחה בת שלוש מנות, עתירת פירורים ככל שתהיה, בפוסט אחד, הלא כן? הצטרפו אלינו שוב מחר, וגלו מה עוד אכלנו!



מנת פתיחה: גבינת עיזים מטוגנת בפירורים, עם פירות

המצרכים (לארבעה-חמישה סועדים):

2 גלילי גבינת "סנט מור" של ברקנית, קרה מהמקרר
ביצה טרופה
חצי כוס פירורי לחם יפניים (פנקו)
חצי כוס פרוסות שקדים מולבנים, שבורים לרסיסים
חמאה
פלפל שחור טחון טרי
3-4 אגסים יפים, קשים, פרוסים לפרוסות רוחב דקיקות
חצי כוס רסק תפוחים (מתכון בהמשך)

אופן ההכנה:

פורסים את הגבינה לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.
מכינים צלחת אחת עם ביצה טרופה, ועוד צלחת ובה תערובת פירורי הלחם והשקדים.
משמנים קלות את המחבת, טובלים את פרוסות הגבינה בביצה ואז בפירורים, ומטגנים כדקה מכל צד.
טיגון ארוך מדי יביא לכך שהגבינה תימס במחבת. טעים מאוד, ברם בלתי דקורטיבי.
מגישים חם, מייד, עם פרוסות אגסים וכף גדושה של רסק תפוחים, עם או בלי פלפל שחור טחון טרי על כל המנה.



רסק תפוחים ביתי

המצרכים:

6 תפוחי גראני סמית
6 תפוחי גולדן דלישס

אופן ההכנה:

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות (חום בינוני).
מניחים את התפוחים, כמו שהם, בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה, ואופים בחום בינוני כ-45 דקות, עד שהתפוחים מתפוצצים, ותוכם רך לגמרי.
מצננים. לאחר הצינון, שמים בקערה את כל בשר התפוחים, ללא הליבות או הקליפות, ומערבבים היטב. הרי לכם רסק תפוחים ביתי!
מתקבלת כמות נאה, שאין כל בעיה לחלק למנות ולהקפיא לשימוש עתידי בעוגות, בכריכים ובכפית.

3 תגובות:

beagle אמר/ה...

אוח, זה היה טעים... זה היה ממש ממש טעים, כ"כ טעים שחלק נגנב עוד מהמחבת, בטרם הגיע לצלחת. והשילוב עם רסק התפוחים הביתי... מנצח!

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

אוי, זה נראה כל כך מושחת וטעים

fairy_mi אמר/ה...

אוי זה נשמע טעיםםםםםםםםםםם!
אחלה שילוב, אהבתי