נו, איך אפשר בלי האחת והיחידה, זו שלימדה אותנו איך להכין סופגניות ופחזניות. פוסט-אורח מגניב לגמרי, נכתב ע"י אמירה, שאם אתם עדיין לא מנויים על הבלוג שלה, אוכל שבא מהלב, כנראה משהו לא בסדר אצלכם. תעשו בדק בית. זה כל מה שנגיד. אין מתכון שלה שלא הצליח.
איזה כיף לחגוג יום הולדת! אמירה חוגגת גם היא במאי, ב- 13 למאי. יום הולדת שמח!
עכשיו עכשיו זה הזמן ללקט את התפוזונים של סוף העונה , הכי שמנמנים ומתוקים.
ניתן להוסיף בבישול כל מה שמתחשק, כמו עשבי תיבול, תבלינים יבשים, וניל, קינמון, באמת מכל וכל.
ובסוף, לשבת לאכול ישר מהצנצנת עם כפית (חוק –double dipping לא עובד כאן, כי בלאו הכי אני מחסלת את כולה).
מתחילים -
קונפיטורת תפוזונים
חומרים:
1 ק"ג תפוזונים שטופים היטב
1 לימון צהוב עסיסי חתוך לפרוסות
750 גר' סוכר
עשבי תיבול/ תבלינים- אני הכנסתי עשב לימון, מרווה , טימין מקל וניל וקינמון.
הכנה:
ראשית יש לחורר את התפוזונים בעזרת קיסם, לפחות שני חורים בתפוזון.
את התפוזונים לשים בסיר עם מים קרים מהברז ולהביא לרתיחה,
לאחר 2 דקות רתיחה לשפוך את המים ולחזור על הפעולה עם מים חדשים עוד פעמיים. ולסנן.
בסיר עם תחתית עבה לשים את הסוכר, מעל את התפוזונים המסוננים ואת התבלינים.
על אש בינונית להביא להמסת הסוכר, לערבב קלות ולבשל על להבה בינונית עד שהנוזל מסמיך מעט ומקבל גוון זהוב. כשעה עד שעה וחצי.
לא להסמיך מדי, שלא יתקרש מדי בצינון.
מאד חשוב לא להתעסק איתם יותר מדי בזמן הבישול כדי שלא יתפרקו.
כשמוכן, להכניס לצנצנות מעוקרות.
בתאבון
אמירה
יום רביעי, 13 במאי 2009
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
4 תגובות:
יומולדת שמח אמירה
נראה טעיםםםםם!
מתה על קונפיטורת תפוזונים,
ותוספת הלמון גראס בהחלט מעוררת תיאבון.
יומולדת שמחחחחחחח אמירה!
אתם מכירים מישהו עם עץ תפוזונים שאוכל לפשוט עליו?
מתה על ריבת תפוז סיני...
הלוואי... תקני בסופר עצלנית P:
הוסף רשומת תגובה