יום שלישי, 29 ביולי 2008

נכון איכס?

הכותרת, למי שלא זיהה, היא מהבדיחה הידועה על הארנב שמגיע לקונדיטוריה ומבקש עוגת גזר.
אני מתה על עוגת גזר. דבר נפלא.
יום אחד, בעודי משוטטת לי בבלוגי אוכל, נתקלת במתכון למאפינס גזר וגבינה של The Delicious Life. כמה שינויים קטנים במתכון, והתקבלו מאפינס נפלאים.



וכאן תוכלו ליצור לכם חבר גזר משלכם.
מאפינס גזר וגבינה
חומרים (כ- 24 מאפינס קטנים):

1/2 1 כוסות קמח
1/2 1 כפיות סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
1 כוס סוכר
3 ביצים
2/3 כוס שמן
1/2 1 כוסות גזר מגורר דק (כ- 6 גזרים גדולים)
1/2 כוס חמוציות מיובשות

250 גר' גבינת שמנת
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל טובה
הכנה:

לערבב יחד את הקמח, הסודה, א. אפיה, מלח, קינמון, מוסקט וסוכר.

בקערה נפרדת לטרוף את הביצים עם השמן עד לתערובת אורירית. לערבב פנימה את הגזר והחמוציות.

לקפל את החומרים היבשים לתוך תערובת הביצים והגזר, רק עד לתערובת אחידה, לא לערבב יותר מדי - אחרת יצא מאפין כבד.

לערבב את הגבינה עם הסוכר והוניל בקערה קטנה.
להעביר את תערובת המאפין לתבנית מאפינס, ולהניח כפית גדושה של תערובת הגבינה במרכז כל מאפין.

לאפות כ- 20 דק' עד שקיסם שמכניסים לחלק של העוגה (לא לגבינה) יוצא יבש.



אשמח להעלות לפה תמונות של הגזרים שאתם יוצרים (ראו הלינק לעיל). את הגזרים ניתן לשלוח לperurim.blog@gmail.com

זה הגזר שלי. הוא המום מהתלבושת שהכרחתי אותו ללבוש.



זה הגזר של "לא סוגרת ת'פה"

4 תגובות:

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

זה לא בסדר שאי אפשר להדביק בתגובה את הגזר המהמם שיצרתי. אם אני אשלח תוסיפי אותו לפוסט?

beagle אמר/ה...

כמובן.
וכל מי שרוצה לשלוח לי את הגזר היצר (או את המקל) ניתן לשלוח ל:
perurim.blog@gmail.com

דנה אמר/ה...

ניסיתי- ויצא מדהים! ממליצה בכל פה...(תרתי משמע!) תודה! דנה

beagle אמר/ה...

וואו, דנה, איך הזכרת לי נשכחות! כבר שכחתי מהפוסט הזה, כיף לשמוע שיצא טעים!
אולי עכשיו כשריעננת את זכרוני אכין אותה שוב :-)