המתכון בשתי הריבות זהה:
700 גר' פרי
350 גר' סוכר
תבלינים (התאנים עם גרידת תפוז - בערך כף וחצי גרידה, האפרסק עם הל ופלפל אנגלי כתושים - שלושה ארבעה גרגירים של כל תבלין)
כפית פקטין מעורבבת עם כף סוכר.
ההכנה פשוטה להפליא: ערבבו את הפרי עם הסוכר והתבלינים. אני מעדיפה עם חתיכות פרי, אז אצלי הפירות חתוכים לקוביות של ס"מ. שימו בכלי המתאים למיקרוגל - הכלי צריך להיות כפול בנפחו (לפחות) מנפח הפרי, בגלל הנטיה של הריבות לגלוש.
הכניסו למיקרוגל והפעילו בעוצמה גבוהה לשתי דקות. ערבבו. שוב לשתי דקות. ערבבו. וכן הלאה.
הקפידו על מחזורי בישול קצרים, כדי שלא יגלוש. אחרי כעשרים דקות בישול הריבה מסמיכה (אם אתם מכינים כמות גדולה יותר, למשל קילו פרי, תצטרכו יותר זמן בישול, אבל הזהרו שהריבה לא תקורמל, ואז טעם הפרי לא יורגש). ערבבו פנימה את הפקטין, והכניסו לעוד מחזור בישול אחד של שתי דקות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה