יום שלישי, 22 ביולי 2008

נקשרת בקלות

איך אפשר שלא לאהוב שום? וחמאה? ושום וחמאה. ושום וחמאה ולחם.

בלי הרבה קשקשת הפעם - לחמניות קשר קטנות, עם חמאה ושום, יוצאות אוריריות להפליא, רכות, וכ"כ טעימות...


לחמניות קשר שום
חומרים (8 לחמניות):

1/2 1 כוסות קמח
1 כף גדושה אבקת חלב
1/2 1 כפות קמח תפו"א
1/2 כף סוכר
1 כפית שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
2 כפיות אורגנו או כל תבלין לבחירה (מכירים את השקיות הקטנות של התבלינים שמקבלים כשמזמינים פיצה - אני שמתי שקית כזו. יצא נהדר).
1 כף שמן זית
1/2 כוס מים חמימים

100 גר' חמאה
שום קצוץ (2 כפיות בערך)
מלח ים

הכנה:

לערבב את החומרים היבשים כדי למנוע מקמח תפו"א להיות גושי. תוך ערבוב להוסיף את שמן הזית והמים, וללוש לכדור אחיד. להוסיף מים או קמח אם חסר. להניח בקערה משומנת, ולהתפיח כשעה או עד שמכפיל את הנפח.

לחמם תנור ל- 180 מעלות.

לחלק את הבצק לשמונה כדורים, ולגלגל כל חלק ל"נקניק" ארוך. לעשות קשר בבצק, ולטמון קצה אחד מתחת ללחמניה. להניח את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפיה, ולהתפיח כחצי שעה.

להמיס את החמאה, ולמרוח חצי מהכמות על הלחמניות התפוחות. לאפות כ- 20 דק' לצבע שחום.

מיד כשיוצא מהתנור, למרוח את יתרת החמאה על הלחמניות, ולפזר את השום והמלח הגס.
לקרר על רשת.

אם מקפיאים - לפני שמתקרר לחלוטין, כדי שיופשר "כמו טרי".


4 תגובות:

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

אני רעבה...

beagle אמר/ה...

גם אני.
יוגורט פירות יער 0% עם כף סובין חיטה. זו ארוחת הבוקר שלי.

Sophie אמר/ה...

אני רעבה כבר שבעה וחצי חודשים.

Michal אמר/ה...

נשאר ביס?