אם יש מאכל שנהדר לאכול אותו בקיץ, זה סלט פסטה קר. מה אין שם? ירקות - בשביל הבריאות. גבינה - בשביל השחיתות. פסטה - נו, בשביל פסטה לא צריך תירוץ. אבל מה לעשות, שמדי פעם צץ לו איזה אורח או חמישה, וכולם משתדלים להימנע מפחמימות, מכל מיני סיבות עמומות. בגלל זה פיתחתי את סלט הקינואה. כמו סלט פסטה, רק עם קינואה.
תרשמו.
המצרכים:
2 כוסות קינואה (למדוד על יבש, לפני הבישול), שטופה, מבושלת אל-דנטה
2 חופנים נאים של עגבניות שרי פרוסות
2 חופנים נאים של זיתים שחורים, פרוסים
4-5 עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות, עם השמן שלהן
פלפל קלוי, חתוך לרצועות
250 ג' גבינה בולגרית במליחות עדינה - ה-5% של צוריאל מצויינת - חתוכה לקוביות קטנות
חופן נאה של פטרוזיליה קצוצה
חופן קטן של אורגנו טרי, עלים בלבד, אין צורך לקצוץ
מלח, פלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה:
ערבבו והגישו. אין פשוט מכך.
הצעות לשיפור:
אם מערבבים את הקינואה בעודה חמימה עם הגבינה, אז הגבינה ניתכת קצת וזה יוצא יופי.
אם במקרה תשימו ידכם על בקבוק שמן זית עם לימון של זיתא, השתמשו בו לתיבול הסלט במקום בשמן זית רגיל. ודי לחכימא ברמיזא.
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
5 תגובות:
האח! התגעגעתי :-)
ולגבי הסלט קינו/פסטה - טעמתי אותו והוא אכן טעים להפליא!
לא הבנתי את הרמיזא.
עודדי, קרא: הכי כדאי להשתמש בשמן הנ"ל.
זהו, שקראתי, אבל כתוב במפורש, "השתמשו בו", וזו הוראה, לא רמיזא.
*ממשיך לחפש רמיזא*
פכ.
הוסף רשומת תגובה