יום שבת, 19 ביולי 2008

4 דברים מתוקים שאפשר לעשות עם חמאת בוטנים

"דבר מתוק שאפשר לעשות עם חמאת בוטנים" מספר 1

עוגיות חמאת בוטנים קלאסיות
מקור המתכון הוא מ cooking.com, אתר שיש בו המון מתכונים, חלקם טובים יותר וחלקם פחות - יש לברור אותם בקפידה.
העוגיות האלו הן עוגיות קלאסיות, הכי קלות בעולם. לא נצמדתי לגמרי למתכון המקורי... התוצאה היא עוגיה רכה - אך לא לחה.
חומרים:

100 גר' חמאה רכה
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום
1 ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה

הכנה:

לחמם תנור ל- 180 מעלות.

להקציף את החמאה עם שני סוגי הסוכר, עד למסה רכה ותפוחה. להוסיף את הביצה ותמצית הוניל ולהקציף היטב עד לתערובת אחידה.

להוריד את מהירות המיקסר, ולהוסיף את הקמח, המלח ואבקת הסודה לשתיה. לערבל עד לקבלת בצק אחיד, ואז להוסיף את חמאת הבוטנים. שוב, לערבל עד לבצק אחיד.
עם כף לסדר גבעות של בצק על תבנית עם נייר אפיה, ולאפות כעשר דקות, עד לצבע חום-זהוב.

לקרר לחלוטין לפני העברה לקופסא.


"דבר מתוק שאפשר לעשות עם חמאת בוטנים" מספר 2

פאי חמאת בוטנים

לחובבי המתוק. אני, למשל, דווקא תמיד מעדיפה קינוחים שמאוזנים ע"י חמיצות, אבל שילוב של חמאת בוטנים ושוקולד זה באמת שילוב מנצח.

גם כאן המקור הוא מ cooking.com, ועבר כמה שינויים קלים. היתרון פה הוא פשטות ההכנה. חמאת בוטנים זה דבר פשוט, אסור לסבך אותו...


חלק מהטועמים העדיפו את הפאי קפוא. חלק העדיפו מרקם רך יותר. בתמונה אתם יכולים לראות מה הלחות התל-אביבית עושה לעוגה שזה עתה יצאה מהמקפיא. יש בזה משהו יפה, האמת.


חומרים:

1 חבילה (קטנה) של פתי-בר שוקולד
חופן בוטנים קלויים וקלופים (גם מהקליפה הדקה החומה)
150 גר' חמאה מומסת
50 גר' שוקולד מריר קצוץ

2 כוסות שמנת מתוקה
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס חמאת בוטנים חלקה

1 כוס שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד מריר


הכנה:

לחמם תנור ל- 180 מעלות.
במעבד מזון לטחון את הביסקויטים והבוטנים לפירורים דקים, ולערבב עם החמאה, והשוקולד. לשטח את התערובת בתבנית פאי, ולהדק היטב לתחתית ולדפנות.
לאפות רבע שעה, ולקרר לחלוטין.

להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר, הוניל והמלח. לערבב רבע מכמות הקצפת עם חמאת הבוטנים כדי "להקליל" אותה.
לערבב את חמאת הבוטנים ה"קלילה יותר" עם יתרת הקצפת, ולשטח מעל התחתית האפויה הקרה.

להקפיא כשעה.

להרתיח את השמנת המתוקה, ולהסיר מהאש. להוסיף את השוקולד המריר, ולערבב עד המסה. לשפוך מעל הקצפת, ולהעביר למקרר, או למקפיא.

להגיש קר או קפוא - לפי העדפתכם.

"דבר מתוק שאפשר לעשות עם חמאת בוטנים" מספר 3

לתת אותה כמתנה לפיל המחמד שלכם.


"דבר מתוק שאפשר לעשות עם חמאת בוטנים" מספר 4

עוגיות שוקולד במלית חמאת בוטנים

שוב, שילוב מנצח. אחרי ניסיונות שאין ספור לשלב בין עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים, השיטה שהניבה תוצאה טובה ביותר היא שיטת הקפאת המלית בכדורים. אחרת מסתבכים בשלב המילוי, חמאת בוטנים זה רך ודביק ומלכלך באופן כללי.


חומרים:

100 גר' חמאה רכה
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/2 1 כוסות קמח
1/2 כוס אבקת קקאו
1/2 כפית סודה לשתיה

1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 כוס חמאת בוטנים

הכנה:

לחמם תנור ל- 180 מעלות.

לערבב את חמאת הבוטנים עם אבקת הסוכר, ולגלגל כדורים קטנים (קוטר ס"מ). לסדר את הכדורים על מגש עם נייר אפיה, ולהקפיא לחצי שעה.

להקציף את החמאה ושני סוגי הסוכר לקציפה תפוחה ורכה. להוסיף את השמנת המתוקה ולערבל עד שהיא נבלעת בתערובת. להוסיף את החומרים היבשים ולערבל עד שנבלעים היטב.

ליצור כדורים קטנים מהבצק (קוטר ס"מ וחצי), וליצור בהם שקע. השקע להכניס כדור חמאת בוטנים קפוא, ולסגור לכדור. תחשבו קובה.

את העוגיות לסדר על תבנית עם נייר אפיה, ולשטח אותן מעט עם כף היד. לאפות עד שהעוגיות מתחילות להסדק, כ- 10 דק'.להוציא, העוגיות אמורות להיות עדיין רכות, ולתת להן להתקרר לחלוטין לפני העברה לקופסא סגורה.


3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

גם את עשית לי תיאבון על הבוקר. זה יפה ככה?
מאוד אהבתי את היצורים הירוקים שמסתובבים לך ליד האוכל שאת מכינה.
מאוד אהבתי את פיל המחמד שלך.
מאוד אהבתי את עוגיות השוקולד הממולאות בחמאת בוטנים. את השאר לא אהבתי רק כי לא נתנו לי הזדמנות לטעום אותם.

Sophie אמר/ה...

דבר מתוק שאפשר לעשות עם חמאת בוטנים, מס' 5:

לאכול פינאט באטר קאפ. או חמישה. עם כוס תה. לא צריך סוכר.

beagle אמר/ה...

למשל, אלה של ריסס-פיסס. נפלא.
אין כמו מלוח עם שוקולד.

לא-סוגרת - זה שלא טעמת זה לא תירוץ לא לאהוב.