יום שני, 24 באוקטובר 2011

עוגת שמריבה

עוד ניצול נפלא של ריבות ביתיות, כמו בטורט של פעם, גם כאן, בצק וריבה... איך אפשר לנצח את זה.
והפעם, בצק שמרים.
עוגה מאולתרת למדי, האמת.
צמת בצק עם שתי ריבות - רצוי בצבעים שונים - ובכל פרוסה של העוגה מקבלים משתי הריבות.
את הרעיון לקחתי מפה, אבל החלפתי את הבצק, הריבה, ואת הצמה של שלושה חבלים החלפתי בצמה של שניים.
וגם אפיתי בקוגלהוף, כך שיצאה עוגה הרבה יותר רכה.
השתמשתי בריבת תות, ובריבת אפרסקים.



אז הנה המתכון אחרי שינויים, עוגה מנצחת לארוחות בוקר וליד הקפה...

עוגת שמריבה
חומרים:

410 גר' קמח
125 מ"ל חלב
150 מ"ל מים חמימים
1 ביצה
50 גר' סוכר
1 כפית שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
50 גר' חמאה

1 כוס ריבה אדומה
1 כוס ריבה צהובה

לסירופ-
60 מ"ל מים
60 גר' סוכר
1 כפית תמצית וניל

ביצה טרופה

הכנה:

במיקסר עם וו לישה ערבבו יחד את כל החומרים פרט לחמאה, עד לבצק רך מאד. הוסיפו עוד מיים או קמח במידה הצורך.
הוסיפו את החמאה ועבדו יחד עוד כמה דקות.
הכניסו למקרר, מכוסה בניילון, למשך לילה.

הכינו את הסירופ - בשלו את כל החומרים עד שהסוכר נמס לחלוטין. הניחו להתקרר עד למחרת.

למחרת חלקו את הבצק לשניים. רדדו כל חלק לפס ברוחב 10 ס"מ. מירחו את הריבה מצבע אחד במרכז הפס, וגלגלו.



הדקו היטב את הקצוות.



חיזרו בפס השני עם הריבה השניה.



גלגלו את החבלים שנוצרו אחד סביב השני, וסדרו בתבנית קוגלהוף.



מירחו בביצה טרופה, והניחו לתפיחה במקום חמים, עד להכפלת הנפח.
מירחו שוב בביצה טרופה, ואפו ב- 180 מעלות, כ- 40 דקות.
 
הוציאו את העוגה מהתנור, ושיפכו עליה את הסירופ (סירופ קר על עוגה חמה).
 
קררו את העוגה לחלוטין לפני פריסה והגשה.
 

3 תגובות:

טל אמר/ה...

יאמ יאמ יאמ!

פיית העוגיות אמר/ה...

יאממממ זה נראה משגעעע! :)
מתה על עוגות שמרים וזו נראית נהדרת
ממש מתחשקת לי פרוסה
וכמובן שמריבה של גאוני :)

beagle אמר/ה...

תודה! :-)