יום שני, 3 באוקטובר 2011

טורט קצפת של פעם



אח, נוסטלגיה. עוגות של ילדות:
עוגת בננה של אמא (של יום שישי בצהרים, שממלאה את המטבח בריח שאומר שהתחיל סוף השבוע)
עוגת שמנת קפואה
עוגה עם אננס וג'לי
ועוגה עם קצפת ואפרסקים.
בטח יש עוד, אבל אלו עולות לי בראש עכשיו. חכו, אני עוד אכין את כולן.

לכבוד הלונדונית שהגיעה לביקור, עוגת קצפת ואפרסקים, כמו של פעם, רק שהאפרסקים לא מקופסא, והם לא אפרסקים אלא נקטרינות. והטורט הוא טורט קקאו. ושקדים מסביב. אבל חוץ מזה, ממש אותו הדבר. באמת. למה אתם מגחכים?



העוגה יצאה נהדרת, נהדרת, נהדרת.
מה שעשה אותה אפילו יותר נהדרה, היתה ריבת המשמש שליאורה הביאה לי, תוצרת ביתית.
ריבה חמצמצה בדיוק במידה, ששידרגה את העוגה לגבהים שלא יכולתי לצפות להם.
תודה, ליאורה!



טוב, למה להכביר במילים. ישר למתכון.

טורט קצפת ואפרסקים

חומרים:

6 חלמונים
60 גר' סוכר
90 גר' חמאה מומסת
6 חלבונים
188 גר' סוכר
80 גר' קמח
50 גר' קקאו
2 גר' אבקת אפיה

חצי כוס מים רותחים
כף סוכר
כוס ריבת משמש (ביתית, הקנויות מאד מתוקות) או ריבה אחרת חמצמצה
3 נקטרינות, פרוסות
2.5  קופסאות שמנת מתוקה
6 כפות סוכר
שקדים מולבנים פרוסים, לקישוט

הכנה:

חממו תנור ל- 180 מעלות, ורפדו תבנית בנייר אפיה, שמנו וקמחו היטב את צידי התבנית.

הקציפו את החלמונים ו- 60 גר' סוכר לקצף בהיר ותפוח. קפלו פנימה את החמאה המומסת.
העבירו לקערה ושיטפו היטב את קערת ההקצפה, שלא ישארו בה שומנים.
הקציפו את החלבונים עם 188 גר' סוכר, לקצף יציב.
קפלו לקצף החלמונים.
נפו מעל הכל את הקמח, הקקאו ואבקת אפיה, וקפלו יחד.
העבירו לתבנית ואפו כ- 40 דקות, עד שקיסם יוצר נקי.
קררו לחלוטין על רשת, ושוציאו מהתבנית כשקר.
בשלב זה, אם יש לכם זמן, עדיף לתת לעוגה לנוח לילה.

הקציפו שמנת מתוקה עם סוכר.

פירסו את העוגה לשלוש שכבות.
הפרוסה האמצעית תהיה תחתונה בעוגה הסופית, העליונה תהיה אמצעית, והתחתונה תהיה עליונה. ככה העוגה יוצאת יציבה יותר, וגם עם גג ישר (יחסית, אני גרועה בהקפדות האלה...).

על הפרוסה שיפכו מעט מהמים עם הסוכר, כדי להרטיב אותה, ומירחו שכבה של ריבה.
פזרו פרוסות נקטרינה, וכסו בשכבה של קצפת.
הניחו מעל את השכבה הבאה, וכך הלאה.

בסוף צפו את כל העוגה בקצפת שנותרה.
את צדדי העוגה כסו בפרוסות השקדים המולבנים, ואשפזו את העוגה במקרר עד להגשה.

היא טעימה יותר אחרי כמה שעות טובות, כשכל הטעמים נספגים בטורט.

4 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

יא-מי. עכשיו צריך לחשוב על סיבה למסיבה.

אגב, דומות לך בול, האחיות. בעיקר כשאני ממצמצת.

soul food אמר/ה...

עוגות ילדות ונוסטלגיה , זה אני!!!
מתכון מצוין.
תודה
חיה

beagle אמר/ה...

נכון שאנחנו דומות? כולנו קצת ערטילאיות כאלה, זה תורשתי.

חיה, תודה!!! אם את מנסה, תספרי איך יצא.

פיית העוגיות אמר/ה...

יאמממ זה נראה הורס :)
מתה על עוגות בטעם של פעם!
רק שאלו של פעם היו מתות לקבל כזה אפגרייד...
מחכה לזו עם האננס, התמכרות עבר חזקה :)
וקרעת אותי מצחוק עם התמונה