יום שבת, 19 בנובמבר 2011

בזזזזזז....

פוסט ראשון כנגד חובות מראש השנה - טראפלס שוקולד דבש נפלאים של בן-עמי, שגרר שיחה הלומת מתיקות ממשפחתי.
לא רוצה להתחייב לגבי התוכן של השיחה, אבל היו מעורבים בה רכבת, איש פלאי, דבורת קקאו, ודבורת קפה (שהיא הרבה יותר היפר-אקטיבית).




בטראפלס האלו טעם הדבש חזק מאד, אז באמת חשוב שתשקיעו בדבש שאתם אוהבים, מפרחי עץ שאתם אוהבים.
וכמובן, ללכת על שוקולד איכותי... לדעתי אפשר להגדיל יותר את כמות השוקולד המריר על חשבון החלב.
הכמות נכבדה... כ- 40 או 50 חתיכות.
אני שפכתי את כל המסה לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפיה, קיררתי לחלוטין, שלפתי מהתבנית בעזרת הנייר, וחתכתי עם סכין גדולה לקוביות.

טראפלס שוקולד-דבש


חומרים:

250 מ"ל שמנת מתוקה
650 גרם שוקולד חלב איכותי
150 גרם שוקולד מריר 56% מוצקי קקאו
6 כפות דבש

אבקת קקאו לציפוי (עדיף כהה)

הכנה:


שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה חסינת חום.
מחממים את השמנת בסיר קטן. מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, ועוצרים בשלב שבו השמנת מבעבעת - לא נותנים לשמנת לעלות - ומיד מכבים את האש.

יוצקים בבת אחת את תערובת השמנת והדבש על השוקולד. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
מניחים כ-10 דקות להתקרר בטמפרטורת החדר.

מכסים את הכלי ומעבירים למקרר. רצוי לערבב את המאסה כמה פעמים במהלך הקירור כדי ליצור התקשות אחידה בתערובת.

כשהשוקולד מוצק למחצה אפשר לזלף לכדורים או לחכות להתקשות מלאה ואז ליצור כדורים ביד או בעזרת כפיות.

מפזרים את הקקאו על מגש ומגלגלים בו את הכדורים. מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר.



6 תגובות:

פיית העוגיות אמר/ה...

נשמע מעולה!
עושה רושם שתענוג אצלכם בחגים P:

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

אף שאינני מחובבי השוקולד, חייבת לומר שזה נראה מעולה.

אריאלה פיקסלר אלון אמר/ה...

בדיוק אתמול הילדים החליטו ש'נורא בא להם על טראפלס ושאין מתאים מזה ליום חורפי וגשום כמו זה שהיה אמש (מתי זה לא מתאים, נו, באמת...)
אז אפשר לנסות את שלך,נכון?
:-)

לחלוטין נשמע מעולה !

יובל אמר/ה...

נראה יופי! אני מת על השילוב של שוקולד ודבש, תמיד מזכיר לי נסיעות לחו"ל של ההורים או של שכנים (בגלל הטובלרון כמובן)

אהבתי (מאוד) את הרעיון של ליצוק לתבנית ואז לחתוך...

beagle אמר/ה...

פיונת, אכן משעשע אצלנו בארוחות משפחתיות...

ל.ס.ת, היתכן שאת תתפתי לשוקולד?

אריאלה, תודה, בהחלט שווה לנסות! אבל רק אם מאד אוהבים דבש (כי הוא בולט) :-)

יובל, אתה צודק! עד עכשיו לא חשבתי על הקשר לטובלרון, ובאמת מזכיר מעט את הטעם, אבל אפילו יותר יותר לכיוון הדבש מהטובלרון. והתבנית היא כי אני עצלנית... אין ספק שזה יותר נוח מהתעסקות בגלגול כדורים או זילוף, ואפילו קל יותר מתבניות סיליקון (שהיו השיטוה האהובה עלי עד כה).
רק שים בתבנית גדולה מספיק, כדי שהשכבה תהיה נמוכה, אחרת יצאו לך קוביות ענק. בהצלחה!

חן אמר/ה...

נראה ונשמע מעולה! גם אני אוהבת דבש בטראפלס - שילוב מעולה!
עושה חשק לרוץ ולהכין :-)