יום רביעי, 12 בינואר 2011

סבתא בישלה - הדרים

בנובמבר האחרון, לכבוד יום ההולדת, פרגנתי לעצמי ארוחה ב- maze של גורדון רמזי. כבר הייתי בלונדון, אז למה לא...
אחת המנות האחרונות היתה פודינג אורז נפלא, עם מרמלדת הדרים ושוקולד.
אני מתה על פודינג אורז, מתה...
וזו היתה אחת המנות האחרונות הנפלאות שאכלתי מעודי. כל המרקמים הנכונים, הבדלי הטמפרטורות... אח...


מתוך ניסיון לשחזר את המנה, ולכבוד חודש הדייסות, הנה פודינג אורז בניחוח הדרים. בלי שוקולד, אבל עם גרגירי וניל שמנקדים את האורז.
גורדון, דרך אגב, מכין את פודינג האורז בסגנון פאטיסייר, שעושה את כל העניין הרבה יותר עשיר וקרמי. אתם יודעים, חלמונים וסוכר מבושלים לקרם סמיך, ומעורבבים עם האורז.
אבל אני הלכתי על השיטה הקלה של לבשל את האורז, ללא שלבים נוספים.
בהזדמנות (כך הבטחתי לעצמי) אנסה גם את השיטה שלו.



אפשר להגיש את הפודינג חמים ואפשר קר. את כל התוספות ניתן ורצוי להכין מבעוד מועד, ואז רק להרכיב יחד לפני ההגשה.
אם אתם מגישים את הפודינג קר, ערבבו אותו מעט לפני ההשה כדי "לפתוח" אותו, שלא יהיה גוש. תוכלו להוסיף מעט חלב ולערבב אם התקשה במקרר.

פודינג אורז הדרים

חומרים:

1/3 כוס אורז עגול
1/2 2 כוסות חלב
1/3 כוס סוכר
כפית מחית וניל

1 כוס מיץ תפוזים
4 עלי ג'לטין

פרוסות תפוזים דקות
אבקת סוכר

ריבת הדרים טובה (אני הלכתי על ריבת לימון מהעץ של הצלמת)

סורבה הדרים טוב (אני הלכתי על אשכולית אדומה של דורו)



הכנה:

השרו את עלי הג'לטין במים קרים עד לריכוך.
המיסו במיקרו בפולסים (זהירות שלא ירתחו). ערבבו עם מיץ התפוזים. העבירו לתבנית סיליקון או לכלי שטוח.
קררו היטב עד להתמצקות. אם הכנתם בכלי שטוח חיתכו לצורה הרצויה (קוביות? מעויינים? עיגולים עם כף פאריזיאן? תתפרעו).

את פרוסות התפוזים הדקות פזרו בשכבה אחת על תבנית עם נייר אפיה. פזרו אבקת סוכר בנדיבות רבה.
אפו ב- 150 מעלות עד שהפרוסות מבריקות וקריספיות מעט. קררו.

בסיר קטן ערבבו את האורז, החלב, הוניל והסוכר. הביאו לרתיחה, והורידו לאש נמוכה. בשלו תוך ערבוב מדי פעם, עד שמסמיך והאורז מתרכך.
קררו לטמפרטורה הרצויה.

להגשה - בקערית שקופה שימו כף ריבה. שימו מעל כמות נדיבה של פודינג אורז.
כדור סורבה, קובית ג'לי ופרוסת תפוז מעל ישלימו את הלוק.

5 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

כזה אני רוצה!!!
אניי מסתפקת בדייסת אורז קנויה (של מולר לייט אם תהיתם) ומחממת במיקרו...

לא רע, אבל בטח לא מתחרה בזה.

זאת מלונדון

beagle אמר/ה...

יאללה, סיס, בואי לארץ אכין לך.
או יותר פשוט, בואי לארץ ותכיני לי...
זו של מולר לא רעה בכלל.

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

אויש, זה נראה כל כך טעים.
מתה על רייס פודינג.

נטלי אמר/ה...

היה לגמרי מתאים לי כארוחת בוקר עכשיו. אני קופאת מקור ויש לי פתיבר עצוב בארון.

נראה מעולה, גררר!

beagle אמר/ה...

ל.ס.ת, נכון שזה שווה לגמרי?
נטלי, זה באמת סיפור קורע לב. ועוד פתיבר. לפחות היה עוגיות לוטוס :-(