יום שני, 17 בינואר 2011

סבתא בישלה - הכל זהב


נכון שהם נראים כמו שורות של חלמונים?
חשבתם שגמרנו עם פולנטה?
אז לא. ממש לא.
שכן פולנטה ניתן להכין גם מתירס טרי.
בים בם תירס חם.



זה הכי קל בעולם, באמת.
אתם יכולים לשחק עם חמאה ושמן זית, גם גבינות שונות, עם חציל או פטריות מעל, עם עשבי תיבול - מה שבא לכם.
ולהבדיל מפולנטה מקמח תירס, זה לוקח פחות זמן, אבל דורש טחינה.


הכי כיף לנעוץ את הכף ולקחת קצת מהכל...

פולנטה מתירס טרי, עם ביצה עלומה ומסקרפונה

חומרים:

3 קלחי תירס
1 כף חמאה
כפית מלח
2 כפות פרמזן מגוררת

2 ביצים
מיים רותחים עם כף חומץ
2 כפות מסקרפונה
פלפל שחור גרוס גס

הכנה:

מעמידים את הקלחים "על הראש" ומגלפים מהם את גרגירי התירס. סכין טובה והם יורדים מיד, בלי לעשות בעיות. תקפידו לגלף קרוב לגזע הקלח (ככה קוראים לו? גזע? יש לו שם?).



לפני ואחרי

הכניסו את הגרגירים לסיר קטן, עם מלח וחמאה, וכסו במים.
בשלו עד רתיחה, ואז עד שהתירס רך.
עם בלנדר ידני או במעבד מזון טחנו את התירס למחית.
החזירו לסיר (אם הוצאתם את התירס ממנו) ובשלו עד לממרח סמיך...
הוסיפו פרמזן ועוד מלח אם חסר.

בסיר עם מים רותחים וכף חומץ בשלו את הביצה העלומה. הגישו מעל הפולנטה, עם כף מסקרפונה ופלפל שחור.


[ביצים עלומות - כאן]

8 תגובות:

רוני אמר/ה...

המממממ יאממממיייי זה הדבר האמיתי פולנטה מתירס טרי!

odedee אמר/ה...

וואו. זה נראה מאמם לחלוטין, באמת כמו חלמונים.

בכלל לא ידעתי שאפשר להכין פולנטה מתירס טרי. נרשם לניסוי בפועל.

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

אוף, זה נראה כל כך טעים.
ועכשיו אני אלך להוציא לי משהו מהמקפיא להפשיר במקרו, שיהיה לי מה לאכול.

beagle אמר/ה...

רוני, זה באמת משהו מופלא!

עודדי, אני מקווה שניסוי בפועל אומר שאני מקבלת טעימות, כן? יש לי עוד פרמזן אם אתה צריך...

ל.ס.ת, להפשיר במקרו זה משהו חדש? ;-)

יובל אמר/ה...

וווווואאאאאאאאאיייייייי!!!!

נראה מעולה, נראה לי שהלכו לי כמה מקשים מהריור בגלל התמונה עם הביצה העלומה....

beagle אמר/ה...

יובל, תודה :-)
אין, אין כמו ביצה עלומה!

fairy_mi אמר/ה...

יואווווווווווו! זה נראה הורסססס!
נפלתי שדודה...
תביאי ביססססס

beagle אמר/ה...

פיונת, בואי קחי :-)