שנים שלא הכנתי פשטידת חמציצים. וביום חמישי היו חמציצים בסופר-מרקט, בשקית ניילון.
לא יכולתי לעמוד בפיתוי...
את מרק החמציצים כולם מכירים, זה המתכון הנפוץ ביותר. את הפשטידה הזו אלתרתי מזמן, כשחיפשתי שימוש נוסף לעלים האלה. במקור הייתי מכינה קיש חמציצים, מעל בצק פריך, אבל באמת היא שאין צורך בבצק. היא פשוט נפלאה גם ככה, עם פחות עבודה.
Ms PacMan |
פשטידת חמציצים
חומרים:
2 חבילות חמציצים, שטופות ומנוקות
מעט שמן
1 חבילת גבינה בולגרית 16%
3 ביצים
3 כפות קמח תופח
1 יוגורט/שמנת חמוצה
מעט אגוז מוסקט מגורר
מלח, פלפל
הכנה:
מחממים בווק גדול מעט שמן, וזורקים פנימה את החמציצים, מטגנים בהקפצה עד שכל העלים מתעלפים ומקבלים צבע חום חלודה לא מחמיא. אל תדאגו, ככה זה אמור להראות. להבדיל מתרד או מנגולד, חמציצים לא שומרים על הצבע הירוק בבישול.
בקערה גדולה מפוררים את הגבינה הבולגרית, ומערבבים עם יתר החומרים. מוסיפים פנימה את החמציצים המעולפים, יחד עם הנוזלים שנשארו בתחתית המחבת.
מערבבים היטב, ומעבירים לתבנית משומנת ומקומחת.
אופים בחום בינוני 30-40 דקות עד שהחלק העליון של הפשטידה משחים מעט.
תראו איך הצבע חוזר להיות ירוק יפה.
הפשטידה אמורה לצאת לחה ועסיסית מבפנים, אז אל תתנו לה להתייבש.
8 תגובות:
וואו, אני מתה על חמציצים. אבל, על אלו שהייתי מוצאת בגינה, ילדי השכנים תמיד אמרו שלא כדאי לאכול כי הם ניזונים ממה שחתולים וכלבים משאירים....
מה, מגדלים חמציצים? וגם לא אמרת כמה יש בחבילה.
ואיזה טעם יש לזה? כמו של חמציצי בר? אלו שניזונים מ....
זאת מלונדון
כן, גם אני גדלתי על המיתוס של "חמציצים גדלים על פיפי". אצלנו בבלוג מותר להגיד פיפי.
אז כן, מגדלים חמציצים, אבל זה לא אותם חמציצים שאכלנו כילדים, לא חמציצי בר.
אנחנו היינו אוכלים את גבעולי הפרחים, ואלה שקונים הם ממש עלים, דומים לתרד. ויש לזה טעם של מנגולד, רק יותר חמוץ.
אמרו לי קקי....
בכל אופן יהיה מעניין לטעום.
נשיקות מבין הררי השלג.
זאת מלונדון
אני לא רוצה לדכא אף אחד, אבל חלק גדול מהגידולים החקלאיים בארץ מושקים במי קולחין מטוהרים. אלה ממש לא מי שתייה...
והאמת היא שכנראה שזה לא דבר טוב במיוחד. התאוריות הישנות על זה שהאדמה והצמחים משמשים כ"פילטר" ועוצרים את שרידי החומרים הביולוגיים והרעלים שמגיעים לביוב - לא לגמרי נכונות.
גדול נווה חמציצים...
עודדי, אם כך, אז מה זה משנה אם חמציצי בר או מתורבתים...
אולי בכל זאת תגלי לנו את כמות החמציצים? תודה~ בכל מקום חבילה נראית בגודל שונה.
עשיתי את הפשטידה, יצא מאד נחמד ודי חמוץ - הולך טוב עם יוגורט יווני, ומשהו מתקתק (לי היו לביבות קישואים)
הוסף רשומת תגובה