יום שבת, 18 בדצמבר 2010

ניסיונות בקופסאות שימורים

מהיר בטירוף, ובלי טרחה. לפעמים גם כאלה צריך.
ארוחה מחממת ומנחמת לערבים חורפיים.
תבשיל עם תחושה "קדרתית" (למרות הבישול הקצרצר) מעל אורז, רצוי אורז דביק, חם חם, ולידו סלט מקרר שמאזן את הכל עם טעמי נענע.



תבשיל שעועית-טונה לעצלים

חומרים:

1 בצל קצוץ
שמן זית לטיגון
2 כפיות שום כתוש
1/4 כפית צ'ילי גרוס
פלפל שחור
1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
2 קופסאות טונה בשמן זית
1 קופסת שעועית לבנה ברוטב עגבניות
מלח

הכנה:

בסיר לטגן את הבצל לצבע זהוב.
להוסיף את השום ואת התבלינים ולטגן יחד עוד דקה.
לשפוך את מרבית השמן מקופסאות הטונה (אבל לא צריך "לסחוט" אותה) ולהוסיף לסיר. לטגן תוך ערבוב חמש דקות.
להוסיף את השעועית, לערבב היטב, לטגן עוד שתי דקות.
להוסיף מלח.
להגיש מעל אורז חם.




סלט מלפפונים בנענע

חומרים:

8 מלפפונים צעירים
1 פלפל אדום
1 בצל
1 כף חומץ (לא בלסמי)
2 כפות שמן זית
מלח
עלים מ- 8 גבעולי נענע

הכנה:

לחתוך את הבצל לרבעים, ואותם לפרוס דק. לערבב עם החומץ והמלח ולהניח בצד.
את המלפפונים לפרוס לעיגולים, את הפלפל לרבעים ואז לפרוסות.
את הנענע לקצוץ.
לערבב יחד עם כל יתר החומרים.
טעים במיוחד עם יוגורט איכותי (מצאתי יוגורט 8% נהדר עם מרקם של שמנת חמוצה - כמובן).

2 תגובות:

אמירה אמר/ה...

ככה אני אוהבת...פשוט פשוט פשוט...מזל שבוקר אצלנו, אחרת הייתי כבר מזמן מכינה.

beagle אמר/ה...

אמירההההההה
אני מתגעגעת.