כמו בשנה שעברה, גם השנה הכנתי עוגיות לכבוד שישי האחרון של דצמבר. טוב, השנה זה יצא שישי ה"לפני אחרון" של דצמבר, אל תהיו קטנוניים.
בכל מקרה, כמויות המתוק שאכלנו באותו יום עבודה היו הזויות לחלוטין... שכן חילקו קרמבו, היו עוגיות, עוגות, שוקולד... לחם ושעשועים...
הפעם הלכתי על שני סוגי עוגיות - האחד כבר הכנתי בעבר, העוגיות הפריכות והנפלאות האלו.
הסוג השני, שהכנתי בפעם הראשונה, היו דובשניות ביתיות.
את המתכון מצאתי כאן, ונצמדתי להוראות ההכנה ולטיפים.
יצא נהדר.
הדובשניות דומות להפליא לאלו הקנויות, הן מתוקות מעט פחות (מה שהופך אותן לטעימות יותר בעיני, כי יתר הטעמים של התבלינים בולטים יותר).
שתי הערות חשובות -
אחרי שאתם מצפים את הדובשניות, תנו לציפוי להתייבש לחלוטין (!) לפני שתערמו אותן אחת על גבי השניה בקופסא, אחרת תדבקנה זו לזו - מה שקרה אצלי... :-(
ואצלי נדרשה כמות כפולה של ציפוי לעומת המתכון המקורי, כאן אני מביאה את המתכון עם הכמויות שלי.
דובשניות
חומרים:
1/2 כוס דבש
3/4 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס שמן
2 ביצים
3 כוסות קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית תבלין ציפורן טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
לציפוי-
200 גרם אבקת סוכר
כ-6 כפות חלב
הכנה:
מחממים את הדבש בסיר על להבה נמוכה עד שהוא מגיע למצב נוזלי.
מוסיפים לדבש המחומם, תוך כדי ערבוב: שמן, סוכר ותבלינים.
מוסיפים לתערובת את הסודה לשתיה. שימו לב שבשלב הזה תיווצר תגובה כימית שתהפוך את הצבע של התערובת מחום כהה, לחום בהיר (אפילו מאוד), וייראה כאילו השמן נפרד מכל התערובת, וזה בסדר. מצננים את התערובת כ-20 דקות.
בינתיים טורפים בקערה נפרדת את הביצים ומוסיפים אותן בהדרגה לתערובת הדבש.
מקפלים לאט פנימה את הקמח ואבקת האפייה בעזרת כף עץ עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מצננים את התערובת במקרר למשך שעה.
20 דקות לפני תחילת האפיה, מחממים תנור ל- 180 מעלות.
יוצרים כדורים אחידים בגודלם ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. לא לשכוח לרווח אותם ריווח נאה (4-5 ס"מ), כי העוגיות הללו תופחות גם תופחות במהלך האפיה.
אופים במשך 15 דקות, או עד לתפיחה קלה של הדובשניות וקבלת ברק. השגיחו עליהן צמוד צמוד במהלך דקות האפיה האחרונות, כי על מנת שהמרקם שלהן ייצא בדיוק מושלם, יש להימנע מלחרוך אותן. בתנור שלי זה לקח 13 דקות.
מצננים את הדובשניות. בינתיים מכינים את הציפוי ע"י ערבוב החומרים בקערה קטנה – בינונית.
טובלים כל דובשנית בציפוי, ומניחים אותה בחזרה על נייר האפיה (או על הרשת, אם אתם משתמשים בכזו), עד להתייבשות וגיבוש הציפוי.
בכל מקרה, כמויות המתוק שאכלנו באותו יום עבודה היו הזויות לחלוטין... שכן חילקו קרמבו, היו עוגיות, עוגות, שוקולד... לחם ושעשועים...
הפעם הלכתי על שני סוגי עוגיות - האחד כבר הכנתי בעבר, העוגיות הפריכות והנפלאות האלו.
הסוג השני, שהכנתי בפעם הראשונה, היו דובשניות ביתיות.
את המתכון מצאתי כאן, ונצמדתי להוראות ההכנה ולטיפים.
יצא נהדר.
הדובשניות דומות להפליא לאלו הקנויות, הן מתוקות מעט פחות (מה שהופך אותן לטעימות יותר בעיני, כי יתר הטעמים של התבלינים בולטים יותר).
שתי הערות חשובות -
אחרי שאתם מצפים את הדובשניות, תנו לציפוי להתייבש לחלוטין (!) לפני שתערמו אותן אחת על גבי השניה בקופסא, אחרת תדבקנה זו לזו - מה שקרה אצלי... :-(
ואצלי נדרשה כמות כפולה של ציפוי לעומת המתכון המקורי, כאן אני מביאה את המתכון עם הכמויות שלי.
דובשניות
חומרים:
1/2 כוס דבש
3/4 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס שמן
2 ביצים
3 כוסות קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית תבלין ציפורן טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
לציפוי-
200 גרם אבקת סוכר
כ-6 כפות חלב
הכנה:
מחממים את הדבש בסיר על להבה נמוכה עד שהוא מגיע למצב נוזלי.
מוסיפים לדבש המחומם, תוך כדי ערבוב: שמן, סוכר ותבלינים.
מוסיפים לתערובת את הסודה לשתיה. שימו לב שבשלב הזה תיווצר תגובה כימית שתהפוך את הצבע של התערובת מחום כהה, לחום בהיר (אפילו מאוד), וייראה כאילו השמן נפרד מכל התערובת, וזה בסדר. מצננים את התערובת כ-20 דקות.
בינתיים טורפים בקערה נפרדת את הביצים ומוסיפים אותן בהדרגה לתערובת הדבש.
מקפלים לאט פנימה את הקמח ואבקת האפייה בעזרת כף עץ עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מצננים את התערובת במקרר למשך שעה.
20 דקות לפני תחילת האפיה, מחממים תנור ל- 180 מעלות.
יוצרים כדורים אחידים בגודלם ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. לא לשכוח לרווח אותם ריווח נאה (4-5 ס"מ), כי העוגיות הללו תופחות גם תופחות במהלך האפיה.
אופים במשך 15 דקות, או עד לתפיחה קלה של הדובשניות וקבלת ברק. השגיחו עליהן צמוד צמוד במהלך דקות האפיה האחרונות, כי על מנת שהמרקם שלהן ייצא בדיוק מושלם, יש להימנע מלחרוך אותן. בתנור שלי זה לקח 13 דקות.
מצננים את הדובשניות. בינתיים מכינים את הציפוי ע"י ערבוב החומרים בקערה קטנה – בינונית.
טובלים כל דובשנית בציפוי, ומניחים אותה בחזרה על נייר האפיה (או על הרשת, אם אתם משתמשים בכזו), עד להתייבשות וגיבוש הציפוי.
10 תגובות:
נראה נהדר ועושה חשק.
אם כבר דובשניות, ניסית את דובשניות הבטטה של בישולוג? בסביבתי הן זכו להצלחה מסחררת.
המממ....
נראה פגז! אף פעם לא הכנתי דובשניות, ונראה לי שזה יכול להיות סיום מתוק ומתאים לארוחת הסילבסטר...
שני מתכוני העוגיות נפלאים.
מתכוונת להכין אותן בשבתות הקרובות.
העוגיות ניראות ניפלא,תודה
ולנסיה, אני לא מכירה דובשניות בטטה, תוכלי לתת לינק? נשמע מעולה כבר מהשם.
ורד, יובל ואנונימי - תודה. עכשיו כשאני חושבת על זה הן באמת מתאימות לסילבסטר, עם שמפניה, למשל :-)
http://www.bishulog.co.il/blog/2010/08/09/sweet-potato-honey-cookies/
אני ניסיתי לקשט בשקדים וחברה בפקאנים. לדעתי הפקאנים מעל דווקא נחמדים.
ואל תגלי לטועמים מה יש בהן! :P
נראה מעולהההה!
מתה על דובשניות תוצרת בית-
טעימות אלפי מונים יותר מכדורי הקרטון-בטעם הנמכרים בסופר...
אני אוהבת להוסיף מיץ לימון לזיגוג, זה יוצא שיגעון
נראות יפהפיות! תביאי ביסססססס
ושנה אזרחית מהוללת, מלאה באוכל טעים יותר מקודמתה
ולנדסיה, תודה! אבדוק בהקדם. גם לי נשמע טוב עם פקאנים, השילוב בטטה ופקאן כבר מוכר לי.
פיונתתתתתתת
שנה אזרחית נפלאה לך. מתגעגעת :-)
נראה לגמרי מצוין. כבר מזמן שמתי עין על העוגיות האלה, והרגע החזרת אותן לתודעה שלי. תודה! :)
היי נטלי
תודה :-)
ספרי איך יצא!
הוסף רשומת תגובה