יום שבת, 26 בדצמבר 2009

עוגיות סופשנה

כפי שבוודאי שמתם לב, כל אירוע או מועד הם תירוץ בשבילי להכנס למטבח.
והפעם - עבודת סופשנה.
בחברה בה אני עובדת, דצמבר הוא סיר הלחץ של השנה כולה, והשנה במיוחד...
באופן מסורתי כל עובדי החברה מגיעים ביום שישי האחרון של דצמבר על מנת לעבוד עוד יום אחד נוסף.
תירוץ מצויין בשבילי להכין עוגיות כדי לרומם את רוחם של חברי לעבודה.

עוגיות שקדים
מאחר ובכל זאת סוף-שנה, וזמן אין, הוכנו עוגיות שקדים דקות של רוני ונציה, שדורשות הכנה מינימלית וסיר אחד שמשמש גם כקערת ערבוב.
הן יוצאות חמאתיות, שקדיות וקינמוניות (במיוחד מאחר ואני הוספתי אקסטרה קינמון), פריכות פריכות, והן המלוות האולטימטיביות לכוס תה חורפית.

עוגיית שקדים
קלות להכנה, כבר אמרנו?

עוגיות שקדים של רוני ונציה

חומרים (כ- 100 עוגיות דקיקות):
2 כוסות קמח
1/4 כפית אבקת סודה
1/4 כפית מלח
125 גר' חמאה
1/2 כפית קינמון (אני שמתי כפית מלאה)
1/3 כוס מים
1 כוס סוכר חום בהיר
1 כוס שקדים מולבנים פרוסים
הכנה:

בסיר גדול חממו חמאה, מים וקינמון, עד שהחמאה נמסה והמים רותחים. הסירו מהאש וערבבו פנימה את הסוכר.
צננו לפושר והסיפו את הקמח, הסודה, והמלח והשקדים, וערבבו היטב לבצק.
חלקו לשני חלקים, ועל נייר אפיה גלגלו כל חלק לגליל. עיטפו את הגליל בנייר האפיה, והכניסו למקרר לשעתיים.
זה השלב שבו אתם יכולים עוד לעבוד קצת מהבית, כי בכל זאת, סופשנה.

עברו שעתיים? שלוש? מצוין.
חממו תנור ל- 180 מעלות.
הוציאו את הגלילים מהמקרר, ופירסו אותם דק-דק. הניחו את העוגיות הפרוסות על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, עם מעט מרחק ביניהן.

אפו כ- 10 דקות לצבע זהוב.
קררו לחלוטין לפני הגשה.
לא לשכוח תה.

8 תגובות:

fairy_mi אמר/ה...

אין ספק שבתור מופרעת מקבילה שמגיעה לכל מקום עם עוגיות או עוגה אני מזדהה איתך לחלוטין
וכיף שיש את המתכונים הפשוטים וטעמימים שאפשר לתקתק גם בלי להזיע.
את המתכון הספציפי הזה ניסיתי מזמן והוא אכן נחמד למדי, תודה על התזכורת
ונשיקותתת

Forest אמר/ה...

יאמי! כל מתכון שמתחיל בחמאה ומסתיים בשקדים נכנס אצלי לקטגורית ה"חייבת לנסות", אהבתי מאוד את התוצאה =)
שיהיה לך סופשנה נהדר ורגוע }{

beagle אמר/ה...

פיונת, זה בדיוק המתכון מהסוג הזה, בלי להתאמץ. וחייבים עוגיות לעבודה ביום שישי, לא? ;-) ידעתי שאת תביני אותי!

פורסט, ברוכה הבאה! גם אצלי חמאה ושקדים זה שילוב מנצח. סופשנה מצוין גם לך!

ravag אמר/ה...

רק שתדעי שהכנתי את העוגיות האלו לעבודה
שיחקתי קצת עם המתכון (הורדתי חמאה +הוספתי תיבלון שמזכיר עוגת תבלינים הולנדית וגם השתמשתי בשקדים גפרורים מה שעשה אותן יפות יותר )
והוא הפך ללהיט מטורף שכלם מבקשים את המתכון שלו!
כל מתכון עוגיות קל- יפורסם לאלתר בבלוג!:)

דניאל אמר/ה...

בזכותך הכנתי את העוגיות והן יצאו מצויינות ולטעמם של ילדים ומבוגרים כאחד - תודה!

beagle אמר/ה...

דניאל, ravag - תודה! כיף לשמוע.
אני סקרנית מה הם התבלינים של עוגיות הולנדיות - ציפורן? הל?

romy אמר/ה...

הכנתי את העוגיות והטעם שלהן טוב אך לדעתי הן עם יותר מידי חמאה. הן שמנוניות למגע ואחרי שאוכלים אותן מרגישים את הכובד של החמאה.

פעם הבאה אנסה להפחית כמויות..

beagle אמר/ה...

היי רומי, הן אכן חמאתיות מבחינת הטעם, למרות שאצלי לא השאירו תחושת שמנוניות. מעניין איך הן יוצאות עם פחות חמאה, לא לשכוח לספר לנו!