ומה עם פירות?
שאלה אותי הדיאטנית.
באמת, פירות "נטורל" כמעט לא נמצאים אצלי בתפריט. הרגל שחסר לי, אני מניחה.
הירקות נמצאים. גם חלבונים, פחמימות - הכל בסדר.
פירות, לא. כחלק מקינוח, בוודאי. טריים, מבושלים, אפויים - הכל הולך.
אבל לקחת פרי בתיק כדי שיהיה לעת רעב? זה כבר דורש לבצע פעולה מודעת, ואני פשוט לא רגילה.
בקיצור, לקחתי לתשומת ליבי והלכתי לקנות בננות.
וביום ראשון אפילו זכרתי לקחת איתי בננה לעבודה, ואכלתי אותה אחה"צ כשהתעורר בי הצורך לאכול משהו קטן.
מלא ויטמינים. נהדר.
לקראת סוף השבוע התגלתה לי עובדה מדהימה: לא מספיק לקנות בננות, צריך גם לזכור לאכול אותן כדי למלא מצבורי אשלגן. הייתם מאמינים?
ביום חמישי שלוש הבננות הנותרות הסתכלו עלי בעצב לא מוסתר. לא אכפת לך מאיתנו, הם אמרו במבט מאשים. תראי, תראי איך אנחנו הולכות ומשחימות, ואת כלום. לא מזיז לך. ראינו איך לקחת ברנפלקס לעבודה, עם יוגורט, ולא חשבת עלינו בכלל. הכל אנחנו רואות ושותקות. זה בסדר, אנחנו נמשיך לשבת פה, בקערת הפירות במטבח. בחושך. ונשחים בשקט.
כבר לא יכולתי לשאת את רגשות האשם. הלכתי לתור אחר מתכון עוגת הבננות הישן. לא זוכרת מה מקורו, אבל הוא מניב תמיד עוגה שאינה מתוקה מדי, עדינה עדינה.
תשלבו בו פקאנים קצוצים, והוא ישודרג להפליא. אם אתם רוצים עוגה מתוקה יותר, לכו על שוקולד-צ'יפס.
אבל אני הלכתי על הקלאסיקה של עוגה בחושה ללא תוספות, רק פקאנים מעל, בשביל היופי.
עוגת בננות
חומרים:
3-4 בננות בשלות מעוכות
2 ביצים
1/2 1 כוסות קמח תופח
גביע שמנת חמוצה
כפית סודה לשתיה
כפית תמצית וניל
3/4 כוס סוכר
100 גר' חמאה מומסת
הכנה:
ערבבו יחד את החמאה המומסת עם הסוכר. הוסיפו את השמנת החמוצה, הוניל, הביצים והבננות וערבבו היטב.
ערבבו יחד את הקמח והסודה לשתיה. הוסיפו לחומרים הלחים וערבבו, רק עד לתערובת אחידה, אל תערבבו יותר מדי.
אם אתם רוצים, הוסיפו פקאן קצוץ או שוקולד צ'יפס.
העבירו לשתי תבניות אינגליש משומנות, ואפו בחום בינוני 45 דקות.
הזהרו לא לאפות יתר על המידה, כדי שלא תתייבש - קיסם צריך לצאת לח.
5 תגובות:
הסרטון בסוף מהמם
היי ביגלית, למיטב זכרוני זה מתכון שהיה בספר מתכונים של אמא, לא? אני אבדוק אח"כ כי יש לי אותו. נעשה השוואה.
בכל אופן, זה נראה נפלא. אני יודעת שהילדים מתים על זה. כמעט כמו עוגת שוקולד....
והבננות רמות - זה חידוש של השיר לא? מי ביצע במקור?
זאת מלונדון
זו בדיוק עוגת הבננות של סבתא יוליקה (להלן חמותי לשעבר). אני תמיד מכינה אותה כשיש בננות מזדקנות בסלסלת הפירות.
תודה :-)
ונוס היה במקור של Shocking Blue, ככה ויקיפדיה אומרת.
לא, לא! בלי שוקולד! בחייאת!!!
עוגת בננות זה מעולה שבמעולים. עם אגוזי מלך. השוקולד סתם עושה הכל לבעל טעם משונה.
הוסף רשומת תגובה