אחרי שנים רבות של געגועים, הצלחתי סוף סוף להשיג את כל הפרקים של "Two fat ladies". למי שלא מכיר, כדאי להכיר: זו תוכנית טלוויזיה מסוף שנות ה-90, שבה שתי שמנות בריטיות, קלריסה דיקסון-רייט וג'ניפר פטרסון, מבשלות מנות מיוחדות ומגוונות, בדרך כלל גם עם מרכיבים נדירים, בכל מיני אירועים נחמדים. לא רק האוכל משובב נפש, אלא גם השיחות בין השתיים וכל הסיפורים הקטנים שהן משלבות בפרקים. ועוד לא דיברנו על המבטא הבריטי המענג.
את רוב המנות שלהן, לצערי, קשה להכין. אם משום שקשה להשיג את המצרכים (ממרח שומן חזיר, או בשר צבי, למשל) או משום שכמות הקלוריות בתבשיל פשוט מטורפות - הן לא חוסכות בבצק, בחמאה, או בבייקון. זה שבתוכניות לא מופיע אף פעם מתכון מסודר, עם כמויות מדויקות, טמפרטורת אפייה או זמן בישול - גם כן לא מסייע. אם כי התברר לי שיצא גם ספר בישול שלהן, וזו יכולה להיות מתנה נאה לעקר הבית שכבר יש לו הכול.
כשצפיתי באחד הפרקים ("The air race") שמתי עין על מתכון שהיה גם בריא, גם ממצרכים זמינים, וגם נראה טעים: פלפלים ממולאים מחית חצילים. החלטתי לנסות אותו: הערכתי את כמויות המצרכים, שיחקתי קצת עם זמני ההכנה, והתוצאה הטעימה - לפניכם.
סירות פלפלים ממולאות במחית חצילים ושום
חומרים:
1 חציל גדול
4 פלפלים (ג'ניפר העדיפה אדומים, לדעתי הכתומים והצהובים מתאימים יותר למחית הירוקה)
1/2 כפית מחוקה מלח
1 כף שום כתוש
מיץ מחצי לימון
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
2-3 כפות שמן זית
הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות. שוטפים את החציל במים ודוקרים את הקליפה לכל אורכו במזלג, כדי לאפשר לאדים להיפלט. מניחים בתבנית על רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה - עד שהחציל מתרכך.
בזמן שהחציל מתבשל, מכינים את הפלפלים - שוטפים אותם, חוצים כל פלפל לשתי "סירות" ומנקים מזרעים. כשהחציל יוצא מהתנור, מכניסים במקומו את סירות הפלפלים ל-15-20 דקות ב-200 מעלות, עד שהם "מתעלפים" וקלויים מעט. בזמן שהם מתבשלים מטפלים בחציל: קוטמים את בסיסו וחוצים את החציל לאורך. בעזרת כף מגרדים את התוך (בלי הקליפה השחורה) ומעבירים לבלנדר. מוסיפים לבלנדר את המלח, מיץ לימון, שום ושמן זית. מוסיפים את רוב הפטרוזיליה הקצוצה (שומרים חלק בנפרד כדי לעטר את המנה). טוחנים בבלנדר. מי שאוהבים את המרקם החצילי יסתפקו בכמה פולסים קצרים. אני העדפתי לטחון עד שהתקבלה מחית אחידה למדי. אם הוספתם מספיק פטרוזיליה, צבע המחית יהיה ירוק רענן.
כשהפלפלים מוכנים, ממלאים כל "סירה" במחית החצילים ומקשטים במעט פטרוזיליה קצוצה. זוללים חם.
את רוב המנות שלהן, לצערי, קשה להכין. אם משום שקשה להשיג את המצרכים (ממרח שומן חזיר, או בשר צבי, למשל) או משום שכמות הקלוריות בתבשיל פשוט מטורפות - הן לא חוסכות בבצק, בחמאה, או בבייקון. זה שבתוכניות לא מופיע אף פעם מתכון מסודר, עם כמויות מדויקות, טמפרטורת אפייה או זמן בישול - גם כן לא מסייע. אם כי התברר לי שיצא גם ספר בישול שלהן, וזו יכולה להיות מתנה נאה לעקר הבית שכבר יש לו הכול.
כשצפיתי באחד הפרקים ("The air race") שמתי עין על מתכון שהיה גם בריא, גם ממצרכים זמינים, וגם נראה טעים: פלפלים ממולאים מחית חצילים. החלטתי לנסות אותו: הערכתי את כמויות המצרכים, שיחקתי קצת עם זמני ההכנה, והתוצאה הטעימה - לפניכם.
סירות פלפלים ממולאות במחית חצילים ושום
חומרים:
1 חציל גדול
4 פלפלים (ג'ניפר העדיפה אדומים, לדעתי הכתומים והצהובים מתאימים יותר למחית הירוקה)
1/2 כפית מחוקה מלח
1 כף שום כתוש
מיץ מחצי לימון
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
2-3 כפות שמן זית
הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות. שוטפים את החציל במים ודוקרים את הקליפה לכל אורכו במזלג, כדי לאפשר לאדים להיפלט. מניחים בתבנית על רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה - עד שהחציל מתרכך.
בזמן שהחציל מתבשל, מכינים את הפלפלים - שוטפים אותם, חוצים כל פלפל לשתי "סירות" ומנקים מזרעים. כשהחציל יוצא מהתנור, מכניסים במקומו את סירות הפלפלים ל-15-20 דקות ב-200 מעלות, עד שהם "מתעלפים" וקלויים מעט. בזמן שהם מתבשלים מטפלים בחציל: קוטמים את בסיסו וחוצים את החציל לאורך. בעזרת כף מגרדים את התוך (בלי הקליפה השחורה) ומעבירים לבלנדר. מוסיפים לבלנדר את המלח, מיץ לימון, שום ושמן זית. מוסיפים את רוב הפטרוזיליה הקצוצה (שומרים חלק בנפרד כדי לעטר את המנה). טוחנים בבלנדר. מי שאוהבים את המרקם החצילי יסתפקו בכמה פולסים קצרים. אני העדפתי לטחון עד שהתקבלה מחית אחידה למדי. אם הוספתם מספיק פטרוזיליה, צבע המחית יהיה ירוק רענן.
כשהפלפלים מוכנים, ממלאים כל "סירה" במחית החצילים ומקשטים במעט פטרוזיליה קצוצה. זוללים חם.
11 תגובות:
אוי זאת סדרה גאונית :) הלעתי לי חיוך על הפנים, חחחח
חשבתי שזה הצב שמציל את המצב,
אבל כנראה גם החציל הוא שמציל
נראית נהדרת המנה שלך!
ת'געגעתי
אלליי. פרוט פאי וריגו יאנצי.
תזכיר לי שוב מה הכנת?
beagle ציין...
איך אהבתי אותן! הן נהדרות, והפלפלציל נראה מצוין גם הוא.
בטח מעולה עם אורז.
מצד שני, הכל נראה לי מעולה עם אורז.
ככה זה, בויכוח התמידי של תפוח-אדמה מול אורז, אורז תמיד מנצח אצלי.
חוץ מאשר בצ'יפס של אבא.
איפה היינו?
אה, כן, שתי נשים שמנות.
בסרטון שיש בפוסט רואים בדיוק כמה סמיכה הקצפת שיש באנגליה, וזה בגלל השמנת המופלאה שיש שם.
בפעמים הראשונות שבישלתי שם, כמעט התעלפתי מעונג.
תמצא מתכון טוב לקינוח מהספר שלהן ואנסה להכין.
אף אחת פה לא מבינה רמזים?
אין לי את הספר שלהן! בגלל זה אני מנסה לשחזר את המתכון מצפייה בפרק ונעזר במעט חוש הבישול שיש לי!
sfabrications, לצערי לא מצאתי את הקטע שבו הן מראות את המתכון שהכנתי... אז קישרתי למשהו משעשע אחר. העיקר לראות אותן שוב.
לא הבנתי.
אז אתה לא רוצה את הספר כי כבר יש לך אותו?
לא רק שיש לי אותו, יש לי שלושה עותקים. אני מקווה שאף אחת לא תחשוב לקנות לי אותו חלילה. זה יהיה ממש מיותר.
זה באמת מתכון מלא חן בריטי.
יש שם כמה כלי מטבח שאני מכירה מהבית. מרגש
טיפ באיחור קל: גיליתי שאפשר לקצר קצת את זמני ההכנה אם קולים את החציל במיקרוגל. במקום לשים בתנור ב-200 מעלות ולחכות שעה, תקבלו את אותה תוצאה אם תשימו אותו במיקרוגל ל-15-20 דקות (תלוי בהספק שלו).
יצא מעולה, ולפי דעתי אפשר לעשות יותר מהתערובת חצילים, היא יוצאת פשוט טעימה!!!
כן כן, אני זוכרת אותן!!!! האנגלים כ"כ מצחיקים וחדים. ניסיתי להכין כמה דברים ביזמנו, אך ללא הואיל. עם המוצרים הישראליים בזמנו, לא היה לי סיכוי. אך הזמנים השתנו!!! איזה כייף, אני חייבת למצא לי את הספר.... תודה על התזכורת הנפלאה...
הוסף רשומת תגובה