גיחה זריזה לסוף-שבוע בלונדון, לביקור משפחתי בעונה הכי קרה.
השלג שעוד הספקתי לראות ברחובות, מכסה את הגגות והמדרכה, והקור שחדר ישר לעצמות, הם תירוץ מעולה להכין מרק.
במקרה (או בכוונה) הלונדונית הוזמנה לארוחת ערב אצל חברים והתנדבה להכין מרק. מין צירוף מקרים שכזה...
הלונדונית במסווה, זוממת להקים קרקס בלב דוכן הפטריות בשוק.
אני חושבת שהייתי יכולה לבלות בו כמה חודשים, רק קונה מצרכים שלא ניסיתי בעבר...
בערב חזרנו הביתה והתחלנו להכין את המרק. את המתכון לקחתי מאריאלה. מרק חמוץ זכור לי מילדותי, כי אמא היתה מכינה, אבל לא אכלתי כבר שנים. ואת הקובה אני לא זוכרת בכלל, אבל הלונדונית טוענת בתוקף שגם את הקובה אמא היתה מכינה עם המרק, רק קצת שונה.
באין לי זכרונות-קובה להשען עליהם, פשוט סמכתי על המתכון, ויצא נהדר. שיניתי קצת לפי מה שהיה זמין, כמובן, בעיקר את המלית.קובה חמוסטה
חומרים:
מלית-
1/2 ק"ג בשר בקר קצוץ
4 בצל קצוץ
5 גבעולי סלרי
7 שיני שום
מלח, פלפל, בהרט
שמן זית לטיגון
מעטפת-
1/2 1 כוסות אורז
250 גר' חזה עוף טחון
1/2 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
מרק-
3/4 כוס מיץ לימון
2 כפות סוכר (שמתי יותר, אבל צריך לטעום ולאזן בסוף)
1/2 כף פלפל שחור
1/2 כף פלפל לבן
שמן לטיגון
1 חבילת מנגולד חתוך לרצועות
4 בצל ירוק קצוץ
1 לפת - קלופה וחתוכה לחתיכות גדולות (8)
5 קישואים - קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות
10 שיני שום קלופות
3 ליטר מרק עוף
הכנה:
מלית-
קצצו במעבד מזון את הסלרי והשום בפולסים. טגנו במעט שמן זית את הבצל הקצוץ, לזהוב.
הוסיפו את הסלרי והשום וטגנו עוד שלוש דקות. הוסיפו את הבשר ותבלינים, וטגנו עד שמשחים.
אם יש עודפי שמן, סננו. הניחו בצד להתקרר לחלוטין.
מעטפת-
השרו את האורז במים לחצי שעה. סננו היטב, יבשו מעט המסננת, וטחנו במעבד מזון עד שנגרס. לא לטחון לאבקה.
לערבב עם יתר חומרי המעטפת, וללוש היטב.
להניח חצי שעה ש"יתגבש".
יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג, מגלגלים היטב בידים מעט רטובות.
לוקחים כל כדור, ויוצרים בו גומה בעזרת האצבע, ומרחיבים אותה תוך סיבוב.
ממלאים במלית הבשר, וסוגרים לכדור. מגלגלים לכדור אחיד ואטום. מניחים בצד עד לשלב הבישול.
מרק-
מחממים את השמן בסיר גדול, ומטגנים את הלפת והקישואים עד להשחמה קלה. מוסיפים את הבצל הירוק והמנגולד ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים חצי דקה, ומוסיפים את כל יתר חומרי המרק. מבשלים כחצי שעה.
טועמים ומתקנים תיבול - מלח או סוכר או מיץ לימון.
מכניסים את הקובה למרק, ברתיחה עדינה, ומבשלים כחצי שעה.
בתיאבון!
8 תגובות:
עושה חשק להכין,זה המתכון לסוף השבוע הבא
תודה
בראש וראשונה, אני מצהירה: היה מצוין! המרק היה בדיוק בחמיצות הרצויה (חמצמץ אך לא צורב), עשיר ומלא טעמי ירקות ועוף. נהדר. הקובה - גם כן נחטף ע"י הסועדים ומה שנשאר נטרף ביום שאחרי. מה שכן, הקובה של אמא נקרא 'קובבה חמוד' והיה למעשה כדור בשר שבמרכזו/ליבתו מעט שומן. במרק חמוץ של פסח השילוב היה מדהים. צריך לבדוק מתכונים של יוצאי מצרים (אמא עלתה לישראל מאלכסנדריה).
והביקור? היה קצר מדי אך מלא בהרפתקאות, בילויים וצחוק (עבור ביגל, הייתה הזדמנות להשלים מעט שעות שינה ולחזור מאוששת לארץ?).
מרק חמוסטה באמצע לונדון - תענוג בלתי צפוי בהחלט.
אשתו של אבא שלי מכינה לנו כזה מדי פעם ואמא שלה, מכינה אחד עוד יותר משובח.
אני מכירה אותו כמרק כורדי ומעניין שיש לו גם גרסא מצרית.
כל הכבוד על האומץ לבקר בלונדון הקפואה. הלונדונית תספר לך, שאני לא מעיזה ולפני סוף אפריל לא רואים אותי שם.
אשר לשוק, גם לי היא הכירה אותו וגם אני התאהבתי. אבל אני לא מבשלת - רק אוכלת :)
אצלינו, קוראים למרק הזה מרק חמוד (עם חולם). סבתא שלי מוסיפה גם נענע מיובשת למרק.
אני לא אשכח את החורף ששלחו אותנו בצבא לשמירות ובשעת ערב, סבתא שלי הגיעה עם סיר מרק מלא לכל החברה.
תודה על הפרגון.
עשית לי תיאבון...
הנכה
תודה לכם!
לונדונית, אכן חזרתי מאוששת, לפחות לשבוע אחד.
טל, יש מתכון? אני אשמח לקבלו!
כפרה עליך !
זה נראה מדהים.
לכבוד הוא לי שלקחת את המתכון שלי.
נשיקות וחיבוק גדול גדול.
}{
אריאלה
תודה לך! :-)
זה היה אחד מהמרקים הכי כיפיים בכל סדרת המרקים.
הוסף רשומת תגובה