יום שלישי, 26 בינואר 2010

חודש מרקים! הפתעת החודש

המרק הזה היה ההפתעה הכי גדולה של חודש המרקים.
כי הוא נשמע מוזר, מרק עם פירות. וכי הרבה אנשים נרתעים ממרק דגים.
אבל אפילו סרבני הדגים הכי גדולים טענו שזה היה המרק המוצלח ביותר החודש.
התוצאה המתקבלת משילוב כל הטעמים היא חריפה-מתוקה-חמצמצה, עם טעמי מזרח של ג'ינג'ר וצ'ילי.
נפלא נפלא נפלא.

מרק דגים חמוץ חריף ג'ינג'ר צ'ילי
את ההשראה לקחתי מכאן, אבל בסוף שיניתי כ"כ הרבה שיצא משהו חדש לגמרי.


מרק דגים חמוץ מתוק חריף

חומרים:

2 עגבניות אדומות, אבל קשות, חתוכות לקוביות
שמן לטיגון
1 כרישה, חתוכה לטבעות
2 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 צ'ילי ירוק חריף קצוץ
2 כפות מיץ לימון
2 קרמבולה פרוסות לכוכבים
1 אננס צהוב אבל לא כהה, כלומר לא לגמרי בשל, חתוך לקוביות
מלח, פלפל
כף וחצי סוכר
1 ליטר ציר דגים
0.5 ליטר מים
4 בצל ירוק קצוץ
1 דג ים, מפולט, ללא עור, חתוך לרצועות (אני השתמשתי בבס)
להגשה כוסברה קצוצה

הכנה:

בסיר לטגן את אחת מהעגבניות בשמן חם, כמה דקות, עד שהיא הופכת למחית.
להוסיף את הכרישה, הג'ינג'ר והצ'ילי, ולטגן עוד כמה דקות עד לריכוך של הכרישה.
להוסיף מיץ לימון, קרמבולה, אננס, מלח, פלפל וסוכר ולערבב היטב. לטגן 3 דקות נוספות.

להוסיף את הציר, המים, הבצל הירוק והעגבניה הנותרת.
להביא לרתיחה ולבשל 20 דקות על בעבוע עדין.
להוסיף את הדג ולבשל עוד רבע שעה.

להגיש ולפזר כוסברה קצוצה מעל.




2 תגובות:

fairy_mi אמר/ה...

הסתקרנתי...
שילוב הטעמים הזה נשמע מעניין בטירוף :)
ממש עושה חשק לנסות.
וחוצמזה נבהלתי מהצפרדע לרגע :)

beagle אמר/ה...

ראבט! ראבט!
הצפרדע נראתה לי מתאימה לקערית המרק הירקרקה :-)