יום שבת, 9 בינואר 2010

חודש מרקים! שמש חורפית

יש משהו בעגבנייה אדומה שיושבת לה על אדן החלון ומשתזפת.


עגבניות
העגבניה הסוררת ביותר תאבד את ירקרקותה תחת קרני השמש, ותסמיק ותמתק עד שלא תוכלו לעמוד פיתוי, ופשוט תהיו חייבים לעשות מעשה ולהכין מרק עגבניות.
רגע, יצא לי אייל שני. כבר אני דוחקת אותו חזרה למעמקי תת המודע שלי ומפסיקה להתפייט על עגבניות.

מרק עגבניות
מרק עגבניות, עם או בלי אורז, שיש לו איזון נכון של מתיקות וחמיצות, הוא מרק מנצח.
הוא לא כבד כמו מרקי קטניות, אבל עדיין יש לו נוכחות גדולה יותר ממרק צח.
והוא הולך נהדר עם קרם פרש.

אז לפני הכל, הלכתי לבלוג המושבת של מונא, תופינים, ולקחתי הנחיות להכנת קרם פרש.
הארכתי מעט את זמן ההסמכה לשלושה ימים, והוא יצא נפלא!!!
רוצו להכין, ההכנה אמנם מסובכת - צריך לערבב שני חומרים ולחמם אותם מעט... ;-)
השילוב עם מרק העגבניות יגרום לכם לחייך באושר, אם תצליחו להתאפק ולא תאכלו הכל בכפית.
קרם פרש

קרם פרש ביתי

חומרים:

500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
30 מ"ל (2 כפות) רוויון

קערת זכוכית
כף נירוסטה
חיתול נקי או מגבת נייר לשימוש רב פעמי
קרם פרש
הכנה

מערבבים את השמנת עם הרוויון.
כדי להרבות את החיידקים, מחממים בזהירות בבאן מארי או במיקרו (בפולסים) את התערובת עד למעט יותר מטמפרטורת גוף (כ-40 מעלות). נזהרים לא לחמם יתר על המידה - החיידקים ימותו.
מניחים את הקערה במקום חמים - בחלון ליד השמש - ומכסים בנייר המגבת או החיתול. בודקים מדי פעם אם התערובת הסמיכה דיה. אם לא הסמיכה לאחר יומיים, מעבירים למקרר (עם כיסוי נייר המגבת) ליום נוסף.
מעבירים לצנצנות נקיות ושומרים במקרר עד שבועיים.

מרק עגבניות

חומרים:

2 בצלים קצוצים
3 גבעולי אורגנו טרי
שמן זית לטיגון
14 עגבניות בשלות
1.2 ליטר ציר עוף
מלח, פלפל
מעט מיץ לימון
קורט סוכר
כוס אורז שטוף (לא חובה)

הכנה:

יש לקצוץ את העגבניות במעבד מזון בפולסים.

לטגן את הבצל בשמן זית, כשמזהיב להוסיף את עלי האורגנו ולטגן יחד עוד דקה.
להוסיף את העגבניות וציר העוף, ולבשל יחד עוד עשרים דקות אחרי הרתיחה, בבעבוע איטי.

להוסיף מלח, פלפל, סוכר ומיץ לימון - לפי הטעם - כך שיאוזנו החמיצות והמתיקות (תלוי במצב העגבניות).
להוסיף את האורז ולבשל עוד עשרים דקות.

מרק עגבניות קרם פרש

5 תגובות:

Forest אמר/ה...

מרק עגבניות!! מהמרקים האהובים עליי ביותר, ועם אורז אז זה בכלל ארוחה שלמה ומשמחת, אהבתי מאוד =)

יער.

טליה אמר/ה...

איזה תמונות מדהימות!!!מעלפות! נראה לי שאחגוג עם המתכון המשובח הזה:אליפות!
תודה

beagle אמר/ה...

תודה לכן! :-)

fairy_mi אמר/ה...

זה נראה טעיםםםםםם!
ממש עשית לי חשק למרק נפלא כזה
ינוסה בהחלט בהקדם!
ולדעתי כבר בשבת הבאה
תודה יקירה!

fairy_mi אמר/ה...

דיווחים מהשטח-
הכנתי את המרק הערב והוא יצא פשוט מעולה!
שנינו מאוד אהבנו, נזלל חיש קל
אז תודה רבה על מתכון פשוט וטעים!