יום רביעי, 13 בינואר 2010

חודש מרקים! דרקולה. קאונט דרקולה.

שיני שוםמואההההה...[צחוק מרושע]

יבריח כל ערפד וגם כל דייט פוטנציאלי, לאכול רק ליד אנשים שכבר מכירים ואוהבים אתכם - מרק שום פרובנסאלי.
צחי בוקששתר הכין אותו ואני החרתי-החזקתי אחריו.

להגיש במנות קטנות, כי בכל זאת, מרק שום. השומים עצמם יוצאים מתוקים ונהדרים, ולמרוח אותם על לחם עם שמן זית... וואי וואי.

מרק שום פרובנסאלי

מרק שום פרובנסאלי

חומרים:

1.5 ליטר מים רותחים + מעט מלח
9 ראשי שום, מופרדים לשינים וקלופים (כן, כן)
1 ענף מרווה
1 עלה דפנה
2 חלמונים
1/2 כוס יין לבן
מלח, פלפל

להגשה - שמן זית, פרוסות לחם כפרי קלוי

הכנה:

בסיר בשלו את השום עם המים והמלח, המרווה והדפנה. כאשר השום מתרכך (5-6 דקות) הוציאו את העלים וצננו.

ברוסקטה שום

הוציאו חלק מהשומים החוצה, תשתמשו בהם להגשה (והם טעימים בטירוף).
טירפו את החלמונים והיין יחד והוסיפו למרק. טחנו את המרק.

חממו לפני ההגשה.

הניחו פרוסת לחם קלויה בצלחת מרק, סדרו כמה שיני שום, וזלפו שמן זית מעל. מיזגו מרק שום מסביב והגישו.

מרק שום טוסט










4 תגובות:

טל אמר/ה...

עושה רושם מעולה.
אני מחכה לאביב, לשום הטרי ואז גם להוסיף את גבעולי השום הטריים.

מאיה אמר/ה...

וואי אני אכלתי את המרק הזה לפני המון שנים באוסטריה, כשהלכתי שם פעם לאיבוד באיזה כבר נידח בהרים, אני מפנטזת עליו שנים...

עשית לי את היום (וכנראה את הסו"ש)

מאיה מאיה

beagle אמר/ה...

תודה מלונדון! נסעתי לביקור משפחתי, וגם פה, אני מכינה מרק :-)
מושלג פה!
טל, מעניין איך זה יוצא עם שום טרי, אני מתה לשמוע. אף פעם לא השתמשתי בשום טרי, אשמח לקבל רעיונות. העונה היא האביב, נכון? פסח?
מאיה מאיה, איזה כיף לשמוע ממך, זה אומר שאת מכינה אותו הסופ"ש?

fairy_mi אמר/ה...

מרק שום? כזה עוד לא טעמתי
וחייבת לנסות!
אצלנו יש הסכם קולינרי בבית שמאפשר אכילת שום ובצל בלי הגבלה
אז אולי קצת מסריח אבל טעים!
בקיצור חייבת לדגום
רשימת המרקים להכנה מצטברת אצלי מחודש המרקים שלך...