יום שישי, 6 בנובמבר 2009

קום קשת ענן!

נו, זה חורף זה?
יום אחד מבול, יום שני חמסין.
מרוב געגועים לעננים, הכנתי את ענני המרנג של קרין גורן,
עוגיות מרנג יבשות ומלאות הפתעות, תמיד הצלחה מסחררת.
מרנג אגוזים ג'נדויה
כמובן שלא הסתפקתי במתכון המקורי, אלא התפרעתי על המון פינוקים אחרים, וגם הגדלתי את כמותם.
במקום כוס וחצי של אגוזי לוז וג'נדויה, שמתי שלוש כוסות סה"כ של כל מה שהיה בבית: אגוזי לוז, פקאן, מלך, שוקולד מריר, שוקולד לבן, וחמוציות... אני ממליצה בחום תמיד לשים משהו חמצמץ כמו חמוציות - משמש מיובש קצוץ או קליפות תפוזים מסוכרות - זה משדרג את העוגיות לרמה אחרת לגמרי, והשילוב עם השוקולד נהדר.

שיטת ההכנה היא של מרנג שוויצרי, שנותן תוצאה של מרנג מאד יבש ומתפורר - יש לחמם את החלבונים והסוכר מעל אדים לפני ההקצפה, עד לטמפרטורה של מעט מעל חום גוף.

מרנג
שיטות אחרות להכנת מרנג הינן:
מרנג צרפתי - הקצפת חלבונים עם סוכר. לפעמים מקציפים עם חצי מכמות הסוכר, ומקפלים אחרי ההקצפה אבקת סוכר בכמות שווה.
מרנג איטלקי - הקצפת חלבונים, והוספת סירופ סוכר תוך המשך הקצפה (מוסיפים אותו בזרם דקיק, כדי שלא ליצור חביתה, כמובן).

כללי האצבע אומרים:
שוויצרי למרנג יבש, כמו לנשיקות
צרפתי לפבלובה
איטלקי למוס או כציפוי לעוגה (מי אמר פאי לימון?)

ענני מרנג

חומרים ל-10-8 ענני ענק (או 30 ענני בגודל בינוני):

4 חלבונים
1/2 1 כוסות סוכר
1 כוס אגוזי לוז, קלויים ושבורים*
100 גרם שוקולד ג'יאנדויה (מריר או חלב, לפי הטעם), מגורר*
*(אני שמתי 3 כוסות סה"כ של פינוקים)

הכנה:

מחממים תנור ל-140 מעלות.

בקערת מיקסר מערבבים חלבונים וסוכר. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים מעל אש נמוכה (באן מארי), ומחממים את התערובת תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהסוכר נמס והיא חמימה למגע.

מיד מקציפים את התערובת במיקסר במהירות גבוהה 10 דקות, או עד שהקערה קרה למגע.
מקפלים לתוך הקצף אגוזים ושוקולד (או הפתעות אחרות, כראות עיניכם).

מרנג אגוזים שוקולד
בעזרת 2 כפות מניחים גושים מהקצף באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפיה. כל הכיף זה הצורות המגניבות, עם השפיצים...

מרנג אגוזים שוקולד
אופים 40-30 דקות, או עד שהעננים סדוקים וקשיחים, ונפרדים בקלות מהנייר. לעננים מאוד יבשים וקשיחים אופים בחום של 110 מעלות שעה וחצי (זה מה שאני עשיתי).


5 תגובות:

יובל אמר/ה...

נראה מעולה! האמת שהכנתי לפני המון זמן משהו דומה למתכון המקורי, צריך לעשות שוב...

שאלה - במתכון המקורי, את הג'נדויה מקפלים לגמרי לתוך המרנג, זה שאת מוסיפה "פינוקים" יבשים לא יוצר גוש קשה מדי לשימוש?

אחלה תמונות ד"א, אהבתי את התמונה של ה-"ענן" החצוי עם ההפתעות בפנים.

fairy_mi אמר/ה...

מה לעשות, אנחנו לא בדיוק ארץ של חורף
אבל דווקא מתאים לי מזג האוויר הזה :)
אחחח איזה יפהפיים יצאו לך הענייםנ הללו!
זה בהחלט מתכון מעולה, ואהבתי את שילובי הטעמים העשירים שלך.
אני לא יודעת אם את זוכרת, אבל הבאתי לך כאלה במשלוח העוגיות לפני 800 שנה, ממש נוסטלגיה
לאחרונה לא מכינה מרנג רבות כי בנזוגי מתעב אבל בהחלט עשית לי חשק להתפנק.
והרגת אותי עם קשת וענן :) איזו נוסטלגיה מתוקה
בדיוק ראיתי את אסף לאחרונה, הוא נראה אותו הדבר
נשיקות

beagle אמר/ה...

היי יובל, תודה!
לדעתי במתכון המקורי הכוונה היתה לשוקולד מוצק ולא לנמס, כלומר שוקולד קצוץ - ככה אני הבנתי. לכן בכל מקרה הפינוקים אמורים היו להיות יבשים.
מה שכן, הוספתי כמות גדולה בהרבה, מה שגורם לקצף להיות מלא בגבשושיות - יותר תערובת של פינוקים המודבקים ע"י קצף מאשר קצף המכיל פינוקים, אבל התוצאה הסופית נהדרת. התמונה של הפינוקים היא לפני הערבוב, ואם תסתכל על תמונות העוגיות על המגש, לפני האפיה, תראה שמבחוץ בכל זאת לא רואים את ההפתעות - נראה לבן לחלוטין.
בכלל לא קשה לחלק לעוגיות - פשוט השתמשתי בכף.

פיונת, אם אני זוכרת נכון, בגללך בכלל הכנתי את העוגיות האלו בפעם הראשונה - הן כ"כ הרשימו אותי בחבילה ההיא, מלפני 800 שנה :-)

מעין אמר/ה...

החלטתי לנצל שני חלבונים שנשארו ונזכרתי בפוסט שלך על המרנגים האלו. תוך כמה דקות הם נכנסו לאפיה בטוסטר אובן כשהן מכילות את כל השקיות הקטנות של שאריות האגוזים/פירות יבשים/ושוקולד צ'יפס שהיו במגירת האפיה...יצאו נהדר! תודה , וזו גם הזדמנות להגיד שאני מאוד נהנית מהבלוג :-)

beagle אמר/ה...

היי מעין, כיף לשמוע!
אלו העוגיות הכי קלות להכנה, והן תמיד קוצרות מחמאות מהטועמים :-)
ברוכה הבאה לצל הבלוג!