ככה הן יצאו, העוגיות האלו. דוגמניות צמרת.
כל אחת יפה מרעותה.
לכבוד יום הולדתי, באיחור אופנתי, הכנתי עוגיות למקום העבודה. גם קיש, אבל זה בפוסט אחר, מלוח יותר.
הפוסט הזה, כולו חמאת בוטנים ונטיפי שוקולד פוטוגניים.
לצערי, אני נטולת מחשב מזה חודש (לא כולל זמני עבודה, ששם, אתם יודעים, אני עסוקה בעבודה...), לכן התמונות האלו לא עברו עיבוד איכותי, ונאלצתי להקטינן לגודל מתפשר-על-איכות. אוף.
אבל עדיין, הן יצאו דוגמניות.
המתכון המקורי כאן, ואני ממליצה עליו לאלו שיש להם סבלנות לגלגל עוגיות בזו אחר זו.
העצלים יכולים לפזר גושי בצק עם כפית, ולוותר על הגלגול בסוכר ועל נטיפי השוקולד.
עוגיות חמאת בוטנים ונטיפי שוקולד
חומרים:
3/4 כוס חמאת בוטנים
100 גר' חמאה
1/3 כוס סוכר לבן
1/3 כוס סוכר דמררה
1 ביצה
3 כפות חלב
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 1 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
סוכר לבן - לגלגול העוגיות (לא חובה אם לא מגלגלים)
שוקולד צ'יפס (לא חובה)
הכנה:
חממו תנור ל- 180 מעלות.
הקציפו יחד חמאת בוטנים, חמאה, ואת שני סוגי הסוכר. הוסיפו את הביצה, החלב והוניל והקציפו יחד לתערובת אחידה ואורירית.
ערבבו פנימה את הקמח, הסודה לשתיה, והמלח.
קררו רבע שעה במקרר.
גלגלו כדורים קטנטנים מהתערובת (כמה שיותר קטן, יותר יפה, אבל דורש יותר סבלנות), וגלגלו בסוכר. סדרו על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
אפו 8 דקות לצבע זהוב.
הוציאו מהתנור, ומיד שקעו בכל עוגיה שוקו-צ'יפס בודד. הניחו להתקררות מוחלטת (לוקח זמן לשוקולד להתקשות חזרה, אז אל תתפתו לשים את העוגיות זו על זו עד אז).
שימו לב לאפות כל פעם תבנית אחת, אחרת לא תספיקו לשקע את השוקולד בעוגיה לפני שהיא מתקשה.
4 תגובות:
נראה כל כך טעים !
נשאר משהו ??
איזה מהממות!
בהחלט יפהפיות אמיתיות
וכמובן ששילוב הטעמים מטריף
אהבתי מאוד, ובהחלט ינוסה.
תודה יקירתי
ושיהיה יומולדת שמחחחחחחחחחחחחחח והרבה אושר ואהבה :)
לא נשאר דבר...
השתיים האחרונות חוסלו אתמול. הן מקסימות ולא מתוקות מדי, ובעיקר נורא מרשימות.
פיונת, תודה!
וגם לך מגיע מזל"ט על המעבר, לא?
מתי חנוכת בית? ;-)
חמודות לאללה, שמת וניל בפנים?
הוסף רשומת תגובה