מתיקות קטנה ואירופאית - חיתוכיות של בצק פריך, ריבה ושכבת קרם שקדים אפוי.
המקור מכאן, וכמה מסקנות:
הראשונה - לא להתקמצן על הריבה. הכמות הרשומה לא הספיקה. שימו לפחות כוס שלמה של ריבת פטל משובחת.
השניה - כמות הסוכר גם היא לא מספיקה. ואני לא מאוהבי המתוק. בשכבת הפטל שימו 3/4 כוס סוכר.
השלישית - הלכתי לפי המתכון ועשיתי את מה שלא עשיתי מזה שנים... שיטחתי את הבצק לתחתית התבנית בעזרת הידים. היה משחרר. לכו על זה.
הרביעית - במקור אומרים להקציף יחד חמאה, סוכר וביצים. לא ולא. קודם כל חמאה וסוכר, ואח"כ את הביצים, אחת אחת. אחרת יצא נוזל ולא קרם.
אז הנה המתכון - כבר עם השינויים שלי.
חיתוכיות פטל ושקדים
חומרים:
1 כוס קמח
125 גר' חמאה קרה
1 כף סוכר
125 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר (במקור 1/2)
3 ביצים
1 כוס שקדים טחונים
3/4 כוס קמח
1 כוס ריבת פטל (במקור 1/2)
1/4 כוס שקדים פרוסים
הכנה:
חממו תנור ל- 180 מעלות.
במעבד מזון עבדו יחד את חומרי הבצק לגוש אחיד, ושטחו בעזרת הידים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
אפו 10 דקות עד שהבסיס זהוב מעט, והניחו לו להתקרר.
הקציפו יחד חמאה וסוכר לתערובת תפוחה. המשיכו להקציף תוך הוספת הביצים, אחת אחת. הקפידו להקציף היטב אחרי כל הוספה. הוסיפו את החמאה והשקדים הטחונים ועבדו רק עד שהתערובת אחידה.
מירחו את הריבה על הבסיס, ומעל שטחו את קרם השקדים.
פזרו שקדים פרוסים מעל, ואפו 25 דקות לצבע זהוב.
קררו לחלוטין, שילפו מהתבנית בעזרת נייר האפיה, וחיתכו לריבועים.
4 תגובות:
זה נראה לא חוקי בעליל! אני מת על השילוב של פירות יער ושקדים
מתה על ביקוול טארטס, נראה משגע!
תודה על ההמלצה מותקקקקק
מה גודל התבנית?
תודה,
יעל
שוב, מתנצלת על האיחור בתגובה (חו"ל וכן הלאה, מבטיחה פוסט טיולי בקרוב).
יובל, תודה! פירות יער ושקדים זה באמת שילוב מנצח :-)
פיונת, תודה גם לך - הבנתי שהיה איזה אתגר של דרינג בייקרס עם בקוול טארטס לא מזמן - אני זוכרת נכון? השתתפת בו?
היי יעל, מקווה שעדיין רלוונטי - תבנית חד-פעמית בינונית (חצי תבנית תנור גדולה). בהצלחה, ספרי איך יצא!
הוסף רשומת תגובה