טוב, אחרי ההכנות מסביב, הגענו לתכל'ס.
בשר.
אין זה סוד שההמבורגרים החביבים עלי הם אלו של דיקסי. עשויים נכון, בלי הרבה בלגן. לכן אצתי רצתי לבלוג של אילן עמיר, ולקחתי משם את מתכון ההמבורגר.
בשר.
אין זה סוד שההמבורגרים החביבים עלי הם אלו של דיקסי. עשויים נכון, בלי הרבה בלגן. לכן אצתי רצתי לבלוג של אילן עמיר, ולקחתי משם את מתכון ההמבורגר.
אין פה פירוט חומרים והכנה, זה הכי פשוט בעולם: יחס של 600 גר' צוואר בקר ל- 400 גר' אנטריקוט. זהו.
ביקשתי מהקצב לטחון את הבשר רק פעם אחת, ולא פעמיים, כי אני אוהבת חתיכות בשר מורגשות בהמבורגר.
כשהגעתי הביתה העברתי את שני סוגי הבשר לקערה, כשהוא קר מאד, והתחלתי ללוש יחד.
אני הכנתי קציצות קטנות, אבל ניתן לעשות כל גודל שרוצים, העיקר שבשלב הגריל לא תייבשו אותן למוות.
אצלי הרוב אוהבים מדיום (חלק מדיום-רייר) אז הכנתי אותן שמנמנות. אם תשטחו אותן, הן תתבשלנה יותר, זה לא רע, רק עניין של העדפה.
כדי ליצור את הקציצה במידת דחיסות טובה, פרסתי ניילון נצמד על השיש, והטחתי את הקציצה בחוזקה כמה פעמים על השיש, כמו שכתוב במתכון המקורי. זה אכן גרם לקציצה לא להתפרק בשלב הגריל - שיטה חביבה למדי ומומלצת.
את הקציצות המוכנות סידרתי על מגש, כיסיתי בניילון, ואשפזתי במקרר עד למחרת. הוצאתי אותן מהמקרר בערך שעה וחצי לפני הצליה.
הגריל צריך להיות חם. אני השתמשתי במחבת פסים וזה עבד מצוין. אפילו לא שימנתי אותה.
מלח ופלפל גרוס כשההמבורגר עולה על הגריל, וזהו. להתחיל להרכיב.
אני, כאמור, הגשתי את ההמבורגר עם לחמניה ביתית, קטשופ, מיונז וחרדל, סלט קולסלו בצד, ולא לשכוח עגבניה, מלפפון חמוץ, בצל וחסה.
למגוונים היתה גם גבינה צהובה וגואקמולי.
כן, היה גם קינוח. בפוסט הבא והאחרון של הארוחה האמריקאית שלנו.
3 תגובות:
איי ווד אלסו לייק א האמבורגר.
רמזרמז.
אוי הרגת אותי עם ההמבורגרים האלה!
נראה שחיתותיייייי בטירוף!
מזל שיש לי ספריבס במטבח להתנחם בהם...
כולי מזילה כאן ריר...
את יכולה למצוא את קינוח ההמבורגר המושלם אצלי בבלוג, חחחח
נשיקותת
סופית, קנוי או ביתי? אפשר לארגן משהו ;-)
פיה, הקינוח שלך מושלם לארוחת המבורגרים! מדהים!
וספריבס? מאיפה לך, ולמה לא קראתי עליהן?! ;-)
הוסף רשומת תגובה